blbej dotaz - rozvody
Moderátor: Moderátoři
blbej dotaz - rozvody
zdar, delaj se u 2105 vubec rozvody?
- Křečík Barbuška
Mám pocit, že řemen píší měnit po 60. Jeho cena je úsměvná, kladka stojí do litru, spíše méně, ale pokud nepíská, nebo netřepí řemen tak bych jí neměnil. Ona ta nová by mohla stát za prd. Výhodou je, že se 2105 nepotkává, takže se případná výměna dá ze 60 posunout, až na den kolapsu .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
-
- Kontaktovat uživatele:
U fiata je stanovena výměna po 120 tis. km anebo po 4 letech podle toho, co nastane dřív. Já jsem ho měnil po pěti letech a byl ještě jako nový.Puhi píše:90 000, ale nieje to aj nejak časovo ohraničené? Nenabeháš 90 tis tak napr po 5 rokoch výmena?
... kéž by ta cena byla úsměvná i u jiných značekKoko Loko píše:Mám pocit, že řemen píší měnit po 60. Jeho cena je úsměvná....
-
- Kontaktovat uživatele:
vsak ta cena je prave u jinych znacek usmevna...ja se vzdycky rozesmeju kdyz vidim kolik to stoji Svarovi sem na Primere menil rovodak (i s vodni pumpu a napinakem) a material vysel na neco kolem 6ti tisic pres znamost...v servise si za komplet vymenu rekli +-20tisic tak mne to tehdy vic nez rozesmaloWolf píše:... kéž by ta cena byla úsměvná i u jiných značek
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Řemen u motoru 2105 se mění po 60.000 km. Časový limit u tohoto motoru není stanoven, ale ze zkušenosti vím, že pokud někdo jezdí málo, měl by řemen vyměnit nejdéle po šesti letech. Samozřejmostí je pravidelná kontrola napnutí.
U řetězu není stanoven interval výměny (u všech motorů s řetězem to tak je). Tedy jeho životnost je "neomezená". Toto je ovšem pouze teoretická varianta, protože jak víme zejména napínací ústrojí řetězů u Lady jsou poněkud málo trvanlivá.
Pokud se řetěz pravidelně napíná a kontroluje, není žádný problém, aby vydržel celou životnost motoru (tedy cca 150 - 200.000 km). Ale pokud na napínání někdo kaká nebo se třeba stane nějaká porucha napínacího ústrojí, jeho životnost se rapidně zkracuje.
U řetězu není stanoven interval výměny (u všech motorů s řetězem to tak je). Tedy jeho životnost je "neomezená". Toto je ovšem pouze teoretická varianta, protože jak víme zejména napínací ústrojí řetězů u Lady jsou poněkud málo trvanlivá.
Pokud se řetěz pravidelně napíná a kontroluje, není žádný problém, aby vydržel celou životnost motoru (tedy cca 150 - 200.000 km). Ale pokud na napínání někdo kaká nebo se třeba stane nějaká porucha napínacího ústrojí, jeho životnost se rapidně zkracuje.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Mám takový rychlý dotázek na to napínání řemenu u 2105, protože to bych rád zkontroloval, jak poznám že je řemen správně napnutý, jde to poznat pouze kontrolou rukou, nebo je třeba na to přístroj na kontrolu napnutí řemenu(který nemám)
Bude to asi v pořádku protože žádné pískavé zvuky se z tohoto místa nelinou, ale i tak bych to raději zkontroloval, když předchozí uživatel na to dlouhodobě kašlal.
Dík za info
Bude to asi v pořádku protože žádné pískavé zvuky se z tohoto místa nelinou, ale i tak bych to raději zkontroloval, když předchozí uživatel na to dlouhodobě kašlal.
Dík za info
LADA 2105 r.v. 1984
Uvedeš motor do komprese, tedy do okamžiku, kdy jde nejhůře otáčet. Potom povolíš šrouby na kladce a pružina ji automaticky napne. Následně šrouby kladky dotáhneš.
pozn.: MOTOR STUDENÝ !!!
A je to...
pozn.: MOTOR STUDENÝ !!!
A je to...
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)