Niva 1,7 i nejde mi zaradit 5 rýchlostný stupen.
Moderátor: Moderátoři
Niva 1,7 i nejde mi zaradit 5 rýchlostný stupen.
Prosim Vás o radu.
Moj kolega dostal služobnú Nivu 1,7i od dalších kolegov.Ked bol v teréne,tak všetko mu išlo,ale na rovnej ceste to bolo horšie.Vôbec sa mu nedá zaradit 5 stupen.
Prevodovka nehuči,neškrípe,no jednoducho mu nejde preradit .Ja mám služobnú 1600 Nivu a tá ma len 4 rýchlosti a nikdy som sa s takou poruchou na Nive nestretol.
Podla niektorých odborníkov je to vraj zlomená : citujem:"prehadzovacia vidlička"
Moj kolega dostal služobnú Nivu 1,7i od dalších kolegov.Ked bol v teréne,tak všetko mu išlo,ale na rovnej ceste to bolo horšie.Vôbec sa mu nedá zaradit 5 stupen.
Prevodovka nehuči,neškrípe,no jednoducho mu nejde preradit .Ja mám služobnú 1600 Nivu a tá ma len 4 rýchlosti a nikdy som sa s takou poruchou na Nive nestretol.
Podla niektorých odborníkov je to vraj zlomená : citujem:"prehadzovacia vidlička"
bud zlomená-ale to by se podle mě ozvalo-kus vidle by se mohl vzpříčit někde ve špajzce-no ale kdyby byla prasklá šikovně,poznat to nemusíš,ale já bych spíš tipoval ohnutá vidle,záleží,jestli jde s tou pákou aspon pohnout na místo 5.rychlosti.-v každém případě by musela špajz ven,ale třeba ti někdo poradí ještě něco jinýho.
Lada Niva 1,6 720462952
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Synchrony to asi nebudou, protože to by při stojícím autě zařadit šla. Kdyby byla zlomená vidlička, tak by nešla zařadit zpátečka. Nejspíš bude v háji kolečko 5. stupně (jsou to dvě ozubená kolečka, která jsou do sebe zalisovaná přes měděnou vložku) a nebo ji nějakej dobrák vyměnil za 4 kvalt.
VAZ 1117
to se pozna velmi snadno. pokud jde radicka ze stredovy polohy posunout doprava, aniz by se musela zamacknout dolu, je to 5q. pokud nejde je to 4qLuděk Ondrůch píše:...... nebo ji nějakej dobrák vyměnil za 4 kvalt.
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
nie je to 5 stupňovkaMaysner píše:to se pozna velmi snadno. pokud jde radicka ze stredovy polohy posunout doprava, aniz by se musela zamacknout dolu, je to 5q. pokud nejde je to 4qLuděk Ondrůch píše:...... nebo ji nějakej dobrák vyměnil za 4 kvalt.
Kto raz spozná značku VAZ ,bude ju chciet stále mať.
LADA je ako víno..čím staršia,tým lepšia )
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Teď tomu nerozumím chtěl jsi napsat:Milos píše:nie je to 5 stupňovka
a) - nie, je to 5 stupňovka (nebo-li: stojím si za tím, že je to 5q převodovka)
nebo
b) nieje to 5 stupňovka (nebo-li: není to 5q převodovka, ale je to 4q převodovka)
Neboť:
podle zatím získaných (psaných) informací taktéž jsem nabyl přesvědčení, že jde o 4q převodovku.
Stoprocentně tvrdit, že je to 5q lze až poté, co jsi na vlastní oči viděl v tý převodovce soukolí V. stupně.
Zeptám se tedy ještě jednou: lze bez zamáčknutí řadicí páky tuto posunout doprava? Nebo to nejde? Zpátečka při zamáčknutí páky zařadit jde?
Pokud jde zařadit zpátečka a při nezmáčknuté páce tuto nelze posunout doprava - není to 5q převodovka. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Prepáč za zlú ( mojov vinou) napísanú odpoved.Prevodovka je 5 stupňová,doposial išiel zaradit aj 5 stupeň.Otázne je,čo sa s tým vlastne stalo,ked mu nejde zaradit 5 kvalt.?Luděk Musil píše:a) - nie, je to 5 stupňovka (nebo-li: stojím si za tím, že je to 5q převodovka
Nemôžem sa za neho zaručit,ako jazdieval v teréne--alebo či radil aj cez zuby..atd.On je chopní hocičoho
Nie, nejdeLuděk Musil píše:Zeptám se tedy ještě jednou: lze bez zamáčknutí řadicí páky tuto posunout doprava?
Áno,ideLuděk Musil píše:Zpátečka při zamáčknutí páky zařadit jde?
Kto raz spozná značku VAZ ,bude ju chciet stále mať.