Vegetarián vs. masožrout

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Jste vegetarián, či masožravec?

masožravec
76
96%
vegetarián
3
4%

Celkem hlasů: 79

Kalasnikov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalasnikov »

xx
Naposledy upravil(a) Kalasnikov dne čtv lis 04, 2010 19:17, celkem upraveno 1 x.
plavec

Příspěvek od plavec »

Kalasnikov píše::-) Nebýt masa tak by "lidé" seděli na větvi, chroupali ořechy a dorozumívali se pomocí skřeků.
tomu nerozumím, proč by měli toto dělat?
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
Kalasnikov
Kontaktovat uživatele:

xx
Naposledy upravil(a) Kalasnikov dne čtv lis 04, 2010 19:17, celkem upraveno 2 x.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Kalašnikov tim chtěl říct, že maso pomáhá rozvoji mozku. Maso je dobré áno? :-D
Nijak se nechci snažit změnit tvůj názor, tohle celé, co tu teď řešíme je jen pro to, že mě to zajímá, co lidi vede k vegetariánství, když to pro člověka není úplně přirozené.
Saynerm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saynerm »

docela zajimavy pocteni
clovek je vsezravec, to znamena ze zere maso, i travu, ci co to jedi vegetariani (zadnyho sem doted nepotkal, teda nekecal sem s nim, tak nevim). proto ma clovek zuby uspusobeny na to, aby mohl jist oboji, resp. vse. teda aspon tak nejak nam to vysvetlily na zakladce
BA3 21061 1700k (pojizdnej plynovej zapalovac) - 15.3.2008 - uz zkoncil
BlackJack used stye
БлацкЯцк

BMW E36 320i ARKTISSILBER METALLIC - 27.1.2011 - ..........

Chatka 12 forever :mrgreen:
Buková drift challenge team
plavec

Příspěvek od plavec »

Saynerm píše:teda aspon tak nejak nam to vysvetlily na zakladce
na základce někdy vysvětlujou volovin.Mě se třeba pokoušeli naučit malovat a se štětcem v rukou jsem byl opravdu bezradnej :)
Jelen píše:Kalašnikov tim chtěl říct, že maso pomáhá rozvoji mozku. Maso je dobré áno?
Hmm, tak o tom nic nevím.A nikdy jsem nic podobného nezkoumal.
Jelen píše:Nijak se nechci snažit změnit tvůj názor, tohle celé, co tu teď řešíme je jen pro to, že mě to zajímá, co lidi vede k vegetariánství, když to pro člověka není úplně přirozené.
Však v poho, dokud nikdo do mě zbytečně nereje, tak jsem v poho :)
Proč si myslíš že by to bylo nepřirozené?Já si právě myslím, že je přirozené žít alespoň trochu v souladuu s přírodou a ne ji zneužívat touto cestou.
Co k tomu lidi vede?To je různý, to je názor od názoru.U mě je to etika, zkrátka mi vadí zabíjení zvířat a jejich týrání a zneužívání, tak proto.
Saynerm píše:clovek je vsezravec, to znamena ze zere maso, i travu,
To ale podle mě není pravda, ostatně ten link z youtube to taky názorně ukazuje.Pokud si myslíš něco jinýho než já, tak Ti Tvoje přesvědčení neberu.Jak již psal výše pan Jelen co člověk to názor. :wink:
JO a Laďušo, když to tu cenzuruješ, nechtěl bys tuto debatu "odkrojit" a přesunout jinam? Třeba do tématu Veg vs. masožrout ? Děkuji uctivě :wink:

[ Komentář přidal: Laďuša: út srpen 11, 2009 20:53 ]
Jak ctěná libost ;)
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Kalasnikov
Kontaktovat uživatele:

xx
Naposledy upravil(a) Kalasnikov dne čtv lis 04, 2010 19:17, celkem upraveno 1 x.
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

Tak jsem chvilku hledal a našel jsem chytrý článek. Mě se toto vysvětlení líbí. Nelíbí se mi možná způsob, kterým se maso pěstuje ve velkochovech. Když ale byla u nás ta přednáška (je to už asi 6 let) bylo to vlastně o týrání zvířat, takže tam bylo i testování kosmetických přípravků na zvířatech a to ukazovali opravdu nehezké obrázky např. králíky, kteří měli násilím otevřené oční víčka a do oka jim kapali kapky a zkoumali za jak dlouho jim rozleptá oko. Fuj

Živočišnou říši můžeme podle druhu potravy, kterou přijímá, rozdělit na čtyři skupiny: masožravce (např. kočka nebo lev), všežravce (pes, vepř, medvěd), býložravce (slon, žirafa, antilopa) a plodožravce (primáti). Každá z těchto skupin se liší mimo jiné i svým zažívacím ústrojím, které je optimálně uzpůsobeno potravě, kterou přijímá. Například kráva (tur domácí) má čtyři žaludky, aby byla schopná strávit rostlinnou potravu – trávu. Naproti tomu masožravci, jako např. kočka domácí, mají velmi vyvinutá játra, aby mohli dobře trávit maso, a krátké střevo, aby se do těla nestačily vyloučit toxické látky, vytvořené hnitím masa.

