Samara 2109 - koniec
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
Samara 2109 - koniec
Tak pomaly ale isto som po dvoch týždňoch po vodičáku dostal do užívania Samaru, vtedy pre mňa kúzelné auto, lebo som konečne nejaké mal. V prvom rade som bol nadšený z motora, jednoduch 1,5 ťahá jak sviň. Auto malo dvojfarebný lak, nakoľko pri vyváraní dverí sa zistilo, že korózia siaha až neuveriteľne vysoko a čierna by autu nesvedčala, tak padla voľba na svetlomodrú. Tak som sa vozil a vozil a postupom času mi začali vadiť veci ako sedadlá, podvozok, výbava a výzor vozidla. Tak bol čas na úpravy lenže jedného krásneho dňa jednoducho odišiel karburátor, tak teda úplne nový a dva dni nato odišiel štartér, až raz som sa bol po oprave povoziť
Odvtedy stála na záhrade a uvažovali sme ako z toho von. Všade hrdzavá a ani nešla natočiť. Tak teda hľadali sme novú samaru. Nakoniec sme sa dozvedeli o pánovy, ktorý predával Samaru rv. 1996, motor 1,1, dovezená z Nemecka a navyše má šíber (to je proste luxus). Vyslal som teda špiónov na obzretie tohto auta. Vyzeralo parádne a hlavne podvozok bez korózie, motor 1,1 s presláveným systémom AXTEC či jako sa to volá. Teda kúpime tú a stalo sa, doviezli sme ju teda domov ale ešte sa nepodarilo vybaviť papiere a teda stojí aj tá. Zatiaľ sme modrú 21083 trošku skrášlili. A už sa teším až bude červená 2109 pojazdná.
Viď foto:
Lada Samara 1.5 21083, rv. 1988
Lada Samara 1.1 2109, rv. 1996
Plánované úpravy:
číre blinkre
číre zadné svetlá, možno príde úprava rozloženia
komplet okná do elektriky
pokus dať šíber do elektriky
výmena kolies za elektróny na leto
zmena zadnej nápravy na kotúčovú + zmena predných kotúčov za lepšie
vyladenie buchnutej časti karosérie
výmena motora 1,1 za 1,5
fólie na zadné okná
výmena predných sedadiel
+ mnoho prekvapení a vylepšení
P.S. nikde som nenašiel niečo ako predstavenie vozidla tak som to dal sem
Odvtedy stála na záhrade a uvažovali sme ako z toho von. Všade hrdzavá a ani nešla natočiť. Tak teda hľadali sme novú samaru. Nakoniec sme sa dozvedeli o pánovy, ktorý predával Samaru rv. 1996, motor 1,1, dovezená z Nemecka a navyše má šíber (to je proste luxus). Vyslal som teda špiónov na obzretie tohto auta. Vyzeralo parádne a hlavne podvozok bez korózie, motor 1,1 s presláveným systémom AXTEC či jako sa to volá. Teda kúpime tú a stalo sa, doviezli sme ju teda domov ale ešte sa nepodarilo vybaviť papiere a teda stojí aj tá. Zatiaľ sme modrú 21083 trošku skrášlili. A už sa teším až bude červená 2109 pojazdná.
Viď foto:
Lada Samara 1.5 21083, rv. 1988
Lada Samara 1.1 2109, rv. 1996
Plánované úpravy:
číre blinkre
číre zadné svetlá, možno príde úprava rozloženia
komplet okná do elektriky
pokus dať šíber do elektriky
výmena kolies za elektróny na leto
zmena zadnej nápravy na kotúčovú + zmena predných kotúčov za lepšie
vyladenie buchnutej časti karosérie
výmena motora 1,1 za 1,5
fólie na zadné okná
výmena predných sedadiel
+ mnoho prekvapení a vylepšení
P.S. nikde som nenašiel niečo ako predstavenie vozidla tak som to dal sem
Naposledy upravil(a) Pežot dne pon srp 10, 2009 12:50, celkem upraveno 3 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak tomu verím, že toho bude dosť a aj sa teším Asi preto, že som ešte poriadne nezačal.Hurikán píše:Mno, práce na tom budeš mít docela dost. Ať se Ti tedy daří.
