Brzdy - účinost a vadnutí

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Připadají Vám brzdy u Lady desítkové řady oproti vozům jiných značek:

Anketa končí za pon kvě 05, 2008 07:47

Lepší
0
Žádná hlasování
Srovnatelné
6
43%
Horší
8
57%

Celkem hlasů: 14

tavri

Příspěvek od tavri »

plavec píše:tavri, Ruční brzdu, páku jsem měl dole(v pozici ODBRŽDĚNO)- jako tu u řadičky.A myslím že jsem i odjistil tu závlačku a tu páku uvnitř bubnu, taky dával dolu. Brzdy taky dělám nerad, kdyby to bylo něco se štelováním anebo vyměnit váleček a takový lahody, tak to bych nedělal sám ani nápad. Jestli myslíš povolit lanko tím seřizovacím mechanismem, tak to není potřeba.
Závlačku a páku jsem nasadil mimo buben, docela to šlo všechno lehce sesadit. Musel jsem však zalézt pod auto a povolit lanko pořádně, ta rozpěrka byla moc opřená o vychýlenou páku a nešel nasadit buben.
Montáž obou zadních kol není žádný problém, amatérskou výměnu v domácích podmínkách doporučuji. :wink:
Dodge Avenger 2.0 VVT
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Tak jsem hnul s brzdama.Na stk,jak jsme zde psal,byli vyděšeni,že mi zadek nebrzdí ,a to vůbec,ručička jejich měřáku se ani nehla.Po dnešku se nedivím.Sundal se buben a měnili se prasátka.Stará byla natolik zarezlá,že ani při jejich pokusu o zatažení ve svěráku se nehla.myslím,že ty by nerozchodil ani Pán Bůh.
Dala se nová,celé brzdy se odvzdušnily,dotáhla se ručka a hle:Laděna začla brzdit.Při prudkém brždění jdou smykem všechna 4 kola,ručka na třetí zub zahamtne kola i při 40 km/h.Co víc si přát?
Jediný zápor je,že pořád ještě v podstatě nově udělané brzdy desítky nedosahují kvalit staré krabice2106.
Navíc,aby to všechno nebylo tak veselé,tak jsem zjistil,když byla všechna kola dole,že mi vytekl přední tlumič a druhý téct začíná...najeto 150 tisíc a už to jde do kopru,ach jo.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
plavec

Příspěvek od plavec »

No Radku, tak to jsme na tom podobně,Přední tlumiče mi vytekly. A zadek brzdí jako když nebrzdí.Ručka mi bere na poslední zub.Jen tak tak. Šla trochu ztuha, tak jsem sundal buben a rozhýbal ty pakny a namáznul.Ještě bych potřeboval vyměnit asi lanovody.Nevíte někdo kolik stojí?
A taky se chystám měnit bubny, zdá se mi, že už budou mít to neljepší za sebou, a hlavně jsou oválný.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

plavec píše:No Radku, tak to jsme na tom podobně
už jen s těma tlumičema,ale po prohledání fora o výměně předních tlumičů odložím výměnu na prosinec,kdy jedem na UA a nechám to vyměnit tam,i s tim děravym chladičem.Vyjdem to zřejmě o dost laciněji,než kdybych to nechával měnit tady v servise.Pro jistotu si zjistim,kolik to bude stát tam atady u pana N.

S brzdama už jsem docela spokojenej,navíc si ještě mudej sednout pakny,jsou nový.(sice tam jsou víc než rok,ale nejsou vůbec obržděný,protože to nebrzdilo.)
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
plavec

Příspěvek od plavec »

radek mb píše:sice tam jsou víc než rok,ale nejsou vůbec obržděný,protože to nebrzdilo.)
To znám dobře z mýho povozu.
radek mb píše:už jen s těma tlumičema,ale po prohledání fora o výměně předních tlumičů odložím výměnu na prosinec,kdy jedem na UA a nechám to vyměnit tam
Myslíš, že by byla možnost, že bys mi zakoupil taky přední tlumiče a přivezl je do ČR a my už bysme je s klukama snad vyměnili při montage days? Počítám že tam budou stát o dost míň...

Mám ještě dotaz.Když vyměním brzdový bubny, měl bych vyměnit i pakny?Ono jak mi to moc nebrzdilo (téměř vůbec na zadku) , tak je na nich ještě dost obložení.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Erik

Příspěvek od Erik »

