Pípákův VAZ 2104 - Rozmar

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Jsem blázen?

ano
67
74%
ne
24
26%

Celkem hlasů: 91

Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Jelen píše:Asi by to ten motor chtělo důkladně dekarbonizovat. Co motor ze žluťáka? Ten odešel do sběru, že sis nechal jen hlavu?
Uvidíme jak si s tím sajrajtem poradí Mogul GX, tak po 1000 Km udělám výměnu a uvidímež, otázkou je za jak dlouho těch 1000Km najedu, je zimní období, moc se nejezdí, je to ještě k tomu sekundární vůz, navíc na letních, který bude v pracovní dny bydlet v garáži v práci (do té doby než mě někdo zjebe), v podstatě si to auto budu brávat jen na víkendy :mrgreen: . Co se týče Žluťákova motoru, tak ten ve šrotu nezkončil, je ve sklepě a čeká na svou příležitost. Jeho hlava byla repasována v rámci tréninku repase co proběhla na palici co je teď v sedmičce, takže je v podstatě "předchystaná".

Vzpoměl jsem si ještě na jedno negativum dnešního dne a to neúspěšnou montáž fungl nových plynových vzpěr pátých dveří. Bohužel tam nešly neb mají moc velký domeček kloubu a ten nelze nasadit neb zavazí matice pantu dveří, situaci budu muset prodiskutovat s dodavatelem dílů.

Jako pozitivum bych viděl, že při štelování spojky jsem letmo zahlédl, že brzdová hadice levého kola vypadá jako nová a jeden svislý čep vypadá jako MOOG, detailněji jsem se nedíval, byla již tma a zima. Ovšem pečlivá kontrola náprav je též v plánu, jen je málo času a klima je nepříznivé.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Je to dobrý, nemam to eště tak špatný pod tim deklem :lol:
Jelen píše: .. nebo se do víčka místo oleje rovnou vysr.. :-D ..
Tak to by mě zajímalo, jak by se technicky zvládalo... Jako rozkročit se na blatníky a pak se trefit... :toothy7:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Křečík Barbuška

Laďuša píše:Tak to by mě zajímalo, jak by se technicky zvládalo... Jako rozkročit se na blatníky a pak se trefit...
Mno, pro méně artisticky nadané by bylo jednodušší naložit nejdříve na nějakou mělkou nádobu a potom po maličkých kousíčcích elegantně vkládat. :mrgreen:
Maysner

Příspěvek od Maysner »

treba mel prijem tak to teklo primo do nalivaciho otvoru :lol:
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Křečík Barbuška

Nějak se nám hodnotné a seriozní téma zvrtlo do nechutných směrů :mrgreen: , kroťme se, v další stránce prosím už jen "normální" příspěvky.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Nechtěli byste se krotit?! :axe:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Koko Loko píše: kroťme se, v další stránce prosím už jen "normální" příspěvky.
Paráda, takže i s tutim příspěvkem nam tu zbejvá eště 9 příspěvků ohledně "doplňování oleje" :finga: :toothy10:

Albert byl rychlejší, takže 8 :P
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Maysner

Příspěvek od Maysner »

Koko Loko píše:Vzpoměl jsem si ještě na jedno negativum dnešního dne a to neúspěšnou montáž fungl nových plynových vzpěr pátých dveří. Bohužel tam nešly neb mají moc velký domeček kloubu a ten nelze nasadit neb zavazí matice pantu dveří, situaci budu muset prodiskutovat s dodavatelem dílů.
jak zavazi? nemontujes to na dvere z vnejsi strany doufam
Naposledy upravil(a) Maysner dne sob lis 29, 2008 23:41, celkem upraveno 1 x.

