třídíte odpad?
Moderátor: Moderátoři
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
Nie, netriedim, prečo? Lebo, žijem na panelákovom sídlisku, kde je síce dostatok kontajnerov na separovaný odpad - plasty, papier, sklo - ale čo z toho, keď pravidelne vidím nejaký kontajner hore nohami, a jeho obsah rozhádzaný v okolí niekoľko metrov. To je podľa mňa horšie, ako keby sa netriedilo vôbec. Proste "nech žijú" vandali.
Samozrejme, starú baterku z auta a podobný odpad nešľahnem kontajnera....
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
... a ja sa staviam hned za TebaLuděk Musil píše:Podle T-P označení se bohužel musím přiřadit do té straaašně dlouhé fronty debilů co netřídí odpad.
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
zastřelit obaMichael 4x4 píše:Nie, netriedim, prečo? Lebo, žijem na panelákovom sídlisku, kde je síce dostatok kontajnerov na separovaný odpad - plasty, papier, sklo - ale čo z toho, keď pravidelne vidím nejaký kontajner hore nohami, a jeho obsah rozhádzaný v okolí niekoľko metrov. To je podľa mňa horšie, ako keby sa netriedilo vôbec. Proste "nech žijú" vandali.![]()
... a ja sa staviam hned za TebaLuděk Musil píše:Podle T-P označení se bohužel musím přiřadit do té straaašně dlouhé fronty debilů co netřídí odpad.
![:rock:](./images/smilies/frocket.gif)
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
co hori, to zhori na dvore. ked doveziem pneumatiky na smetisko, tak to majitelia smetiska daju raz za cas podpalit. ked doveziem v igelitovom vreci PET flase do mesta a dam to pri kontajner, alebo do neho, tak sa na mna vzdy niekto iniciativny osopi s tym, ze ci si platim za ten kontajner? tam kde byvam mi vyvazaju 1 nadobu 110 lit. raz za 2 tyzdne. viete si predstavit, ze bezne fungujuca mlada rodina ju naplni za 3-4 dni. sklo davam pri obecny urad do kontajnera, ale aj v nom som uz videl vselico.
v minulosti som roky pracoval v brandzi odpad.hospodarstva a vsetko je to jedna banda co rozflaka peniaze z fondov do vlastnych vreciek. videl som vselico, len nie nic mudre rozumne a obcanovi a ziv.prostrediu lahodiace.
za mestom mame smetisko (mimochodom tiez sa vola Veronika) kde sa vozi akoze triedeny odpad a dalej sa potom este na linkach separuje. AKOZE. pritom cely zvoz separov.odpadu sa deje jednym vozidlom kde sa nadrbe vsetko, a tych 5 ciganov na smetisku rucne neroztriedi odpad z 20 tis.mesta + prilahle obce. pritom z toho smetiska docela slusne profituje X ludi a firiem, slusnemu obcanovi je z toho na
potom sa pytam PRECO????
takze k teme, separujem? ano! - na to co zhori, co nezhori a na humus co obcas vyveziem na miesto pre to urcene (pixle od farieb, spreje, baterka...)
v minulosti som roky pracoval v brandzi odpad.hospodarstva a vsetko je to jedna banda co rozflaka peniaze z fondov do vlastnych vreciek. videl som vselico, len nie nic mudre rozumne a obcanovi a ziv.prostrediu lahodiace.
za mestom mame smetisko (mimochodom tiez sa vola Veronika) kde sa vozi akoze triedeny odpad a dalej sa potom este na linkach separuje. AKOZE. pritom cely zvoz separov.odpadu sa deje jednym vozidlom kde sa nadrbe vsetko, a tych 5 ciganov na smetisku rucne neroztriedi odpad z 20 tis.mesta + prilahle obce. pritom z toho smetiska docela slusne profituje X ludi a firiem, slusnemu obcanovi je z toho na
![Vomit :vom:](./images/smilies/icon_oak.gif)
potom sa pytam PRECO????
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
takze k teme, separujem? ano! - na to co zhori, co nezhori a na humus co obcas vyveziem na miesto pre to urcene (pixle od farieb, spreje, baterka...)