Když jsem byl naposled s ladou v Mělníku, tak mi měnily všechyn 4 tlumiče (všechny byly vyteklé - asi při 80 t km). Po výměně předních tlumičů se musí dělat geometrie přidní nápravy. Ještě mi kontrolovali vůli ventilů v motoru (8v) a nechal jsem tam něco okolo 12 t Kč.
Jinak prasátka u Lady asi moc nevydrží, taky jsem je měnil. Ale je pravda, že jsou skoro za hubičku. :-)
Plavče, jestli ty staré pakny nejsu moc obržděné a není tam jiný problém (např. že by se sypalo obložení nebo se odlepovalo), tak by jsi je asi mohl nechat. I když je fakt, že nové pakny nestojí mnoho...
1991 až 1995 Š 445 (r. v. 1958)
1994 až 1999 LADA 2101 (r. v. 1980)
1998 až 2003 Lada 21061 - 1500s (r. v. 1984)
2002 až 2008 Lada 2111 (r. v. 2000)
2008 dosud Honda Civic 1,4 Si, 6g sedan (r. v. 1998) - Vendelín
tavri

Příspěvek od tavri »

Moje zkušenost je opačná, kvalitu brzd u desítky chválím a účinek brzdy jako celek je uspokojivý.
Zadní prasátka jsou původní, guma nezpuchřelá, bez známek rzi, pakny po výměně (asi 2 měsíce) si sedly krásně a to jsem je nemusel nijak přibrušovat. Buben nebyl ojetý do šišata.
Brzdám obecně prospívá pravidelná výměna brzdové kapaliny, aby nevodnatěla.
Dodge Avenger 2.0 VVT
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Mno taky jsem se chystal na výměnu brzdovky a auto to asi nějak vycejtilo a chtělo mi pomoct, začalo starou brzdovku někudy odpouštět samo. :? Mimochodem je dobrý, že ta kontrolka začne nejdřív problikávat při brzdění...
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
tavri

Příspěvek od tavri »

Tavria, která byla ohledně brzd dokonalý zmetek, mi také pomáhala s přirozenou obměnou kapaliny :-) Neustále ubývala, nikde nic neteklo, až jednou jsem objevil nacucany kobereček uvnitř kabiny, pěkně tam uhalvní brzdový válec učůraval dovnitř do kabiny za ty kusy izolace pod koberečkem, tak že po odhalení mě čekal šok. po té zkušenosti bych neváhal hledat i tam ;-)
Dodge Avenger 2.0 VVT
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

plavec píše:Myslíš, že by byla možnost, že bys mi zakoupil taky přední tlumiče a přivezl je do ČR a my už bysme je s klukama snad vyměnili při montage days? Počítám že tam budou stát o dost míň...
Zjistím cenu.Ale upozorňuji ,že peníze bych potřeboval dát předem.Není to nedůvěra,ale moje finanční možnosti jsou silně omezené.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
žež

Příspěvek od žež »

Zjistím cenu.
Přední tlumiče plynokapalinové zn. fenox cca. 800 kč/ks.
Brzdové bubny cca. 400 kč za pár.
Brzdové pakny cca. 150 kč/ 4 ks.
Nakupoupeno v kameném obchodě ve Lvově cca. před měsícem.
Na autorynku možná nakoupíš levněji.
plavec

Příspěvek od plavec »

radek mb píše:
plavec píše:Myslíš, že by byla možnost, že bys mi zakoupil taky přední tlumiče a přivezl je do ČR a my už bysme je s klukama snad vyměnili při montage days? Počítám že tam budou stát o dost míň...
Zjistím cenu.Ale upozorňuji ,že peníze bych potřeboval dát předem.Není to nedůvěra,ale moje finanční možnosti jsou silně omezené.
Kdy tam pojedeš?Do kdy to chceš vědět a zaplatit? Předem peníze s tím počítám.
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

plavec píše:Kdy tam pojedeš?Do kdy to chceš vědět a zaplatit?
V plánu je to zhruba 20.prosince,když nebudou extra komplikace.Včas ti dám vědět. :wink:
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
plavec

Příspěvek od plavec »

radek mb píše:
plavec píše:Kdy tam pojedeš?Do kdy to chceš vědět a zaplatit?
V plánu je to zhruba 20.prosince,když nebudou extra komplikace.Včas ti dám vědět. :wink:
Velice děkuji za ochotu pane šofér.Písnem si tedy SZ. :)

EDIT: Dneska (18.února 2010)jsem měnil brzdový desky a kotouče (vpředu).Značka TRW cena 2805 kč ale ještě jsem si tam kupoval nějaký blbostičky za pár drobných. Vyměnili sme to v servisu v Pacově u Kvapila po zavíračce, takže ochota a spokojenost. Prý prvních asi 200 km nemám brzdit brutálně, smyky apod. aby si to pěkně sedlo. :)
Kamko13

Brzdy Lada 2111

Příspěvek od Kamko13 »

Prosím o radu. Napadlo trochu snehu a tak so išiel rozbehať Natašu a ukázať ako je to asi na Sibíri v lete. Po prudkom zabrzdení mi predné kolesa idú do šmyku a zadné nie. Model LADA 2111 rv2000 1,5 8V, vozidlo bolo nezaťažené, brzdová kvapalina nechýba a pedál je dosť tvrdý.
Má to tak byť, alebo je to na hrane hazardu?
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“