Chatka 12 forever
Romania team 2009
Křečík Barbuška

Maysner píše:jak zavazi? nemontujes to na dvere z vnejsi strany doufam
:?: Zkoušel jsem to tam dát ve stylu těch co tam sou a ty jsou z vnější strany. ........ Naznačuješ snad ... . :shock:
Maysner

Příspěvek od Maysner »

mrknul jsem na foto. mel jsem pocit ze se davaj zevnitr ale zvenku. mno. jak moc ti tam zavazi ta matice? vzpominam si ze mam v plastu od vzper vybehany asi 3mm hluboky drazky od toho sroubu co je vevarenej ve dverich. zpocatku se mi to taky nezdalo. prave tehdy jsem to zkusil dat zevnitr ale tam se to nak krizilo

Chatka 12 forever
Romania team 2009
Křečík Barbuška

Hm, škoda, na chvilku mi svitla naděje. Ono tam opravdu přebývá tak 3-4 mm hmoty na těch koncích vzpěry. V podstatě by to vyřešilo zkrácení závitové části co jde ze dveří nebo obroušení oka vzpěry. Ale ani jedna z variant mi nepřipadá normální. Celkem se mi příčí upravování auta kvůli novému dílu nebo úprava nového dílu, aby šel do auta. Nehledě na to, že ty nové vzpěry mají oka z plastu a "obrobení" by je dle mého názoru ztenčilo tak, že by se staly nespolehlivými. Pokud by tomu tak bylo u věci ze šroťáku za pár kaček tak neřeknu, ale u věci za 7 kil se mi to moc nelíbí.
Stanley__001x

Příspěvek od Stanley__001x »

U našeho kombíka jsem musel při výměně dělat takový futýrka (pouzdra) do místa původních držáků. Původní držák byl ze dvou kusů sešroubovaný a ve prostředku měl takovou mističku do který zapadal kloub původní vzpěry. Nemáš nějaký takový problém?
1 x 2104 rv 86
1x 2107 rv 90
4x trabi ( 2x s tp)
1x DKW Sonderklasse 1001
1x Tatra 57 sport
1x Zetor 50 Super
a 4x různé moto
Křečík Barbuška

Mám pocit, že takový problém nemám, chtěl jsem vyfotit v čem mám problém, ale nebylo času na focení.

Takže i dnes jsem se trošku věnoval té věci, rozhodl jsem se, že navoskuji, měla to být činnost "oddechová" bohužel se to nějak zvrtlo. Nejdříve jsem se rohodl, že auto proženu myčkou, naordinoval jsem i ostřik spodku, takže mé auto "hýčkali" . První potíže nastaly při pokusu vyjet z myčky, mokrá cívka se zjevně bránila. Po několika marných pokusech nastartovat (tou dobou již linka asi stála :mrgreen: ) jsem naznal, že vyjedu na startér, bohužel startér zklamal a autem ani necukl, takže jsem to nějak vytlačil. Bohužel pak jsem zjistil proč bylo v autě posledně mokro, přepážka u motoru byla po okraj plná vody neb odtoková hadice byla ucpaná, bohužel voda se ve velkém hrnula přes klapku topení do interiéru a než jsem stihl efektivně zakročit byla na podlážkách jezírka :x , takže bylo nutno orvat i zbytek izolace co jsem nechal minulý týden, aspoň jsem si řádně prohlédl komplet podlahu a vím že je celá :mrgreen: . Jal jsem se tedy voskovat, další "ztrátou" byl skon týden starého stěrače, neb jsem jej nechal odklopený a vítr mi přibouchl kapotu. Ztráta 39 Kč mě ovšem nebolí neb mi asi zachránil prsty na ruce, kterou jsem se tou dobou držel za blatník, takže mi je kapota jen přiskřípla :| . Pak jsem již jen provedl drobnou opravu sfušované elektroinstalace, nacpal všude noviny aby vytáhly vlhkost a vyjma výměny těch novin, se můžu na ten střep celý týden vys.at.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

:laughing3: :laughing3: :laughing3:

Vím, že je to hrozné, ale Tvůj popis je tak dokonalý a barvitý, že si nemůžu pomoct. :D :oops: :oops:

Každopádně fakt obdivuju Tvou vervu, s jakou do toho deš. Já se dnes zmohl jen na umytí, konzervaci a uskladnění letních kol + poklizení v garáži. Chabý to výsledek na celý den volna. :? :oops:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Kewint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kewint »

Koko Loko píše:eb jsem jej nechal odklopený a vítr mi přibouchl kapotu. Ztráta 39 Kč mě ovšem nebolí neb mi asi zachránil prsty na ruce, kterou jsem se tou dobou držel za blatník, takže mi je kapota jen přiskřípla :|
to se mi taky stalo..zlatý 07čkový držáky :roll: :lol:
Lada 2105-rv.1984,1.3-v GO
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“