Pípákův VAZ 2104 - Rozmar
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
Tak jsem se šel po několika dnech podívat jak to vypadá s tou mrškou. Pod autem solidní kaluž brzdovky , nádobka brzd poloprázdná, ovšem všiml jsem si mokré hadičky od nádobky. Zajásal jsem nad svou tupostí, vše jsem švédskou útěrkou vlhčenou teplým jarovým roztokem z kbelíku vytřel do čista. Na hadičku dal seriózní sponu a s dobrým pocitem, že jsem přehlédl únik kolem hadičky jsem si začal gratulovat. Ovšem jen tak okrajově jsem mrkl do nádobky od spojky ... a ejhle sucho , takže jsem doplnil kapalinu, odvzdušnil ačkoliv to zjevně nebylo třeba, jsem zvědav jak to bude vypadat dál, u spojkového pedálu se to rosí, ale neteče, takže dole asi bude problém větší. Okrajově jsem mrkl na brzdový válec a zjistil, že kapalina teče dál, takže to povolení sponky bylo jen díky mým aktivitám. Takže zhrnuto, nemohu se dočkat pondělka, až otevřou na Táborské a půjdu nakoupit kvantum gumiček ... , hydraulika Rozmaru zjevně udělala papá ve velkém stylu .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- Křečík Barbuška
V poslední době se tu lidé rádi chlubí dečkami, tak se pochlubím též, no z Krče to není, ale účel to splní.
Jinak jsem zase dolil nádržku brzd a vzhledem k tomu, že interval nutnosti doplňování se zkracuje (3dny) a brzdovka tak leze do peněz, přistoupím ke konci týdne pokud nebude sněžit k výměně brzdového válce, který ručně zaplním brzdovkou a budu doufat, že to bude aspoň trochu brzdit. Pak teprve budu řešit jestli jdou povolit odvzdušňováky na válečcích.
Jinak jsem zase dolil nádržku brzd a vzhledem k tomu, že interval nutnosti doplňování se zkracuje (3dny) a brzdovka tak leze do peněz, přistoupím ke konci týdne pokud nebude sněžit k výměně brzdového válce, který ručně zaplním brzdovkou a budu doufat, že to bude aspoň trochu brzdit. Pak teprve budu řešit jestli jdou povolit odvzdušňováky na válečcích.
- Křečík Barbuška
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Pokud zapomeneš, tak se ozvi, v neděli jedu přes KM.JmJ píše:o vikendu dorazi pan inzenyr, tak pokud za snezapomenu, tak snad najdu tu slibenou kozenkovou decku. budu se fakt snazit. pripadne v sobotu po obede napis pripominaci SMSKoko Loko píše:Trošku úcty, je to pozústalost po nebohém žlutém .
VAZ 1117
ok, dik, treti sanceLuděk Ondrůch píše:Pokud zapomeneš, tak se ozvi, v neděli jedu přes KM.JmJ píše:o vikendu dorazi pan inzenyr, tak pokud za snezapomenu, tak snad najdu tu slibenou kozenkovou decku. budu se fakt snazit. pripadne v sobotu po obede napis pripominaci SMSKoko Loko píše:Trošku úcty, je to pozústalost po nebohém žlutém .
VAZ 2104 1.3 1989
- Křečík Barbuška
JmJ píše: tak snad najdu tu slibenou kozenkovou decku
Ó děkuji, pán velekomožný. Sice si nevzpomínám, že by jsi něco sliboval ... .
Tak a je tam, žlutákův HBV, přegumičkovaný, nabarvičkovaný a hlavně netečící, při montáži jsem jej rafinovaně zaplavil, takže to dokonce brzdí i bez odvzdušnění, sice dost dole, ale spolehlivě, přes víkend se pokusím neservat odvzdušňováky . Použil jsem jakési hadičky z PVC, už nevím ani jak je v prodejně zovali, ale pochybovali, že obstojí v souboji s brzdovkou, já myslím že ano. Jen tu delší hadičku jsem mohl udělat kratší, nemá konstantní stoupání a ve vrcholku uprostřed se zdržují bublinky vycházející z válce, ale to se pořeší odvzdušněním, zkracovat se bude, až bude teplo.
P.S. Přílohy v tomto topicu výhledově zmigruji na Rajče či jiné uložiště, takže mě zatím nekamenujte.
Ty hadičky to sice asi vydrží,ale počítej s tím,že ztmavnou což by nevadilo,ale taky pořádně ztvrdnou....já tak měl hadičku na odvzdušnění brzd a po roce ležení ve skříni(v souvislostí s brzdovku)byla tak tvrdá,že se lámala jak tvrdý rohlík,na brzdovku se dávají dvoupláštové...ale jinak vypadají velice hezky až z nich vyzařuje jakási inteligence
- Křečík Barbuška
Tak vidím, že jsi aplikoval stejný materiál jako já, tedy měkčenýPVC, jak už jsem psal, u mě to funguje, hadičky sice trochu ztuhly, ale křehké nejsou.
Mimoto se trošku "potí", ale podle chuti to není brzdovka, ale kondenzující voda, zřejmě díky zcela nepatrnému prolínání hydroskopické brzdovky.
To esíčko na stoupání jsem taky řešil, no chce to zkrátit.
Ale pozor! Ty hadicové spony podle mě nebudou dělat dobrotu. Vlivem tepla od motoru hadičky za jízdy hodně změknou, pod sponou se to trochu nakrabatí, a bude to ubryndávat. Myslím, že optimální zajištění by bylo přetáhnout přes nasazený konec PVC hadičky kousek (asi 1cm)větší gumové hadičky, která to stáhne.
Případně pro jistotu přes ní ještě hadicovou sponu, jen lehce utaženou, nebo lépe fašetu (elektro stahovací pásku).
Mimochodem výměna HBV na mojí 04 z úplně stejného důvodu se mi začíná neodbytně vnucovat.
Mimoto se trošku "potí", ale podle chuti to není brzdovka, ale kondenzující voda, zřejmě díky zcela nepatrnému prolínání hydroskopické brzdovky.
To esíčko na stoupání jsem taky řešil, no chce to zkrátit.
Ale pozor! Ty hadicové spony podle mě nebudou dělat dobrotu. Vlivem tepla od motoru hadičky za jízdy hodně změknou, pod sponou se to trochu nakrabatí, a bude to ubryndávat. Myslím, že optimální zajištění by bylo přetáhnout přes nasazený konec PVC hadičky kousek (asi 1cm)větší gumové hadičky, která to stáhne.
Případně pro jistotu přes ní ještě hadicovou sponu, jen lehce utaženou, nebo lépe fašetu (elektro stahovací pásku).
Mimochodem výměna HBV na mojí 04 z úplně stejného důvodu se mi začíná neodbytně vnucovat.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
- Stanley__001x
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Mě přídou jako úplně obyčejný, co s tim odvzdušňuju, a ty ztvrdnou naprosto. Ovšem jestli v pemanentním kontaktu s brzdovkou se to nebude chovat jinak, nevim
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- Křečík Barbuška
Nejsou silikonový, je to PVC, vnitřní průměr 7 mm, vnější 10 mm, koupil jsem i 6/8 ale, tam by byl problém se sponkou. Původně jsem chtěl hadičku jen nasunout a nechat tak, v teple příbytku to vypadalo dobře, ale v chladu (bylo tropických -1°C, hotový luxus s ohledem na minulé dny) jsem měl pocit, že by hadice ztratila touhu svírat, uvidímež co to bude dělat v teple. Nemo, ty to máš jen nasunuté či pozichrované dle tvé nynější rady?