VAZ 2103 - nová sezóna

Moderátor: Moderátoři

Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Michal.2103 píše:klasický blinkry a lištičky pod tim.
Normálka... :wink: 8)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Jelen

Příspěvek od Jelen »

To má každá 03ka, pokud jí někdo nezbastlil. Když někdo mění blatníky za 06kový, tak se dají poměrně snadno upravit na původní 03 blinkry i lišty a není v nich pak jediný rozdíl. Když se na to někdo vyhnědí, tak to taky tak vypadá.
lionol

Re: Nádhera

Příspěvek od lionol »

Michal.2103 napsal: máš stejnou Ladušku jako já, ale opravdu v origo stavu :) klasický blinkry a lištičky pod tim. Tiše závidim.

Na té tvé už se nějaké hovado podepsalo - klasická problematika 80. a 90. let - žiguly hnily, plechy nebyly k sehnání, bralo se, co bylo - takový detaily, jakože na 2103 nacpeš blatníky z 2106 se neřešily. Proto tam máš 16-kové blinkry. Jindy zase vidíš ty obrovské 16-kové kufry narvané v rohu 03-kového blatníku. Bohužel to zcela zkazí auto. Máš pěknej lak, ale ty blatníky bych shodil a dal trojkové - dnes je už seženeš skoro bez problémů. Blinkry a lišty se taky dají koupit.
Tom

VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Proč měnit kvůli takové věci celé blatníky? Pro chlapa s vrtačkou a COčkem je to otázka půl hodiny :roll: Když jsem měl 03, tak jsem sehnal jeden blatník 03 a druhý 06. Vyřešilo se to tak, že se u toho 06 zavařila původní díra na blinkr a vrtla se trošku výš. Pro lištu se dovyvrtaly dirky a byly k nerozeznání.
lionol

Příspěvek od lionol »

Ahoj Jelene, to je právě ono, chlapi s CO-čkem a podobní parchanti jsou nepřátelé původního stavu čehokoliv. To, čemu my říkáme "zlaté české ručičky" je v kultivované západní Evropě bráno jako výraz chudoby a nutnosti bastlit věci doma, protože nemáme peníze na nákup nových anebo kvalitních opravárenských služeb. Je to pro ně stejný vjem, jako pro nás pohled na fotky z Ruska kolující po netu, kde je každé okno v baráku zazděno jinak nakřivo anebo na korbě auta sedí 400 lidí s obrovskými ranci (Pákistán). Oni to též vnímají jako důkaz své schopnosti improvizace, přitom je to z nouze ctnost. Zlaté české ručičky vstrčit do svěráku, chlápky s CO-čkem vyhnat na Ukrajinu! Výsledek je ten, který je
Tom

VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Ahoj Tome, jaký je rozdíl, mezi předělaným blatníkem z 06 a blatníkem z 03? Je to ve výsledku jeden a ten samý díl. Žádný rozdíl. Počkej, až ti nějakej ten tvuj skvost vykvete, ještě budeš za chlapa s COčkem vděčný. Né každý je milionář a může si dovolit auto v takovém stavu, jako má třeba Hurikán. A i kdybych si ho chtěl koupit, tak prostě není v nabídce. Pokud ano, tak na nějakym německym serveru, kde se cena auta blíží šílenství. Co se týče mě, tak bych se kroutil dát za žigula už patnáct tisíc. Proto si rači opravím auto v průměrném stavu. Výsledek je ten, který je, že aspoň někdo to umí opravit, aby to nebyl vrak. Co uděláš, když onen díl prostě nebude k sehnání? Bude prakticky totožný, jen bude mít jinde dirku? Přijde mi logické, že ho upravím. Kde co není a všude se improvizuje. Ne jen u nás. Zlaté české ručičky to alespoň dokáží udělat pořádně a kvalitně, proto ten pojem. Ne pro předělávání, ale pro kvalitu práce. Předělává kde kdo, ale když to neumí, tak to taky tak vypadá. V západní Evropě to asi neumí, tak musí platit. Osobně nechápu to rozdělení západní a východní evropy. Připadáš si snad, že bysme měli lézt do pr... na západ, nebo na východ? A nebo nedejbože do emerice? Jsme snad něco míň, než to od nás na západ a víc, než to od nás na východ? Ale to se dostáváme lehce mimo :mrgreen:
lionol

