Už je tomu jeden rok a jeden týden, co jsem si pořídíl v pořadí už svoje třetí auto. Jak jistě víte, tak to byl Citroen XANTIA break 1,9 TD. V době koupě mělo auto najeto cca 153 700km. V současné době to má nalítáno cca 171 150km. Za tu dobu jsem dokázal spálit odhadem tak 1050l nafty s průměrnou spotřebou těsně pod 6l/100km. Vyměnil jsem rozvody, napínak řemene, 4 pérovací koule ( mimochodem jsem tam dal KOMFORTY ), komplet spojku, brzdové destičky, baterii, dvakrát mot. olej, převodový olej a filtry včetně pylového do klimatizace a doplnění klimatizace. Taky jsem musel vyměnit levé zpětné zrcátko ( vandalismus )
Auto mě stálo 87 000,-Kč a kdybych věděl v době koupě jeho skutečnej stav, tak bych za něj víc jak 80 000,-nikdy nedal, ale co se dá dělat. Holt za blbost a neznalost se platí. Do náhradních dílů, provozních kapalin a baterie jsem už dal celkem cca 24 880,-Kč. Nutno podotknout, že v celkové ceně ( cca 4 200,-Kč ) je zahrnuta i výměna chladiče v důsledku mé neopatrne výměny spojky ( nechtěně jsem ráčnou klíče prorazil mikroskopickou trhlinku na chladiči a tak jsem radši pro klid duše ho vyměnil za novej i když se potom dírka zatáhla a už to neteklo. )
Celkově jsem s tímhle autem spokojenej. Sice zatím jsem vrazil do toho hodně peněz, ale nenakoupil jsem zrovna nejlepší kus a jelikož jsem perfekcionalista, tak teď do toho trochu sypu peníze, aby to bylo dle mých představ. Auto je to rychlý, ekonomický, tichý a hlavně téměř dokonale pohodlný ( chybí už jenom autopilot

)
Jedině co mě na něm štve je to, že jsem ho nekoupil tak o rok pozdějí, to bych za něj v dnešní době dal tak 50 000,-Kč
Kdybysi někdo chtěl pořídit taky citrona, tak vřele doporučuje nějakýho s "hydrou" Do doby, než jsem poznal na vlastní kůži, co je to hydropneumatické pérování, tak jsem nevěděl, co je to pohodlné svezení. Vězte, že i LADA 2103 na to, jak je měkká a pohodlná, tak je v porovnání s hydrou tvrda. Pověsti o tom, že hydraulika je na citronech nejvíce poruchová jsou zcestné. Sice jsem vyměnil pérovací koule za 4 200,- ale to bylo taky proto, že snad tam byli ještě původní z výroby a už byli poněkud tvrdší. Nejvíce se mi serou ostatní díly na autě, které se serou i na ostatních autech - klouže spojka, odchází napínak řemenu, žhavící svíčky začínají stávkovat, nebo brzdový desky sjetý až na kov.
No uvidíme, jak se to bude dále projevovat, ale snad jsem z těch největích finančních a závadových dilemat venku.
Houpání zdar a LADAm též...!!!