Nooo viacmenej sú, teda tá strieborná hej a čierna je rodičovHurikán píše:PS: ty T613 jsou taky Tvoje?
ĎakujemHurikán píše:Zařadils to správně.
- Kewint
- Kontaktovat uživatele:
tak to ti fandím... T613-byste si mohli poda t ruku se sousedem.jeho aktuální stav ke včerejšku je 6 kusů a z toho jedna Sport kterých se udajně vyrobilo jenom 12kusů....ale zpět k samarám...pekná ta modrá se mi líbí i ta červená.....
tak držím pěsti
tak držím pěsti
Lada 2105-rv.1984,1.3-v GO
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
-
- Kontaktovat uživatele:
To zaostávame za ním len o 2Kewint píše:tak to ti fandím... T613-byste si mohli poda t ruku se sousedem.jeho aktuální stav ke včerejšku je 6 kusů a z toho jedna Sport kterých se udajně vyrobilo jenom 12kusů....ale zpět k samarám...pekná ta modrá se mi líbí i ta červená.....
tak držím pěsti
Tá modrá už čoskoro nebude ale budú z nej diely k dispozícii, čo sa nehodí na červenú to pôjde do sveta, kto bude chcieť nech dá vedieť, ale ešte zisťujeme poškodenie jednotlivých dielov. Mimochodom komu by sa hodili predné sedadlá tak sa hláste inak pôjdu do koša
P.S. Ako odfarbím tie blinkre?? Lebo už tu boli nápady ale potrebujem niečo overené
Pežot píše:Prišli mi domov papiere od červenej a podľa nich to je:
21083 - sedan - v skutočnosti hatchback 5 dverový
Presne tohle jsem mel taky. Papirove sedan, ve skut. hatchback. Resil jsem to v CS auto lada kdyz jsem si nechal prepisovat pneumatiky, pry to budou papiry z jineho auta a nic s tim nedelali. Pak jsem si nechal namontovat LPG, kdyz mi prepisovali na DI technicky udaje ve velkem TP zminil jsem se o tom - v pohode mi skrtli SEDAN a zapsali do zmen SAMONOSNA 5DV.
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
-
- Kontaktovat uživatele:
A tak ja sa skorej iba z toho smejem
Ináč hoší potrebujem zistiť načo je zopár dielov v tej 1,1 lebo sme z toho mimo
Obr. 1 - Jedná sa o trubku viď. červený krúžok. O čo ide pri tejto trubke fakt nechápem, iba mi zasiera motor
Obr. 2 načo slúži táto súčiastka, podľa čísla je to nejaký vypínač, neviem načo .. má dva vývody, kam ide ten ľavý (bližšie k maske)???
Ináč hoší potrebujem zistiť načo je zopár dielov v tej 1,1 lebo sme z toho mimo
Obr. 1 - Jedná sa o trubku viď. červený krúžok. O čo ide pri tejto trubke fakt nechápem, iba mi zasiera motor
Obr. 2 načo slúži táto súčiastka, podľa čísla je to nejaký vypínač, neviem načo .. má dva vývody, kam ide ten ľavý (bližšie k maske)???
Nejsem si uplne jistej jestli je to ten vypinac co je na obrazku, ale mam na karburatoru neco takoveho, ma dva vyvody (na nasazeni konektoru) myslim ze to souvisi s regulaci systemu rizeny karburator - katalyzator. Od doby co jsem tam implementoval karbec ze S130 a vyhozeny katalyzator nemam tam zapojene nic, ale pamatuju ze kdysi jsem mival.
PS taky bych zapis v TP neresil, ale mel jsem obavy jestli by se diky tomu nemohla z ruceni vyvlect pojistovna v pripade nehody... Mozna jsem paranoidni, ale jistota je jistota
PS taky bych zapis v TP neresil, ale mel jsem obavy jestli by se diky tomu nemohla z ruceni vyvlect pojistovna v pripade nehody... Mozna jsem paranoidni, ale jistota je jistota
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,