S tímto nemohu souhlasit. Bílé boky se hojně používaly i po válce. Zejména pak v 50. a 60. letech. Jejich používání v Evropě skončilo na přelomu 60. a 70. let. Posledními zeměmi, kde se bílé boky ve větší míře používaly byly v té době Francie a Itálie. Proto nebyl třeba Fiat 124, 125, příp. ještě i 130 s bílými boky nějakým zjevením, ale relativně "běžnou" věcí. Souhlasím ale s tím, že v našich zeměpisných šířkách se bílé boky na Ladách nevyskytovaly. Jelikož se ale Lady v té době vyvážely právě i do Francie, tak tam bílé boky být klidně mohly. K tomuto závěru nakonec došla i testační komise a vše uzavřela poznámkou, že se nyní vzhledově jedná o západní exportní variantu.lionol píše:Bílé lemy patří na Duisenberg ročník 1932 ... na tom žigulu je to jako pěst na oko
Kdybych chtěl mít u testace klid, tak jsem na ni mohl přijet s originálními koly a poté nahodit kola s lemy. Tohle bych ale považoval za podvod a ani bych z toho nemohl mít dobrý pocit. Také jsem byl sám zvědavý na názor odborné komise a ta to nakonec posvětila.
lionol píše:Už je zkoušel Jarda Šejda přede dvěma lety, a jak sám napsal: "... uložil je do zapomnění ..."
Jarda1 píše:Není nad vlastní zkušenost.
Velmi podobně to vidím i já, nicméně chtěl jsem si to zkusit. Dolů to jde opravu velmi snadno. Během hodinky není co řešit.Teepee píše:Hurikáne, tomu autu sluší i nesluší, ... Dodávají mu šmrnc a luxus, ... umělá krása, ... Je dobře, že jsi to zkusil, když to jde dolů, stejně snadno jako make-up.
Ano, právě na to se již dlouhodobě soustředím, jenže vzhledem k tomu, že je téměř nemožné sehnat mezikruží nové, nebo ve výborném stavu (jiné nechci), tak jsem nakonec vyměknul a zvolil lemy, jako nouzové řešení a víceméně náhražku právě za mezikruží. V zásadě s tím nemám velký problém, vzhledem k tomu, že je demontáž záležitostí chvilky. A opravdu není nad vlastní zkušenost.Jarda1 píše:Spíše bych se soustředil na ty hliníkové mezikruží
Aplikoval jsi na lemy prostředek Wide White? Ten by měl zamezovat černání. Mno uvidíme. Letos s tím vydržím (když už jsem do toho narval takové peníze) a pak se uvidí.