21061 *1986
21043 *1994 LPG
2107 *1989 LPG
...... potom nejake sracicky...
od 2020 VESTA CROSS LPG
21043 *1994 LPG
2107 *1989 LPG
od 2020 VESTA CROSS LPG
-
- Kontaktovat uživatele:
To moc resite...kdyz uz je u nas kontis na plasty, papir a sklo, tak to roztridime...co se baterie tyce, tak ty davam osobne do sberu, davaj 7kc/kilo tak proc to vyhazovat. Jednou za rok tam vezmu vice veci a po prdeli. Co se trebas oleje tyce, ten vracim pri koupi noveho a pneumatiky a dalsi co neni kam dat dam do ekodvora. At to je jak chce, kousek od nas je cesta, kde jsou nahazene odpady - pneumatiky, sut, monitory, lednicky apod. Tohle bych videl jako problem nez to, ze nekdo hodi baterku do kontejneru na papir (byt je to samozrejme vul) ale aspon to nehaze do prikopu u cesty...lepsi baterka na skladce kde ju mozna oddeli a daji jinam nez v prikope desitky let...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Teepee, jsem rád, že nejsem debil, když třídím odpad na železný a neželezný, určitý druh třídění to je.
Ovšem skládka je trochu jiný problém. I kdyby se odpad třídil sebelíp, tak když ukončí svoji cestu na skládce, tak je to pak jedno. Když to odvezou do spalovny, tak je to dobře a v té teplotě stejně shoří všechno. Moc to řešíš. Viděl jsi díl seriálu Můj přítel Monk, kde Monk třídil i vodu z umytého nádobí a všechno to měl ve zvláštních pytlech, pak přijel popelářský vůz a všechno to naházel na jednu hromadu?![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Ovšem skládka je trochu jiný problém. I kdyby se odpad třídil sebelíp, tak když ukončí svoji cestu na skládce, tak je to pak jedno. Když to odvezou do spalovny, tak je to dobře a v té teplotě stejně shoří všechno. Moc to řešíš. Viděl jsi díl seriálu Můj přítel Monk, kde Monk třídil i vodu z umytého nádobí a všechno to měl ve zvláštních pytlech, pak přijel popelářský vůz a všechno to naházel na jednu hromadu?
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Prostě plasty, papír, sklo a směsný odpad. Plechovky od olejovek (kovy z domácnosti obecně) jsou váhově a objemově zanedbatelné, je toho za rok tak jedna menší igelitka a do sběrny s tím přijít téměř nejde, navíc se snadno rozloží. Pak nebezpečný odpad, 2x za rok odevzdat na námětí do kontejneru. Biologicky rozložitelné věci sezobnou slepice u sousedů.
Když takto třídím, normální 4 členná rodina (2 dospělí a děti 7 a 4 roky) vyprodukujeme z domácnosti do 50 litrů směsného odpadu týdně (vyndavám popelnici z půlky prázdnou), cca 70 litrů plastů, asi tak kilo papíru a trochu skla.
A kde je sakra problém?
Proč se všichni hájí tím, že tříděný odpad se pak stejně neroztřídí a smíchá, že kontejnery někdo obrátí vzhůru nohama, že to nemá cenu.
Bratr pracoval ve firmě, která se recyklací odpadů zabývala, vyráběli z recyklátů fólie, igelitky, polotovary na PETflašky (mmj. kdopak ví jak to vypadá), z čeho se asi vyrábí zahradní nábytek, plastové zatravňovací dílce, toaletní papír atp.?
To je opravdu takovej problém dát si do kuchyně koš na směsný, někam stranou další koš na plasty a krabici na papír a krabici na sklo?
Stejně jako se říká, neštěstí nechodí po horách ale po lidech, tak i to třídění odpadů se týká každého z nás.
Nepřišel jsem prostě na to, kde je problém, cestou do krámu vzít sebou pytel s plasty a tam je do kontejneru vysypat, krabice s papírem a sklem stačí tak 1x za měsíc.
Popelnici platím, stejně jako ostatní, je to nefér, stejně jako je nefér vidět, že všichni ostatní na to kašlou a já jako debil třídím. A ono je v této společnosti něco fér? Takže jestli všichni máte to svědomí zasírat přírodu a omlouvat to tím, že Vono se to pak stejně smíchá..., nebo že Když voni taky ne, tak já taky...., tak vřele doporučuji exkurzi na skládku a dívejte se kolem sebe, kolik sraček tam bejt nemuselo, kolik pytlíků pak nemuselo letět do lesa naproti a tam strašit ve větvích, jenom proto že byl někdo línej používat místo jednoho 4 koše na odpadky.
