Jelen píše:Mimoto, proč to zvíře utýrat? S tím taky nesouhlasím,
A jak ho jinak usmrtíš, abys ho přeměnil v "surovinu" ? Zabíjení je svým způsobem týrání.Ale jo, je to pravda, co člověk to názor. Záleží i na úhlu pohledu.Ty to vidíš takle já to vidím onakle
Já vám nevím ale mrtvola na sto způsobů mě již dávno omrzela a to z etického hhlediska.A ne proto , jak by se někteří mohli mylně domnívat, abych se zviditelnil.
Navíc, kdyby byl každý člověk na planetě vegetarián, tak asi 3/4 planety vymře z nedostatku potravin a za chvíli by na zemi nebyla ani tráva.
To bych zrovna neřekl, protože stejná plocha (výměra) obilí uživí mnohem víc vegetariánů, než masožroutů, protože pro "1 kg masa" je potřeba větší plocha, protože totéž množství nestačí pokrejt žaludky zvířat a posléze lidí- masožroutů. Jsou na to různé výzkumy a odhady.
pro mě za mě ať si každej jí,co chce,třeba hovna,když mu budou chutnat
Prima nápad, musím zkusit se zelím nebo na smetaně
Macgyver: myslím, že oni se nesnaží někoho přemlouvat, ale zkrátka chtěj poukázat na tvrdou realitu, kterou masožrouti podporují, aby si to uvědomili.Rozhodně na tom nevidím nic špatného.Jak se na to kdo dívá je jeho věc.
já osobně nikoho nepřemlouvám.Bylo by to jako věřícím zbourat kostely se slovy: "V čuráci, kam tam lezete, když bůh není" - Utopie.
EDIT:ještě bych chtěl upřesnit:
S tím taky nesouhlasím, ale maso je na jídelníčku lidí po celá staletí, dovolím si říci, že i po tisíciletí.
To ovšem nevypovídá nic o tom, jestli to je nebo není správné a eticky v pořádku.