Smrdí mi v Nivce benzín
Moderátor: Moderátoři
Smrdí mi v Nivce benzín
Ahoj všichni. Potřebuju poradit,protože už fak nevím. V Nivě 1.7i monovstřik mi při náklonu začne smrdět benzín. Už jsem zkoušel snad všechno,ale už nevím co vyměnit či opravit. Poraďte prosím. DĚKUJU!!! No a ještě to dělá když prudčeji smejknu zatáčku.
Ahoj Viku. Tak tento základ provádím už 3 dny a už fakt nevím co. Prvně jsem měl problém s tím,že jsem neměl těsnění ve víčku nádrže a tekl mi benzín,když jsem to víc naklonil. Toto jsem odstranil a nic. Potom jsem všechny sponky u nádrže přetáh a taky nic. Dnes jsem i trubky vyměnil a zase nic. Akorád jsem vyzjistil, že to začne smrdět, když hodně říznu levou zatáčku, a nebo když jedu do prudkýho kopce s mírným náklonem doprava. Je tam ještě jakási hadice,která slouží něco jako odvětrání a koncí nad víčkem nádrže. Je otevřená. A v autě jsem nedošel k jejímu začátku. Tak si ještě říkám,jestli to nevalí tama.
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
No mne smrdí benzín keď mám nasadené na nádrži uzamykatelné veko (kúpené spolu s Nivou, ale ne krabičke píše Samara), keď dám klasické neuzamykatelné tak je všetko v pohode. A došiel som na to že to uzamykacie je v priemere asi o 2-3 mm tenšie ako klasické. Nejde mi to síce do hlavy ako je to možné, keď vychádzam z toho že hrdlo nádrže je v podstate mimo kabíny, tak ako sa tie výpary dostanú dnu, ale hlavne že to s neuzamykacím vekom nesmrdí. A smrdelo to až tak po cca 10km.
-
Ahoj. Já mám na Nivce podobný problém. Taky mi po prudším průjezdu zatáčkou, nebo při jízdě do svahu začne v kabině smrdět benzin. Ale u mně je to ještě lepší v tom, že benzin při jízdě a někdy i po zastavení občas "vyprskne" z odvzdušňovací hadičky co má vývod vedle víka nádrže, takže mám ještě k tomu potečený zadní blatník od benzínu. Měl jsem to celé rozdělané a všecky hadičky jsou poutahované a trubičky v pořádku. zkoušel jsem brát i jen půlku nádrže ale dělá to stejně. Každá rada dobrá
-
Náhodou jsem našel http://www.nivaklub.cz/ot%C3%A1zky.htm
Je tam objasněna řada probémů s Nivou vč. zápachu z benzinu .
Je tam objasněna řada probémů s Nivou vč. zápachu z benzinu .