Zkušenosti s palivy a benzínkami
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
Ještě přidám k tomu "zatracovanému" ONO, bral jsem v Jihlavě plnou do služebáku a nepoznal jsem rozdílu na výkonu ani na spotřebě, jedinou nevýhodou u nich je, že tam mají přes den fronty palivochtivců, ale to mi nevadilo neb jsem tam bral těsně před půlnocí.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Jo v Mirosovicich nabiram LPG pravidelne kdyz jedu do Brna - je to hned u sjezdu z dalnice takze zadna zajizdka a ceny jedny z nejnizsich , super obsluha... Jen skoda ze kdyz tolik padly ceny benzinu tak stejny pomer neni u plynu, tankovat za 10 kacek by bylo fajn
Benzin z ONO v Mecholupech naberu pristi tyden at nemam stale suchou nardz, ale jeste se mi nestalo ze by samare nejaky benzin vyrazne nechutnal i kdyz tankuji vetsinou v "bezejmenych" nebo tescovych benzinkach. Myslim ze jestli je nejaky problem tak spis vznikne necistotami nebo v prubehu dopravy.
Benzin z ONO v Mecholupech naberu pristi tyden at nemam stale suchou nardz, ale jeste se mi nestalo ze by samare nejaky benzin vyrazne nechutnal i kdyz tankuji vetsinou v "bezejmenych" nebo tescovych benzinkach. Myslim ze jestli je nejaky problem tak spis vznikne necistotami nebo v prubehu dopravy.
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
- Michal Pokorný
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
PAP je dobrej, EuroOIL taky... Jinak na Globusácký a Tescový benzíny se mi zasekával i Wartburg a přes moje výslovné nedoporučení se v Globusu jednou natankoval i nafťák Peugeot a skončilo to servisem vstřik. čerpadla. Kdoví, jestli si následky tohoto tankování nenese doteď, když s ním mám takové trable...
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
No nevím s tesca benzín favorit sežral bez řečí a ladu jsem tam čepoval asi jen jednou a taky s tím problém neměla.Honza 21061 píše:PAP je dobrej, EuroOIL taky... Jinak na Globusácký a Tescový benzíny se mi zasekával i Wartburg a přes moje výslovné nedoporučení se v Globusu jednou natankoval i nafťák Peugeot a skončilo to servisem vstřik. čerpadla. Kdoví, jestli si následky tohoto tankování nenese doteď, když s ním mám takové trable...
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch
Nevim jak je to s kvalitou tescovych benzinu ale co se tyce lady tak neverim ze by mela nejake problemy vzhledem k tomu jak je konstruovana. Pamatuju se jak jsme tusim v 97r. jeli s kamarady na Ukrajinu a procestovali jsme ji az na Krym, pak pres Moldavii zpatky. Nevim jak ted ale tehdy by tam byly i nase stare benzinky luxus, cestou vetsinou stala cisterna a odmerovali do kyblu. A ze meli benzin najaky pajcovany, tomu bych taky veril,, motor znel trochu jinak nez na slovensky benzin ktery jsme brali predtim. Takze pokud nekdo jezdi na Ukrajine X-let na tyhle sracky a motor to vydrzi, nevim proc by nekdo mel mit problem s nasimi hyper-benzinkami.
Jezdis na Ukrajinu? Kolik tam stoji? Pamatuju se ze kdyz jsme jeli na hranici (pres Polsko) tak tam byly fronty alespon na pul dne, nekteri nemci si priplatili a nekdo (asi zamestnani "Cekatel ve fronte") je pustil (proste mafie). Jak resis tohle, nebo u vas je to v pohode?Cory píše:moje auto 3 roky nevonalo slovensky benzin
Vcera tam stal benzin 11 Sk/L Fronty su kedy ako, niekedy prejdem do 30minut, niekedy si pockam 4 hodky, a raz som uz cakal 12hodin Potom treba dat vojakovi "peťku" do pasu a ides do predu + "peťku" colnikovi stale, ci sa predbiehas alebo nie.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Cory, z Bľavy bych teda radši jel do Brna než někam do Podkarpatí
V Plzni jsem dneska koukal 22,60....
V Plzni jsem dneska koukal 22,60....
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
No nevím. Kvalita paliva na chod motoru určitě nějaký vliv má, ale já za celou dobu co jezdím a tankuju tam, kde mě zrovna napadne, jsem nikdy nepocítil vůbec žádný rozdíl. A to jsem několikrát tankoval i v různých JZD apod. Taky jsem zkusil do skoro prázdné nádrže nalít přes 20 litrů benzínu, který jsem vypustil z jednoho auta, které stálo asi 15 let na ulici. A světe div se, auto jelo úplně normálně. Jen z výfuku to trochu jinak smrdělo.
Pro srovnání ještě uvedu, že do Sierry se taky tankuje všude možně (vč. JZD když na to přijde) a auto nijak neprotestuje. Ani nebylo třeba mimořádně měnit palivový filtr. Výrobce to ukládá po každých 80 tkm, v praxi se ale vyměnil až po 240 tkm. A to ještě ne proto že by se ucpal, ale že ureznul jeho držák. A to je na kvalitu paliva Sierra 100% citlivější než jakýkoliv Žigulík.
Proto tankuju tam, kde se mě to zrovna hodí, nebo kde potřebuju a značku pumpy vůbec neřeším. Prioritní je pro mě cena a potom i úroveň obsluhy. Proto prakticky vůbec netankuju na Shellce nebo OMV, protože obě mají bezkonkurenčně nejvyšší ceny. Zrovna dnes je OMV dražší o 1,2 Kč než Agip. Dřív byla moje nejoblíbenější značka Esso. Docela solidní ceny, slušný výběr v obchodě a hlavně velmi chutné čerstvě upečené pečivo v jejich pekárně. Dneska Esso už není a jejich pumpy převzal Agip. Ceny se nezměnily, zato obsluha se lehce pohoršila, ale hlavně to pečivo už není co bývalo.
Pro srovnání ještě uvedu, že do Sierry se taky tankuje všude možně (vč. JZD když na to přijde) a auto nijak neprotestuje. Ani nebylo třeba mimořádně měnit palivový filtr. Výrobce to ukládá po každých 80 tkm, v praxi se ale vyměnil až po 240 tkm. A to ještě ne proto že by se ucpal, ale že ureznul jeho držák. A to je na kvalitu paliva Sierra 100% citlivější než jakýkoliv Žigulík.
Proto tankuju tam, kde se mě to zrovna hodí, nebo kde potřebuju a značku pumpy vůbec neřeším. Prioritní je pro mě cena a potom i úroveň obsluhy. Proto prakticky vůbec netankuju na Shellce nebo OMV, protože obě mají bezkonkurenčně nejvyšší ceny. Zrovna dnes je OMV dražší o 1,2 Kč než Agip. Dřív byla moje nejoblíbenější značka Esso. Docela solidní ceny, slušný výběr v obchodě a hlavně velmi chutné čerstvě upečené pečivo v jejich pekárně. Dneska Esso už není a jejich pumpy převzal Agip. Ceny se nezměnily, zato obsluha se lehce pohoršila, ale hlavně to pečivo už není co bývalo.
- Křečík Barbuška
benzin na benzince kousek od nas 22,50,-, lpg o kousek dal 14,50,-(jeste jsem ho tam ale nebral) a nejlevnejsi co jsem videl byl na Jetce v Sumperku za 14,10,- kdyz jsem padil z firemni akce z jeseniku
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009