znate negdo gumy Green Diamond?

Moderátor: Moderátoři

Martin-MTX
Kontaktovat uživatele:

znate negdo gumy Green Diamond?

Příspěvek od Martin-MTX »

Zdravim, mate nekdo zkusenosti s penumatikami Green Diamond?

viz odkaz: http://www.pneuvranik.cz/zimni-pneu.php

jde o zimni gumy s primesi kremiku, kterre pry dobre funguji na ledu a snehu, proste se jakoby do toho ledu zakosunou a ma to lip akcelerovat.

Premyslim, ze bych je koupil na zimu na zavody protoze nejspis jako vzdy na trati bude led a snih, ale nejdriv bych rad vedel, jesli je uz nekdo zkousel co delaji trebas jen na klasickem mokrem asfaltu, jesli jsou prinejhorsim stejne jako klasicke zimaky...

Ona ta cena je totiz nejak podezrele nizka
LADA 1600MTX Rallye Team
http://ladamtx.cz/
Atex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atex »

nooo ta cena je opravdu zajimava, potesim te jen tim, ze si dve koupim a pak poinformuju :-) ovsem to muze byt kdovi kdy :-)
Fiat Coupe 16VT+ - T3/4 powered - Simota intake, Big intercooler - Prosport EBC + Defi Boost Gauge - Free 2.5' exhaust - ext. Wastegate, Walbro 255 - Unit managed by lanciahf.eu

Lada 2106, 2006 - 2013 Konec

Bratrstvo Vana Tallinn
Marek

Příspěvek od Marek »

Tak především je dobré vědět, že jsou to protektory, nikoli nové pneumatiky. Tato skutečnost hovoří za vše.

Navíc cena mi nepřijde nijak výhodná. Například můj rozměr 195/65-15 95T stojí 1099 Kč, zatímco MATADOR MP59 ve stejném rozměru koupím levněji. A to je nová značková pneumatika, žádný pochybný shit protektor.

Ale dělej jak chceš.....
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Martin-MTX
Kontaktovat uživatele:

diky za reakce, mimochodem, kdybych "delal jak chci" tak bych prece nepsal do diskuze co si mysli ostatni :D

to ze jsou to protektory vim, me protektory nevadej, celou zavodni sezonu sem jel na protektorovanejch slickach znacky Markgum a ze by to byl nejaky problem se mi nezdalo, byl sem i v Polsku ve vyrobne :D

pokud je guma dobre udelana tak v tom osobne problem nevidim, a co se tyce rychlosti, tak ja stejne vic jak 130 na zavodech nejezdim

jde mi spis o to jelsi uz to nekdo zkousel ale pokud ne asi to risknu, protoze predpokladam, ze v zime pojedem na snehu a uklouzanym ledu jako minule a to dle internetovych diskuzi by mela byt fakt lepsi.

Jen mi jde hlavne o to, jaky vysledky ma na mokrem asfaltu kdyz je sice zima ale neni snih a led.

Vsude pisou jak na snehu a ledu je super, ale nikde nikdo nenapsal jak se mu jevi na silnici bez snehu

dost vaham jesli to risknout nebo sahnout po nejaky osvedceny klasice typu Matador, Continental apod..
LADA 1600MTX Rallye Team
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Většinou to bývá něco za něco, pokud je guma ultradobrá na sněhu a ledu, nemusí být tak skvělá (i když ne nevyhovující) na mokrém.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Timon.z

Příspěvek od Timon.z »

na těhle gumách sme jeli rally valašskou zimu a na sněhu je nejlepší.nejdřív sme je ojeli trochu na suchém asfaltu ať vyleze křemík z gumy.když sem potom přejel holou rukou po gumě,tak sem se pořezal.u mě na sněhu a ledu super,ale mokro a sucho je samý drift :) .

jestli hledáš univerzální zimní gumu,tak barum NORpolaris.ale špatně se shání.obyčejných polarisek je dost,ale NORpolaris většinou na obědnávku. tolik moje zkušenost.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Velice podobné Norpolarisům jsou tyto Nordmastery od Amtelu (Rusko), na sněhu a ledu jsem s nimi spokojen. Než se trochu ojedou jsou na suchu trošku divočejší neb mají hloubku dezénu 10mm. Na mokru jsou trošku slabší, ale žádná vyložená katastrofa, prostě něco za něco. http://pneumatiky.czveha.cz/osobni/zimn ... &rafek=621
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Já co jsem nedávno trochu prohledával testy zimních pneu, tak v celku nejlepší hodnocení měli na suchu pneu Dunlop SP Winter Sport 3D a Michelin Primacy Alpin PA3. Ty Green Diamond by mi zrovna moc nesedly, jednak nemám důvěru v protektory a jednak to musí být potěšení jet za autem s tímto obutím, když z něho jistě ulétavají "kamínky".
Martin-MTX
Kontaktovat uživatele:

On je právě problém kuci v tom, že rallye je drahý sport. Na jednu stranu to jezdím jen pro radost, protože nás to teší, ale samozřejmě o výsledky a sbírání bodů nám samozřejmě jde taky.