Příspěvek od lionol »

Ahoj Jelene, já s tebou v zásadě souhlasím, já jsem chtěl jenom říct, že to bylo kouzlo nechtěného ... žes vlastně obhájil ten bastl-postup. Já si myslím, že spravovat auto dílem z jiného auta je prostě hovadina. V západní Evropě to taky umí, ale ctí zásadu, že když si obložíš koupelnu ty sám, tak obkladač chcípne hlady. A příště chcípneš ty, protože tvůj klient si poradí bez tebe. To není lenost, to je solidarita s prací a existencí druhého.
Rozdíl mezi Z a V Evropu je právě v tom všeobjímacím východním buranství vydávaném za pragmatičnost a vychytralostí vydávanou za chytrost. jeden příklad za všechny: na lanovce v Alpách se "hlava české rodinky" vychloubal před svými ratolestmi, jak to hezky oprcal, že zaplatil za lanovku o 25 EUR na osobu míň (nevím podstatu podvodu) - na můj dotaz, zda chce ty děti ohromit zlodějnou, a že ta slečna z lanovky to večer bude muset platit ze svého - se koukal jako blázen. Absolutně typické. U nás je krádež normální součást života a ani nám to nepřijde blbé ... v tom je ten rozdíl.
A teď dostaneme oba bludišťáka.

Jo, teď jsem kouknul na tvůj věk ... 23, tak to je v normě :) Já si v tvém věku myslel to samé. Na to přijdeš časem :)) A o lezení do prdele Americe víš houby ... možná tě serou, ale nenutí tě je milovat, a náš prezident se nemusí jezdit do Washingtonu DC jezdit zpovídat a olizovat s jejich prezidentem a už vůbec nemusíme např. trpět průjezdy amerických tankových kolon nočním městem. Až do mých 21 let byla Olomouc městem sídla velení sovětských vojsk u nás, měli ty nejlepší budovy v centru, vlastní obchody a uzavřená sídliště, vlastní autobusovou dopravu, a když jsem jel jednou ráno do práce, tak u Bristolu (hotel na jedné z nejrušnějších křižovatek v Olomouci) stál ruskej regulovčík, suverénně zastavil veškerou dopravu a nechal projíždět po asfaltované ulici asi 60 ruských tanků do centra Olomouce, kteří tu silnici rozjezdili na rašpli. A v roce 1983 vyvraždil ruskej zběh na okraji Olomouce rodinu, paní a dvě děti (4 a 8 let), ubil je sekerou, protože přišli domů, když v jejich domku kradl. Jejich táta se z toho zbláznil, pořád pak volal tu malinkou holčičku, dělal u mámy v podniku, a pak už nechtěl vůbec žít, a tak šel za nima, na půdě si to hodil, bylo mu 36, mladej kluk, o dva roky mladší, než já dnes ... a nikdo z nás nesměl ani na funus, tramvaje stály už od nádraží, a estébáci nikoho nepustili ani na ten obřad. Tak vypadá lezení do prdele, ale tos ty byl ještě na houbách, a tak víš houby, což ti přeju, protože to byla doba hnusná, zlá a kurevská a ani ty blbý žigle jí moc nepomohli, protože na ty obyčejne smrtelník stejně neměl.
Tom

VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
Jelen

Příspěvek od Jelen »

To je sice všechno pravda, ale já nesouhlasím ani lezení do zadku východu. Nechápu, že všichni porovnávají ono lezení do východu a do západu, proč prostě nezůstat sví... Samozřejmě, na východě jsou lidi zlí, ale na západě taky, u nás taky, takové lidi najdeš prakticky v každé společnosti. Jinými slovy, před pitomcema se člověk neschová nikde.Politiku nemám rád obecně, nic proti emerice taky nemám, ale vadí mi takové to "tam je to lepší" . Před 89. to byl východ, teď je to západ. Já se snažím na takové věci nemyslet a žít si svůj život, starat se pokud možno jen o sebe a své blízké a veškerá politika mi může :butthead: , až na určité pitomé zákony a omezení, co se mě přímo dotknou. Upřímě řečeno, nejsem nijak nadšený ani z EU, i když přináší mnoho dobrého, jdou s tím ruku v ruce nevýhody.

