Vegetarián vs. masožrout

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Jste vegetarián, či masožravec?

masožravec
76
96%
vegetarián
3
4%

Celkem hlasů: 79

Maysner

Příspěvek od Maysner »

zrni je jen obcasna strava. na tom se neda jet porad :lol:
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

plavec píše:Takže pomazánka z rybiček zjevně není O.K.
No víš co, ale tak přidáš do toho máslo, sýr, cibuli, úplně se to rozmíchá...to už potom ani maso neni... :P
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Jelen

Příspěvek od Jelen »

plavec, pokud odmítáš maso ze zvířátek, ale neodmítáš jejich kůži - boty, hadry, atd... tak je to ještě mnohem horší, než kdybys jedl i jejich maso (mlíko, med ...atd... je produkt, to nikoho nezabijí,vegany nepochopim, vegetariány ještě ano) . Vem si pro tebe ideální stav na zemi, že všichni jsou vegetariáni - zabijou prase (hodně oblečení je z prasečí kůže), ale jeho maso vyhodí, protože jej nikdo nejí, to je mrhání a zbytečná smrt pro luxus. Když se zpracuje vše, tak v tom nevidím takovou trágu. Mimo to, motyka je tupá a tak to bolí tu cibuli ještě o to víc. Mimo to, kdo porovnal ten práh bolesti? Někdo se tý cibule zeptal? Třeba je to pro cibuli stejná bolest, jako když skolíš to prase, jen je v porovnání, co by cítil člověk velice malá, jako štípnutí, ale pro tu rostlinu to může bejt jak ono roztrhání lvem. Rozumíš mi, jak to chci říct? je to docela kostrbatý, ale pochopit se to snad dá :lol:
Prostě vražda rostlin je špatná - proto je to dobré rozložit stejnosměrně, třeba na bůček s křenem :mrgreen:
elis2121
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elis2121 »

Týrání se definuje jako: Úmyslné použití či hrozbou použití fyzické síly, a to síly, která má, nebo s vysokou pravděpodobností bude mít za následek poranění nebo smrt. Působení takové síly je dlouhodobé. To tedy znamená, že vražda která vede k okamžitému usmrcení není týrání. Je to prostě vražda.
SCHADE DO HUTI !
JmJ

Příspěvek od JmJ »

At si kazdej zere co chce, ale at me s tim neotravuje :-)

De se do restaurace na obed. Kdo dela problem s vyberem podniku a kdo nejvic zamestna obsluhu - vegetariani. Furt se jim neco na tom zradle nezda a furt musi predem studovat jidelni listky, aby vedeli, kam ten den maji jit na obed. V tomhle je lituju. A my masorazvi, pokud s nimi chceme zrat v jedne restauraci, se musime jejich volbe podvolit. Jeden si zacne vymyslet a druzi se musi prizpusobit. Podobne je to kdyz nekdo nezere veprove, to se mu nelibi cockova s parkem, nebo nezere hovezi, to se mu nelibi hovezi vyvar. Furt nejake problemy :-)

a nejvetsi absurditu co sem kdy zazil byla grilovacka vegetarianu a lidi, kteri nezerou veprove. to bylo jak v kocourkove :-) ale nastesti me nechali si na jednom grilu udelat krkovici :-).

zrat se ma od vseho neco :-)
VAZ 2104 1.3 1989
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

taka zelenina moze byt... vcelku dobra priloha k jedlu :mrgreen:

Jak neni maso, tak som nervozny a neni so mnou reci :P
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Maso žeru kromě hovězích flákot, páč mi nechutnají. Vegetariánství neuznávám, ale už jsem se dopracoval k tomu, že dokážu lidi, co se mi vehementně nesnaží nacpat svou "pravdu" o tom strašlivým mase a zabíjení zvířatečíček, respektovat. :D
Honza
Osa Praha - Brno
Saynerm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saynerm »

respektuju temer kohokoliv, dokud mi nezacne vnucovat svuj nazor, a svoje presveceni
jim maso, ale nemusim ho mit kazdej den, obejdu se bez nej, ale prece jen mi chutna vic treba grilovany kure nez grilovana okurka, pripadne jina zelenina
BA3 21061 1700k (pojizdnej plynovej zapalovac) - 15.3.2008 - uz zkoncil
BlackJack used stye
БлацкЯцк

BMW E36 320i ARKTISSILBER METALLIC - 27.1.2011 - ..........