Vzhledem k tomu, že nemám samosvor mám v zimním období menší nevýhodu, protože toho dost prohrabu. (aspon jedu pro divaky driftem :D )

Nejvetší problém je práve teď, když se rozhoduju, které gumy na zimu koupit. Jde o to, že vzhledem k financím si nemůžu dovolit koupit 8 gum, kde by 4 byly na led a sníh a 4 byly prostě na zimní asfalt tj. mokrý a polosuchý občas sračřky atd.. Pokud by zima byla tepla a silnice suchá, dovolil bych si možna jet i na slickach ale to jen skutečně za tepla a sucha jinak ne.

Bohužel se musim na těch pár měsícu, což je cca 5 závodů rozhodnout pro nějaký kompromis, který bude držet na:

- suchém asfaltu
- mokrém asfaltu
- mokrejch blátivejch šotolino-sračkách
- sněhu
- ledu
- ledu s vodou a sněhem (skvělá věc)

což je škála mnoha povrchů, proto píšu sem, projíždím net a snažím se ptát všude možně abych nakonec koupil maximálně správně.. (a nebo uplně naho**o :-D )

Pokud bych měl sponzora, tak na sníh a led ty Green Diamondy koupim, to už sem rozhodlej, na ledě a sněhu (prostě to nejhorší) jsou srovnatelné s gumama se hřeby ale zase dle referencí sedí naprd na suchém a mokrém asfaltu. Achjo je to věda..

Protektory mi nevadi, mam slicky taky protektory a bezproblemu. Doby starych protektoru na kterých se člověk málem zabil dle mýho názoru už jsou pryč..

A kdo si myslí myslí, že to moc hrotim, tak nemá sportovního ducha! :D :D :D
LADA 1600MTX Rallye Team
Maysner

Příspěvek od Maysner »

musis met na celym aute stejny gumy? ze by se dali na asfalt sehnat treba 2 starsi rozumny zimaky
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Martin-MTX
Kontaktovat uživatele:

to me taky napadlo ale ja po zkusenostech z minuly zimy uz nechci kupovat starsi jety gumy z ruznejch tech bazaru gum, to sou vsechno gumy uz po sezone dovazeny napr z nemecka a ta guma ma sice dobrej vzorek ale stari treba 2,3 a i vice let (nekde treba lezely atd.) a jak vsici vedi, stari gumy ma velky vliv na jeji vlastnosti - pokud nekdo pouhym okem pozna, jelsi je guma dobra nebo ne, tak je asi genius. guma nemusi byt rozpraskana ale proste je uz stara to se mi na auto davat nechce..

ikdyz mozna to tak dopadne, ze si koupit na extra led a snih ty Diamondy a na mokro a sucho nejaky jety..

ja nevim :-(

to je ale dilema co? :D :D :D
LADA 1600MTX Rallye Team
Jimmi

Re: znate negdo gumy Green Diamond?

Příspěvek od Jimmi »

Martin-R9 píše: ...jde o zimni gumy s primesi kremiku...
Křemíku! :D

Já bych řekl, ztraceno v překladu. Ten křemík se asi česky řekne silika.
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Martin-MTX
Kontaktovat uživatele:

jezis napsal sem to tak aby to kazdej pochopil jak to uvadeji prodejci na strankach

viz napr.:

http://markgum.cz/index.php?page=greendiamond

jesli me tu nekdo chce chytat za slov tak achjo, to je zase diskuze :-(
LADA 1600MTX Rallye Team
Timon.z

Příspěvek od Timon.z »

v pneu vraník ten křemík fakt je (karbid křemíku).jeto místo hřebů,nebo řetězů
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Martin-R9, Dle vyjmenovaných povrchů nemáš volbu fakt moc jednoduchou. :? Protektorům bych se taky apriori nebránil. Najel jsem na nich přes 100 tkm a v zásadě dobrý. Pokud tedy vezmu jejich výkon/cenu.

Měl bych ještě jeden dotaz: můžeš podle regulí závodů použít pneu s hřeby? Pokud ano, tak by to možná trošku zjednodušilo rozhodování. ;)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“