To by člověk koukal, kam až se zvrtne debata o převrtaném blatníku.
Samozřejmě, takovou úpravu schvaluji, ve výsledku není nic poznat, samozřejmě neupravený díl a blatníky z 06 i s blinkrama z 06 na 03 je prasárna. Snažím se dávat dohromady AERO 500 a tam je naprosto nemyslitelné, abych tam dal jiný karburátor, nebo tachometr, světla, cokoliv. Ale pokud můžu ten starý díl zachránit, nebo upravit tak, že to nikdo nepozná, ani já - třeba když ve vyrezlých světlech vyměním paraboly za jiné, totožné, ale z jiného auta, samozřejmě s původním sklem, tak mi to vadit nebude vůbec.
lionol

Příspěvek od lionol »

Tož tak ... nakonec jsme se dohodli :) hlavně, ať auto vypadá, jak má ... ta 03-ka s 06-kovými blinkry je prostě sajrajt ... nikdy více, musí to kamoš spravit
Tom

VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
Peter- Slovensk

Příspěvek od Peter- Slovensk »

Fakt krasne 03-ky
lionol

Příspěvek od lionol »

Tak jsem se o víkendu zase pustil do posunu auta o kousek blíž k původnímu vzhledu ... namontoval jsem originální azbuku Žiguli, která byla ukradena v 80. letech a nahrazena nepůvodním nápisem LADA 1500, protože nápis v azbuce v té době Mototechna n.p. již nedodávala.

Výsledek můžete shlédnout na www.lionol.rajce.net v sekci VAZ 2103 1975 PRA.
Tom

VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
lionol

Příspěvek od lionol »

Tak jsem se pokusil nafotit červenou Ladu CLA v nějaké hezké scenérii, a na zelené PRA jsem vyměnil těsnicí gumy a konečně je na autě ten správný nápis Žiguli :)
Teď se budu muset vrhnout na repasi disků, které jsou lehce orezlé, a myslím nastal čas pustit se do leštění laku a podobných paštiček.

Nové fotky na www.lionol.rajce.net ve VAZ 2103 CLA Album 3 a ve VAZ 2103 PRA.
Tom

VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
lionol

Příspěvek od lionol »

Takže čas pokročil, něco se udělalo. Na červené CLA se snažím dostat maximum původního stavu ... odstranil jsem nepůvodní tlačítko mlhovky na přístrojovém štítu (vyrobil jsem ukryté uvnitř palubovky), sundal jsem opletení volantu (musí se stejně předělat, stahovací šňůrka byla ztvrdlá a začala praskat), vyměnil jsem plastové krytky předních blinkrů a pustil jsem se do renovace disků. Taky jsem repasoval ozdobné lišty na předních blatníkách, některé motýlky už byly rozsypané.

Největší morda byla oprava přístrojového štítu, ale výsledek je naprosto dokonalý. Disky dají taky zabrat, ale auto to pozvedlo o 300%. Fotky budou hned, jak to nahodím na auto a nafotím ho v plné parádě.

Taky jsem strhnul ty hnusné plastové bužírky okolo lemů blatníků a obou čel - akorát se za tím drželo bláto. Přední plastové rallye- zástěrky už taky patří minulosti.

Nové fotky najdete na www.lionol.rajce.net v albu VAZ 2103 CLA Album 2.
Tom

VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
lionol

Příspěvek od lionol »

Tak už je hotovo, lak je vyleštěný, kola nalakovaná ... poslední práce, která na mě čeká, je čištění motorového prostoru a lemů karosérie (oblouky blatníků, podčela ...). Teď musím červenou na chvíli odložit do depa, protože světle zelená musí na technickou - takže jde na řadu.

Zpráva pro Kopra: na C-sloupcích už jsou kovové mřížky od tebe, jsou v černém lesku, jak bylo v tomto modelovém roce normální

Galerie: www.lionol.rajce.net: VAZ 2103_1978/V plném lesku

Snad se bude líbit.
Tom

VAZ 2103, 1975
VAZ 2103, 1977
VAZ 2103, 1978
VAZ 2106, 1978
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

lionol, pekne pekne...
Odpovědět