Tak kolik to žere?!
Moderátor: Moderátoři
cesta České Budějovice - Hradec Králové a zpět. počasí okolo nuly, mokro. zimní gumy. 1 člověk
celkem cca 520 Km. z toho 250 km dálnice rychlostí mezi 140-160 km/h (podle GPS)
zbytek velmi dynamicky, kde to šlo tak cca 130 Km/h. kolona na jižní spojce cca 25 minut.
výsledná spotřeba - 6,7 litru/100 km. žádný prudký rozjezdy, ale plynulý zátahy....
nemůžu si stěžovat. obzvlášt když teď je benál za 23Kč (tábor, tesco)
celkem cca 520 Km. z toho 250 km dálnice rychlostí mezi 140-160 km/h (podle GPS)
zbytek velmi dynamicky, kde to šlo tak cca 130 Km/h. kolona na jižní spojce cca 25 minut.
výsledná spotřeba - 6,7 litru/100 km. žádný prudký rozjezdy, ale plynulý zátahy....
nemůžu si stěžovat. obzvlášt když teď je benál za 23Kč (tábor, tesco)
Rudá Střela, jarní spotřeba mezi 6,0-7,0 L/100km
tam nemaj špatnej benzín, taky jsem tam párkrát bral, jinak domovskou pumpu mám nejraději Shell Pelhřimov.r520 píše:tábor, tesco
ta Tvoje spotřeba je špičková, na 6,7 jsem se snad ani nedostal.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
spotřeba
tak jen se přidám s mými poznatky: při jízdě po dálnici 140-160km/h a nějaké ty popojíždky po městě :výsledná spotřeba 7.1l.Což si myslím,že je solidní a tudíž jsem i jaksi zavrhl přestavbu na LPG.Prostě při cenách benzínu 24czk(Přerov-Lukoil)to není bůhví jaká ůspora.I když do budoucna věřím,že bude benál i za 40kč
Čo som vymenil váhu vzduchu, lambdu, vzduchový filter, z auta je úplne niečo iné a čo ma teší najviac, počítač začal ukazovať neuveriteľné hodnoty spotreby. Hlavne mimo mesto od 80-100 to ukazuje od 2,7 do 5,5. (pasažieri na to nejako vplyv nemajú)Takže Lada mimo mesto to v pohode dokáže pod 5l. V meste to ale papá od 7do 10l, kedy ako mám náladu, a záleží tiež na premávke.
Tak takle to taky (ne-)žere , račte se podívat na zkušenosti dalších uživatelů http://www.ceskybenzin.cz/index.php?akce=find_auto
EDIT: HA, tak to ten odkaz nějak nezkouslo.Takže nehoře klikněte na: VYHLEDAT SPOTŘEBU, pak vybrat LADA,pak HLEDEJ a už jste u těch spotřeb.
EDIT: HA, tak to ten odkaz nějak nezkouslo.Takže nehoře klikněte na: VYHLEDAT SPOTŘEBU, pak vybrat LADA,pak HLEDEJ a už jste u těch spotřeb.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Nezoufej, já jsem na tom teď stejně.Spotřeba kolem 8- 8,5litru A to i na dálniciVláďa B píše:112 mám asi dva měsíce. Zatím jezdím jen samí studený starty do 20 Km a v kopcích. Spotřeba mněřena dvakrát. Poprve 7,8l a po druhé v mrazech 8,4l. Vašich výsledků teda zatím nedosahuju ani náhodou. Uvidím co to ukáže až pojedu dálkovou.
Lada2112, 5,5 ročná, do práce v lete cca 7, v zime 8 (ráno 0,5km za 5-10minút - v rade na príjazd na hlavnú cestu, 6km plynule do Bratislavy, 8km po Bratislave, poobede obdobne domov). Na dovolenke (5ludí + plný kufor, po Slovensku) 6l/100km (dialnica 130-140, cesty 1.tr 90-100km/h, 2:1). Raz som išiel na dov. lenivo, na dialnici do 110km/h + nejaké jazdy po okolí dovolenkového sídla, vyšla spotreba do 5l/100km. Spokojný.
2111, 16V, 2003, 63500km
Za posledných 260km pri hospodarnej, predpisovej no nie pomalej jazde bol priemer 6,9L. Vzhľadom že je zima, jazdím krátke trasy a relatívne studenom motore, vačšinou po meste, prípadne o horách..
Chystám sa na výmenu filtra, sviečok, zapaľovacieho modulu (mierne trhá v nízkych otáčkach), kontrolu ventilov a podobne. Napíšem ako pomohlo..
Update1: plne naložený, zadné zásterky na zemi, 140km/h, dialnica: 7,49L
Tankujem V Power 95, osvedcil sa pri Formane.
Postrehli ste niekto zmeny v spotrebe/výkone na Lukoil?
UPDATE2: už 3x (slovom tri) som bol tankovať na Lukoile. Ceny nižšie ako Shell, ktorému som bol doteraz verný, kvalitatívny rozdiel nevidieť . Spotreba pri kľudnej jazde cez horský prechod a kopcovitejší sever Slovenska, dvaja ľudia v aute.. 6,1 L/100km
Za posledných 260km pri hospodarnej, predpisovej no nie pomalej jazde bol priemer 6,9L. Vzhľadom že je zima, jazdím krátke trasy a relatívne studenom motore, vačšinou po meste, prípadne o horách..
Chystám sa na výmenu filtra, sviečok, zapaľovacieho modulu (mierne trhá v nízkych otáčkach), kontrolu ventilov a podobne. Napíšem ako pomohlo..
Update1: plne naložený, zadné zásterky na zemi, 140km/h, dialnica: 7,49L
Tankujem V Power 95, osvedcil sa pri Formane.
Postrehli ste niekto zmeny v spotrebe/výkone na Lukoil?
UPDATE2: už 3x (slovom tri) som bol tankovať na Lukoile. Ceny nižšie ako Shell, ktorému som bol doteraz verný, kvalitatívny rozdiel nevidieť . Spotreba pri kľudnej jazde cez horský prechod a kopcovitejší sever Slovenska, dvaja ľudia v aute.. 6,1 L/100km
Naposledy upravil(a) DJW dne čtv úno 19, 2009 12:00, celkem upraveno 2 x.
Vesta SW Cross 1.6, r.v. 2019 (2022 - na večné časy a nikdy inak)
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží, momentálne v odpočinku)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží, momentálne v odpočinku)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.