Myslím že není správné řešit všemožné důvody proč netřídit, správnější je třídit a neřešit. Protože důvodem systémových chyb, může být právě neochota na straně vstupů.
Nechápu, mám děti, záleží mi na přírodě, tak třídím, neobtěžuje mně to, neřeším jestli je to správně nebo ne a tím to prostě hasne, není na tom co řešit a o tom není absolutně co diskutovat, jak už jsem uvedl ve svém prvním a uvádím znovu v tomto třetím a posledním příspěvku k tématu.
Když takto třídím, normální 4 členná rodina (2 dospělí a děti 7 a 4 roky) vyprodukujeme z domácnosti do 50 litrů směsného odpadu týdně (vyndavám popelnici z půlky prázdnou), cca 70 litrů plastů, asi tak kilo papíru a trochu skla.
A kde je sakra problém?
Proč se všichni hájí tím, že tříděný odpad se pak stejně neroztřídí a smíchá, že kontejnery někdo obrátí vzhůru nohama, že to nemá cenu.
Bratr pracoval ve firmě, která se recyklací odpadů zabývala, vyráběli z recyklátů fólie, igelitky, polotovary na PETflašky (mmj. kdopak ví jak to vypadá), z čeho se asi vyrábí zahradní nábytek, plastové zatravňovací dílce, toaletní papír atp.?
To je opravdu takovej problém dát si do kuchyně koš na směsný, někam stranou další koš na plasty a krabici na papír a krabici na sklo?
Stejně jako se říká, neštěstí nechodí po horách ale po lidech, tak i to třídění odpadů se týká každého z nás.
Nepřišel jsem prostě na to, kde je problém, cestou do krámu vzít sebou pytel s plasty a tam je do kontejneru vysypat, krabice s papírem a sklem stačí tak 1x za měsíc.
Popelnici platím, stejně jako ostatní, je to nefér, stejně jako je nefér vidět, že všichni ostatní na to kašlou a já jako debil třídím. A ono je v této společnosti něco fér? Takže jestli všichni máte to svědomí zasírat přírodu a omlouvat to tím, že Vono se to pak stejně smíchá..., nebo že Když voni taky ne, tak já taky...., tak vřele doporučuji exkurzi na skládku a dívejte se kolem sebe, kolik sraček tam bejt nemuselo, kolik pytlíků pak nemuselo letět do lesa naproti a tam strašit ve větvích, jenom proto že byl někdo línej používat místo jednoho 4 koše na odpadky.
Myslím že není správné řešit všemožné důvody proč netřídit, správnější je třídit a neřešit. Protože důvodem systémových chyb, může být právě neochota na straně vstupů.
Nechápu, mám děti, záleží mi na přírodě, tak třídím, neobtěžuje mně to, neřeším jestli je to správně nebo ne a tím to prostě hasne, není na tom co řešit a o tom není absolutně co diskutovat, jak už jsem uvedl ve svém prvním a uvádím znovu v tomto třetím a posledním příspěvku k tématu.
Bílý LADA a okřídlená spol.
- Křečík Barbuška
Jsem DEBIL s občasnými záchvaty třídění na PET, nebezpečné odpady, sklo. Pokud ovšem 3x jedu do ekodvora s vyjetým převodovým olejem a 3x je technická přestávka, s radostí to šupnu do směsného odpadu s komentářem o zbytečně proježděném benzínu na těch třech pokusech. S papírem mi můžou políbit, 1) nedají ti ani kačku za něj, komunisti za to dávali luxusní kačku za lepší a 20 hal. za podřadný a nebylo to na tehdejší poměry zrovna málo, teď tato surovina zjevně nemá cenu, přitom se bude pořát řvát o tom abychom chránili naše lesy 2) ať se nejdřív proberou ti magoři co furt produkují nesmyslné reklamní letáky.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Teepee ,nezlob se na mě,ale tvůj názor je poněkud extrémní.
Taky chci mít čistou přírodu pro svoje děti a vnoučata,o tom žádná.Ale pokud budou v čele rádobyekologů takoví lidé jako Bursík a spol.,dokud budou idioti z Greenpeace lézt na tovární komíny v elektrárnách,dokud budou "ekologičtí" aktivisté proti dostavbě dálnic,tak jediný,co jsem ochoten pro přírodu udělat je to,že ten pitomej odpad roztřídím tak,jak jsem posal v příspěvku o něco výš.Na ostatní zvysoka kašlu.
