Věř, že v půlce lepení si budeš nadávat, proč's to sklo nevydělal. Pátrač má recht.
No, každopádně Ti přeju, ať se akce zdaří k Tvé radosti.

Moderátor: Moderátoři

jo jo vzpomeneš za hrozného kur...ní na moje a Nemova slova. Doporučuju zkusit si někde sehnat kousek fólie třeba tak 8/30cm a jen tak si ho nalepit na kousek zadního skla nejlépe někde v jeho spodní části. Získáš představu jak se ti to bude " bombasticky" dělat. A jestli sám přiznáváš že "kolmá" skla nic moc tak se máš na co těšit na zadním...Nemo píše:Vyndání zadního skla je záležitost, ...takříkajíc (slušně) s prstem v nose na tři minuty. Nandání z5 řekněme 10 minut, když se s tím budu babrat.
Věř, že v půlce lepení si budeš nadávat, proč's to sklo nevydělal. Pátrač má recht.
No, každopádně Ti přeju, ať se akce zdaří k Tvé radosti.

co blbneštarquin píše:S vyhříváním určitě dobrá rada, díky.
Blbej dotaz teda.. jak se to sklo vydělává a dává zpět ?Předpokládám, že minimálně potřebuju nějakej tmel na zatěsnění.
 ale nech si kus navic ad se ti to dobře drží).... špagát vemeš  a nastrkáš ho do drážky (do te první), co možná nejhloubějš, mydlová voda, olej nebo něco podobného není od věci.... jak už máš špagát kolem namotanje, tak se ti překříží a motáš jakoby druhe kolo, tak si necháš od překřížení tak 10 - 15 cm na každou stranu navíc a uděláš na koncích suky, tyhle suky musíš však taky schovat do drážky!!!!!!! díky nim si pak "nahodíš" gumu přez hranu rámu.. no položíš si sklo do polohy kde by mělo být, prostě hojen položíš do rámu, chytneš za konec špagátku (jen jednoho, druhej máš proto kdyby ten první selhal) a pomalu táhneš, suk ti nahodí gumu přez hranu a pak už to jde samo a okno ti krásně zajíždí na svoje  místo, nejhorší můžou být rožky, tam je potřeba občas pomoc si šroubováčkem... nezapomen bud sám, nebo někoho kdo ti bude venku porovnávat okno (doprava doleva ad.. )..
 ale nech si kus navic ad se ti to dobře drží).... špagát vemeš  a nastrkáš ho do drážky (do te první), co možná nejhloubějš, mydlová voda, olej nebo něco podobného není od věci.... jak už máš špagát kolem namotanje, tak se ti překříží a motáš jakoby druhe kolo, tak si necháš od překřížení tak 10 - 15 cm na každou stranu navíc a uděláš na koncích suky, tyhle suky musíš však taky schovat do drážky!!!!!!! díky nim si pak "nahodíš" gumu přez hranu rámu.. no položíš si sklo do polohy kde by mělo být, prostě hojen položíš do rámu, chytneš za konec špagátku (jen jednoho, druhej máš proto kdyby ten první selhal) a pomalu táhneš, suk ti nahodí gumu přez hranu a pak už to jde samo a okno ti krásně zajíždí na svoje  místo, nejhorší můžou být rožky, tam je potřeba občas pomoc si šroubováčkem... nezapomen bud sám, nebo někoho kdo ti bude venku porovnávat okno (doprava doleva ad.. )..

Rozhodně dík za vyčerpávající rady.
 Rozhodně dík za vyčerpávající rady.Coseserešmikuláševlétě ....tarquin píše:Jinak to okno vypadá jako dost složitá operace teda, a ještě když u toho praskaj
 ... překlad: máš zbytečné obavy.
  ... překlad: máš zbytečné obavy. Dovnitř taky nemusí kdekdo čučet, však tam mám stejně samý haraburdí, tak ho mám aspoň i částečně schovaný. CEnu netuším kolik za to dal, neřešil jsem.Na STK měli kecy, že asi nebudou mít propustnost, jakou předepisuje vyhláška, ale po předložení dokladu s atestem technik zabrblal, že mi to teda jako pustí, a napíše že mi nešly stahovat okýnka, ale musím to hned doma strhnout.
  Dovnitř taky nemusí kdekdo čučet, však tam mám stejně samý haraburdí, tak ho mám aspoň i částečně schovaný. CEnu netuším kolik za to dal, neřešil jsem.Na STK měli kecy, že asi nebudou mít propustnost, jakou předepisuje vyhláška, ale po předložení dokladu s atestem technik zabrblal, že mi to teda jako pustí, a napíše že mi nešly stahovat okýnka, ale musím to hned doma strhnout.  

u krabice jo, ale u desítky jsou ty boční skla zaoblený, ale nebude to snad nejhorší.Miichaal píše:boční okna jsou rovné..ty se lepěj docela v pohodě...