Propadlé zadní sedadlo
Moderátor: Moderátoři
Propadlé zadní sedadlo
Jsem si vědom toho že v posledních týdnech vás zde velmi dobře zásobuji otázkami, ale nevím kde jinde se zeptat.
Zadní sedačka v mé 05ce je jaksi propadlá, ale nezjistil jsem čím to je. Vypadá to jako by opěradlo bylo moc vysoko, ale podle těch spodních háčků kam se zahakuje je na svém místě. Tedy druhá možnost, že sedák je moc propadlý. V přední části je navlečený na takových sloupcích. Vzadu tam kde se stýká s opěradlem je jen položený. Hledal jsem nějaké místo kam by se měla zadní část sedáku nějak záhaknout nebo tak něco, ale nenašel jsem nic. Jak to správně má být. Teď mám mezi sedákem a opěradlem 5cm mezeru a je v ní vidět ta izolační lisovaná sláma.
Zadní sedačka v mé 05ce je jaksi propadlá, ale nezjistil jsem čím to je. Vypadá to jako by opěradlo bylo moc vysoko, ale podle těch spodních háčků kam se zahakuje je na svém místě. Tedy druhá možnost, že sedák je moc propadlý. V přední části je navlečený na takových sloupcích. Vzadu tam kde se stýká s opěradlem je jen položený. Hledal jsem nějaké místo kam by se měla zadní část sedáku nějak záhaknout nebo tak něco, ale nenašel jsem nic. Jak to správně má být. Teď mám mezi sedákem a opěradlem 5cm mezeru a je v ní vidět ta izolační lisovaná sláma.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm .... pokud mě paměť nešálí (přece jen sedana nemám již dvě leta), tak tam nejsou žádné háčky.wiku píše: ... ale podle těch spodních háčků ...
V rozích zvýšené podlahy pod zadní sedadlo jsou takové válečky (pyje, brka ... ) o výšce 3 - 4 cm, průměru cca 1,5 cm a v sedadle je patřičný otvor/protikus. Když to do sebe zapadne, tak by neměla vzniknout mezi sedadlem a opěradlem žádná mezera. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Vzadu sedák opravdu nemá nic. Spíš jsem míval problém, jak narvat sedák co nejvíce dozadu, abych se dostal na ty stojky a mohl zasunout. Většinou to vypadalo tak, jakoby sedák byl širší. Ale když se patřičně zakleje a zabere, tak si dal vždycky říct.
Opěrák má nahoře na každé straně háček (no spíš plechový jazyk a nakastli je očko) a dole jsou zase jazýčky na kastli a očka na opěráku. Kdybys s tím někam fláknul, tak opěrák nevyputuje vpřed, myslím že se může vyplatit mít to nasazené správně.
Jestli to máš správně nasazené a je tam mezera, tak jedině, jestli je sedák i opěrák k sobě a patří do 05. I když oni se tvarem asi mezi jednotlivými sedany nelišily, nejsem si jistý, jsem na kulaťáky.
Opěrák má nahoře na každé straně háček (no spíš plechový jazyk a nakastli je očko) a dole jsou zase jazýčky na kastli a očka na opěráku. Kdybys s tím někam fláknul, tak opěrák nevyputuje vpřed, myslím že se může vyplatit mít to nasazené správně.
Jestli to máš správně nasazené a je tam mezera, tak jedině, jestli je sedák i opěrák k sobě a patří do 05. I když oni se tvarem asi mezi jednotlivými sedany nelišily, nejsem si jistý, jsem na kulaťáky.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Opět jsem to nafotil. Obrázky řeknou víc. Jak je na první fotce vidět, sedák na sloupcích sedí správně. Na další fotce je vidět že opěradlo je také nasazené správně a níže už s ním nelze jít ( tvarově se zasekne o zadní plato ). Na dvou posledních fotkách je vidět mezera mezi sedákem a opěradlem. Sice je fajn že do ní mohu schovat středový pás, ale to že mi tam prosvítá sláma určitě není správně. Navíc zadní část sedáku jakoby nepříjemně propadlá dolů.
Sedadla jsou v autě originální, nikdo je neměnil. Jen je minulý majitel musel minimálně jednou vyndat kvůli drátům pro reproduktory. Já je měl vyndané hned druhý den kvůli montáži pásů. Nevzpomínám si jestli tam ta mezera byla i předtím než jsem je já vyndal.

Sedadla jsou v autě originální, nikdo je neměnil. Jen je minulý majitel musel minimálně jednou vyndat kvůli drátům pro reproduktory. Já je měl vyndané hned druhý den kvůli montáži pásů. Nevzpomínám si jestli tam ta mezera byla i předtím než jsem je já vyndal.
Napadá mě ještě jestli není zadní plato kvůli reprákům zvedlé, někdy se totiš montují tak že se plato podloží aby se tam vlezly a nemuselo se řezat bo plechu. Jednoduchý řešení by bylo podložit něčím (prknem) sedák v zadní části.
Low and Slow
Teoretik
BA3 2101 *1978
BA3 21011 *1977
East side custom shop za zahradou
East side custom shop za zahradou
pokud si sedne operadlo na ty spodni uchyty tak zvedly plato byt nemuze. rek bych ze je to ruska tolerance. uz jsem se setkal s tim, ze v jednom aute to sedelo dobre, po premontovani do druhyho tam byla takova to mezera apod. pokud ti to vadi sehnal bych si pruh cerne kozenky a chytil ho na tu izolaci at neprosvita
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Podle těch fotek (konkrétně druhá shora) bych řekl, že opěrák není "nadoraz". L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Opěradlo je nadoraz. Takovým tím vypouklým límcem co má na vrchní straně se dotýká plata a níže už jít nemůže. Také kdyby nebylo nadoraz, nešlo by zaháknout očka do plechových háčků. Dneska to podložím a uvidím.
Nebudu zakládat další téma když toto je ještě živé a hned položím další otázku:
Při vyndavání sedaček jsem vyndal i gumové koberečky které jsou na podlaze ( patřně originál Lada ). Pod nimi byla v předu izolace jako je na první fotce, a vzadu jen takový hadr jako na druhé fotce. Je to originál? Co tam máte vy? Moje izolace byla totiž celá navlhlá. A to i přes to že auto stojí už 14 dní na slunci s pernamentně pootevřenými okénky. V podlaze díry nejsou...
Nebudu zakládat další téma když toto je ještě živé a hned položím další otázku:
Při vyndavání sedaček jsem vyndal i gumové koberečky které jsou na podlaze ( patřně originál Lada ). Pod nimi byla v předu izolace jako je na první fotce, a vzadu jen takový hadr jako na druhé fotce. Je to originál? Co tam máte vy? Moje izolace byla totiž celá navlhlá. A to i přes to že auto stojí už 14 dní na slunci s pernamentně pootevřenými okénky. V podlaze díry nejsou...
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Předem opakuji, že sedana už nemám 2 leta a zadní opěradlo jsem (v sedanovské éře 1978-2006) sundával asi 3x, ale mám za to, že Tebou zmiňovaný "límec" by měl padnout pár centimetrů pod úroveň plata. L.wiku píše:Takovým tím vypouklým límcem co má na vrchní straně se dotýká plata a níže už jít nemůže