Výměna křížů kardanu ... jak na to ????

Moderátor: Moderátoři

Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Drobek81 píše: to je divné, kříž pokud je i nadměrně opotřebovaný, tak v něm nemá co cinkat.
Cinkalo, vyměnilo, dotahlo a necinká :P Resp jednou za uherák, když blbě spojknu, tak cinkne, ale to už bude jako drážka.

Konstrukci křížů si ale momentálně vůbec nevybavuju
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

oenikial netiekol tak som to neriesil keby tece tak to riesim logicky som myslel ze je ho tam akurat a ze sa odtial asi nevypari... :lol: len to je tak jeden myslel a vymyslel :!:
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !

1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

Obrázek
детские игрушки
Cory

Příspěvek od Cory »

nevyteka lebo mozno uz nema čo :mrgreen:
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

:? zeby us vseok vytiekol to by som asi citil :D
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !

1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

Obrázek
детские игрушки
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Drobku, taky se mi ozývalo zespodu auta cinkání a byl to kardanový kříž. Vyměnil se a byl pokoj. :wink:
Drobek81 píše: to je divné, kříž pokud je i nadměrně opotřebovaný, tak v něm nemá co cinkat.
no, neřekl bych :P . Náraz dílů kardanu způsobený vůlí na kříži přece cinkutí způsobit může. Teda alespoň u mě to tak bylo. Cinkalo to jako blázen, hlavně při změnách rychlosti kardanu - při rozjezdu, při rychlém řazení a nesrovnání otáček motoru-kol ...
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Jo, přesně tak, cinkaj rádi křížci. zjistíš to tak, že auto zabrzdíš, zařadíš neutrál, necháž ho chcíplý, vlezeš pod něj a zkusíš kardanem otočit do stran, když se bude pootáčet, tak je v háji diferák. Samozřejmě koukej, jestli se pootáčí až ten diferák(vlastně až na konci kardanu u nápravy v místě posledního křížku to uvidíš). Samozřejmě, trošku může, čím míň, tím líp a naopak čím víc, tím hůř, jak s tim budeš tak vekslovat, tak bys měl poznat i tu vůli v křížkách. Uvidíš kde se ti to bude hejbat. Můžeš podržet obě půlky kardanu a zahejbat s jednou půlkou a druhou držet.
kuchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuchi »

mě ty kříže necinkaly ale hučelo to jak sviňa po ozebrání jsem zjistil suché jehličky a do křížků vytlačené důlky a to solidně a ted je klid
Puhi

Příspěvek od Puhi »

Jelen píše:když se bude pootáčet, tak je v háji diferák
Ale dif sa predsa dá dotiahnuť, no aspoň ja som tak spravil, neviem či je to správne no :oops: :P
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

Vašátor píše:Drobku, taky se mi ozývalo zespodu auta cinkání a byl to kardanový kříž. Vyměnil se a byl pokoj. :wink:
a nenamazal jsi při té příležitosti drážkovanej hřídel??? Bo ten když jede na sucho tak cinká, kříže spíš způsobují vibrace(je to logické, pokud je v nich vůle pak se otáčí nesouose). Cinkat necinká, protože jehličky se poddají a nepřenesou rázové zatížení tak, aby to cikalo. Může to max. lupat ale nééé zvonit
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

No pokud tam ty jehličky jsou :D . Já měl na zadním kříži pouzdro asi na 3x prasknutý a z jehliček zbyly akorát drobečky pro slepice (v tom jednom pouzdře, zbytek byl OK). Drážkovaný hřídel jsem při té přiležitosti nemazal neb jsem ho mazal cca měsíc před výměnou kříže. Cinkot zmizel až po výměně kříže.
Drobku, věř, že kříže prostě cinkaj taky :wink:
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Marek89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek89 »

Môžem potvrdiť, že kríže cinkajú. Tiež mi cinkal kardan a keď sa vymenil kríž ktorý je pri prevodovke, tak to prestalo.
Lada 2105

Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

Vašátor píše:Drobku, věř, že kříže prostě cinkaj taky
OK, co mi zbývá :lol:
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“