Taky chci mít čistou přírodu pro svoje děti a vnoučata,o tom žádná.Ale pokud budou v čele rádobyekologů takoví lidé jako Bursík a spol.,dokud budou idioti z Greenpeace lézt na tovární komíny v elektrárnách,dokud budou "ekologičtí" aktivisté proti dostavbě dálnic,tak jediný,co jsem ochoten pro přírodu udělat je to,že ten pitomej odpad roztřídím tak,jak jsem posal v příspěvku o něco výš.Na ostatní zvysoka kašlu.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
- Křečík Barbuška
Když se nad tím tak zamýšlím, tak i ten papír trošku "třídím" u schránek někdo nainstaloval krabici a tam házím letáky, když provádím selekci na užitečné / neužitečné, je zajímavé, že těch neužitečných je 90%. Co se s krabicí děje pak nevím, jestli to někdo pak hodí naráz do popelnice, nebo jestli to tahají děcka do školy, kde pak mají hlavy jak melouny, potože neví co s ním
. Takže vlastně nejsem, až tak špatný, že ne? ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![:mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
...Teepee píše:je toho za rok tak jedna menší igelitka
PS: aj ja chcem zachovat pre deti cistu prirodu a pod., ale moj prinos je mensi ako kvapka v mori. myslim tym aj vsetkych ostatnych ludi na planete ako jednotlivcov. velke priemyselne kolosy, chemicky a pod. produkuju TONY tvrdeho odpadu, ktory s kludnym svedomim vypustia kde sa da, aj kde sa neda, a pripadnu pokutu uz maju zahrnutu v rozpoctovom plane....co f.ck amerika, kde statocne vsetci jebu na to co si o tom zemegula mysli? tato debata je podobna ako pytat sa tu na podiel jednotlivca na ozonovej diere a ako to zlepsit.....neni som pesimista, ale realista, tak to vidim takto
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
21061 *1986
21043 *1994 LPG
2107 *1989 LPG
od 2020 VESTA CROSS LPG
21043 *1994 LPG
2107 *1989 LPG
od 2020 VESTA CROSS LPG
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Mhm, mě se doma teď válí kanystrod vody do ostřikovačů, protože je na něm, že musí do nebezp. odpadu. Tam jsem byl naposled asi v dubnu vyvézt oleje, filtry atp.
Jinak tady v západních čechách jsou i na vesnicích kontejnery na sklo, plast, papír - do těch smí i kartony od džusů a mléka atp. Zatím jsem zaregistroval vždycky auto, nabírající vždy jeden druh odpadu. Na vesnicích nevím, tam je to většinou někde na návsi a tam nehlídkuju![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jinak s tím papírem, ano, Koko Loko má stoprocentní pravdu. Mimochodem, údajně chcou provést něco i s železem, že jako budu muset mít potvrzení o nabytí ... to by mě zajímalo, co udělám s tou tunou šrotu na baráku ... asi bych to měl odvézt, dokud to (snad) jde![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jinak tady v západních čechách jsou i na vesnicích kontejnery na sklo, plast, papír - do těch smí i kartony od džusů a mléka atp. Zatím jsem zaregistroval vždycky auto, nabírající vždy jeden druh odpadu. Na vesnicích nevím, tam je to většinou někde na návsi a tam nehlídkuju
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jinak s tím papírem, ano, Koko Loko má stoprocentní pravdu. Mimochodem, údajně chcou provést něco i s železem, že jako budu muset mít potvrzení o nabytí ... to by mě zajímalo, co udělám s tou tunou šrotu na baráku ... asi bych to měl odvézt, dokud to (snad) jde
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem jel do sběrného dvora vyvézt odpad,vlastně všechno haraburdí,co jsem vytahal ze sklepa(kromě poličky do 07,to poputuje ke K-L).Řekl jsem si,že tam to pěkně rozdělím,rotřídím a pomůžu té přírodě.Jaké však bylo moje překvapení,že jsem musel platit 1kg=1Kč
A to jen kvůli tomu,že nemám bydliště v Mladé Boleslavi,ale v Luštěnicích (okres Mladá Boleslav).Tam ale momentálně ani kontejner a je jasné,že ani sběrný dvůr, nemáme.
Co z toho plyne za ponaučení?
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Co z toho plyne za ponaučení?
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn