Tento pátek byla Oranžáda slavnostně převezena do "nové" jiné garáže
. Po čtyřech měsících stání na hliněné podlaze stodoly Oranžáda nastartovala jako prd. Dokonce jsem za celou zimu ani nestihl vyndat baterku a postavit Oranžádu na špalky. Autí bylo stále připaveno na případné přejetí do nové garáže.
Po nasednutí do Oranžády jsem ucítil děsný zápach z myší. Fakt síla. Děsnej humáč. Naštěstí to vypadá, že si myši z mýho auta udělali jen prolízačku a nic nestihli zlikvidovat. Celou cestu 25km do nové garáže jsem čekal, kdy na mě z nějakého rožku nějaká myší potvora vyskočí
.
Po dlouhé době jsem opět řídil žigulíka a opět jsem z toho měl radost jako malé děcko. Snad nikdy jsem si ještě nevšiml, jak autíčko krásně plave na silnici. Je to opravdu kormidlování v pravém slova smyslu. Navíc bylo lehce namoklo, takže jsem si užil i nějakou tu zatáčku dveřma napřed
V pátek do noci jsme uklízeli "novou" garáž, Pšenda večer odvezl motor ze Scoorpia, takže již stačilo akorát pořádně uklidit. K úklidu jsme si skočili se džbánkem Na Kovárnu pro pivečko a v garáži strávili čas až do 0:30h. Zavzpomínali jsme na klukovská léta, kdy v garáži stál T601 cabrio combi, Fiátek 850 ... motorky atd.
V sobotu jsme naházeli pytle s bordelem do kufru a hurá do Nového Města to vyklopit do nějakýho kontyše. Ovšem vybrali jsme si dost špatně. Hned po otevření kufru na nás začal řvát nějaký důchodce z paneláku, co tam hážeme za bordel, že zavolá policajty, ať si druhej důchodce kterej šel okolo zapíše naši SPZ a tak
. Celkem jsme se nasmáli
. Nakonec duchna slezla ža dolů a policii opravdu zavolala. Asi si milý důchodce myslel, že snad dovážíme nelegální odpad z Německa a že on bude hlavní hvězda večera na TV Nova
. Od jiného důchodce jsme zjistili, kde je sběrný dvůr a bordel v klidu odvezli tam. Jestli nakonec policie opravdu přijela nevíme, pomaličku jsme odjeli. Zuřivý důchodce již z očí do očí nebyl tak silný v kramflekách
. Navíc ho asi zaskočilo i to, když jsem mu několikrát řekl, ať policii opravdu zavolá
Při vykládání bordelu se samozřejmě bratránkovi jediný pytel uložený na zadních sedačkách roztrhl a z části se vysipal do auta. Mno ... tak jsme bordel posbírali ještě podruhé...
U garáže se v tomto ročním období cesta mění v bažinu, takže jsem se do garáže naklouzal až na několikátý pokus. Ovšem garáž je suchá (pod ní je sklep s uhlím), takže parádička