Chatka 12 forever :mrgreen:
Buková drift challenge team
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

nahodou musis uznat ze tie grilovane rajciny co som robil v stiavnici nemali chybu(hlavne ked doslo maso) :mrgreen:
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
gogo

Příspěvek od gogo »

Majo píše:nahodou musis uznat ze tie grilovane rajciny co som robil v stiavnici nemali chybu(hlavne ked doslo maso) :mrgreen:
...vidisto, skusim ugrilovat tie papriky co mam momentalne plnu chladnicku a zavarat sa mi to nechce. skoda ze to nerastie cely rok, v takom decembri by mi docela zachutila cerstva paprika na svacinku pred obedom. samozrejme na obed snicla jak hajzlovy dekel :twisted:
21061 *1986
21043 *1994 LPG
2107 *1989 LPG
...... potom nejake sracicky...
od 2020 VESTA CROSS LPG
plavec

Příspěvek od plavec »

JmJ píše:A my masorazvi, pokud s nimi chceme zrat v jedne restauraci, se musime jejich volbe podvolit
Jako pokud vedle mě někdo žere to či ono, to je mi většinou fuk, ikdyž z toho nadšen zrovna nejsem, ale snažím se to tolerovat, pokud nevymejšlí voloviny. Totéž je tolerance kuřáci- nekuřácci.
JmJ píše:Kdo dela problem s vyberem podniku a kdo nejvic zamestna obsluhu - vegetariani. Furt se jim neco na tom zradle nezda a furt musi predem studovat jidelni listky, aby vedeli, kam ten den maji jit na obed
Jakýpak probémy?Solidní restauace nabízí i vegetariánskou variantu, pokud ne, tak nestojí za nic.Leda se tam ožrat. :wink:
plavec, pokud odmítáš maso ze zvířátek, ale neodmítáš jejich kůži - boty, hadry, atd... tak je to ještě mnohem horší, než kdybys jedl i jejich maso (mlíko, med ...atd... je produkt, to nikoho nezabijí,vegany nepochopim, vegetariány ještě ano)
Myslím si že to jde trochu proti sobě. Mno třeba já se snažím shánět veganské (nekožené) boty a hadry. V podstatě ikdybych tu kůži využíval, tak to maso sežere někdo jinej.
elis2121 píše:Působení takové síly je dlouhodobé. To tedy znamená, že vražda která vede k okamžitému usmrcení není týrání. Je to prostě vražda.
Tak ono je ve svý podstatě jedno jak ten akt kdo nazývá, hlavně že všichni ví oč jde.
Někdo říká mrdat, jinej šukat a ale všichni taky ví oč jde :lol:
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
plavec

zrní

Příspěvek od plavec »

Maysner píše:zrni je jen obcasna strava. na tom se neda jet porad :lol:
To je pravda. chce to poněkud více pestrý jídelníček :)
Těstoviny, luštěniny, ovoce, zelenina, tofu,.... atakdále
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Jelen

Příspěvek od Jelen »

plavec píše:Těstoviny, luštěniny, ovoce, zelenina, tofu,.... atakdále
a za chvíli budu lítat na dovolenou, kam mě vítr zanese... :mrgreen:
plavec

Příspěvek od plavec »

když si budeš přát, tak i to je možné. :lol: Ale je rozdíl mezi poruchou příjmu potravy a změnou životního stylu.mezi tím je hranice, kterou taky zjevně vidí každý někde jinde. Ostatně to není k zahození se proletět zadáčo, když za to jiní platí nehorázný pálky. :mrgreen:
Ale znám i široké vegetariány, kteří se furt cpou buchtama, sladkostma apod.
Každopádně se tu nechci nikoho dotknout, ale drtivá většina argumentů mi přijde poněkud...jak to říci.... nižší váhy než ten soucit s živýma bytostma. :wink: To je vše pořád jak říkám o úhlu pohledu a názoru každého jedince.Snažím se respektovat masoužrouty a totéž očekávám od nich.
Saynerm píše:respektuju temer kohokoliv, dokud mi nezacne vnucovat svuj nazor, a svoje presveceni
To je další myšlenka dne s kterou souhlasím- výstižné. :wink:
Beztak nejlepší byl radekmb s tou hláškou o hovnech.To bych zapsal do zaté knihy hlášek na tomto foru :D .

Mě by zajímalo až někdo bude hledat podobnou diskusi a z vyhledávače na něj vyjede LADAklub, co si pomyslí, to už asi mu hlava brát nebude. :lol: Proč se na klubu o autech řeší takovýhle věci...
Saynerm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saynerm »

ale mam takovej dotaz. predpokladam, ze kdyz si psal, ze si se stal vegetarianem v roce 2002 (nebo tak nejak myslim), tak co te k tomu vedlo, to si se jednou rano probudil, a rekl sis, co bych zkusil, hmm, hmm, vegetarianem sem jeste nebyl, od ted sem vegetarian, nebo si tak nejak postupne omezoval porce masa ci jak? jesi je ti tato otazka neprijemna, tak se omlouvam, ale porad mi to vrta hlavou, co k tomu cloveka vede
BA3 21061 1700k (pojizdnej plynovej zapalovac) - 15.3.2008 - uz zkoncil
BlackJack used stye
БлацкЯцк

BMW E36 320i ARKTISSILBER METALLIC - 27.1.2011 - ..........

Chatka 12 forever :mrgreen:
Buková drift challenge team
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“