Naproti tomu plodožravci (frugivorové), mezi něž patří primáti včetně člověka, mají trávicí ústrojí uzpůsobeno pro přijímání potravy ve formě nejrůznějších plodů, ovoce, ořechů, apod. Pro člověka je tedy požívání masa stejně nepřirozené jako kdybychom ho nutili pást se na louce jako kráva nebo ovce. Aby maso bylo pro člověka jakž takž stravitelné, začal je tepelně upravovat. Když se z lovce stal zemědělec, naučil se také mlít a tepelně upravovat obiloviny, které začal pěstovat. Stal se tak jediným tvorem na této planetě, který si potravu před jídlem vaří, smaží nebo peče.
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
rosta

Příspěvek od rosta »

maso obsahuje bílkoviny který nejsou v rostlinné stravě-a k tomu týrání-některá zvířata jsou prostě pěstovaná jako jateční a tečka. já sám mám zvířata moc rád -jsem chovatel všeho možnýho-kočka, pes, králík, andulky, rybičky a nechápu magory který tejrají třeba i jateční zvíře před porážkou-jsou to hovada jak se chovají ke zvířatům tak se chovají k lidem. ale na druhou stranu takovej koňskej salám,pečená nutrie,nebo zvěřina vůbec není od věci-jednou jsem autem trefil srnce-a když jsem viděl že se trápí dostal ránu z milosti a putoval do kufru-už je to víc než 12 let a proto všežravec :!:
plavec

Příspěvek od plavec »

MacGyver píše:Stal se tak jediným tvorem na této planetě, který si potravu před jídlem vaří, smaží nebo peče.
MacGyver píše:Naproti tomu masožravci, jako např. kočka domácí, mají velmi vyvinutá játra, aby mohli dobře trávit maso, a krátké střevo, aby se do těla nestačily vyloučit toxické látky, vytvořené hnitím masa.
Člověk moc krátké střevo nemá myslím.
Kalasnikov píše:A ty si pěstuješ vlastní zeleninu, pšenici atd? Nebo jíš produkty jzd z mrtvé půdy nahnojené ledkem. Pokud se stravuješ vlastní mrkví a kobzolem tak mlčím protože to je pořád lepší než párek z kauflandu.
Převážná část zeleniny je vypěstovaná na naší zahrádce.Musím uznat že moc bio nebude, ale když na to přijde tak taky zhřeším a koupím v krámě.Třeba brosvke, meruňky, meloun- to jsou potraviny, které si koupit musím, to je jasné.
Pšenici ovšem nemáme nač pěstovat.Věci z klasa se běžně nechají sehnat.
rosta

Příspěvek od rosta »

bio potraviny jsou jen fígl na blbce a jejich peněženku-je jedno jestli hnojíš zahradu ledkem nebo hnojem-obojí obsahuje dusík a tý rostlině je to jedno
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
plavec

Příspěvek od plavec »

rosta píše:maso obsahuje bílkoviny který nejsou v rostlinné stravě
ono záleží kolik jich taky tělo potřebuje.Když už i světová zdravotnická organizace uznala vegetarianskou a veganskou stravu za bezproblémovou a "naše tabulky" a "spotřební koš" za špatně přehodnocený. Jak říkám jako dárce krve mám výsledky perfektní.
rosta píše:některá zvířata jsou prostě pěstovaná jako jateční a tečka.
Prostě si je tak "vypěstoval a pojmenoval" člověk.
rosta píše:mám zvířata moc rád -jsem chovatel všeho možnýho-kočka, pes, králík, andulky, rybičky a nechápu magory který tejrají třeba i jateční zvíře před porážkou-jsou to hovada jak se chovají ke zvířatům tak se chovají k lidem. ale na druhou stranu takovej koňskej salám,pečená nutrie,nebo zvěřina vůbec není od věci-jednou jsem autem trefil srnce-a když jsem viděl že se trápí dostal ránu z milosti a putoval do kufru-už je to víc než
Toto mi nejde na rozum.Jaký je rozdíl mezi zvířaty?Proč máte rádi zrovna kočky, psy, andulky a proč zrovna prasata a krávy ne? Ani jedny ani druhý ničemu a nikomu neškodí, tak proč je zabíjet?Když jsem přejel veverku jednou v noci, tak mě nenapadlo jí ugrilovat.
Zabíjet zvířata ano, ale pouze škůdce.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

plavec píše:? Ani jedny ani druhý ničemu a nikomu neškodí, tak proč je zabíjet?
A nebo taky.... pes, kočka, kachna i vepř je maso, tak proč žrát jenom něco? :wink:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
plavec

Příspěvek od plavec »

Laďuša píše:
plavec píše:? Ani jedny ani druhý ničemu a nikomu neškodí, tak proč je zabíjet?
A nebo taky.... pes, kočka, kachna i vepř je maso, tak proč žrát jenom něco? :wink:
A to je Ladušo právě to, že záleží z jakýho úhlu pohledu se na to díváš.
Jako to s tou lahví poloprázdnou nebo poloplnou. :wink: Každej jí má jinou a přesto oba stejnou.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Pečenej králík a poloplná flaška, to je muj směr, ve kterým vidim světlejší zítřky ;)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“