Posledni dobou se mi celkem casto stava ze behem jizdy (zapnuty motor) mi stale sviti zadni brzdova svetla (i kdyz nebrzdim, proste porad). Kdyz vypnu motor tak nekdy sviti a nekdy ne, kdyz sviti tak pomuze parkrat poslapat na brzdovy pedal. Kde je nejaky spinac nebo co to muze delat? Prijde mi to docela nebezpecny kdyz najednou zabrzdim a ten za mnou nebude reagovat protoze mi svetla sviti porad...
Zaclo mi to po vymene prasatek a lanovodu rucni brzdy ale nezda se mi ze to ma neco spolecneho...
Brzdová světla
Moderátor: Moderátoři
Brzdová světla
Naposledy upravil(a) utia dne pát zář 19, 2008 17:55, celkem upraveno 1 x.
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
na spinac rucky je napojena len kontrolka, brzdove svetla reaguju iba na spinac brzdoveho pedala - pod volantom. Bud to bude on, alebo sa niekde predrala izolacia a opiera sa o plus( co sa zda velmi nepravdepodobne)
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Spínač brzdvých světel dělá dodaz brzdového pedálu , je přesně nad ním . Když se koukneš po pedálu nahoru tak ho uvidíš , opírá s o pedál .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Nevím, jak to má Samara. Možností je ale několik:
- pohlo se nastavení brzdového spínače (pokud to lze???)
- vadný spínač - může spínat "náhodně"
- nějaký zkrat
- a ještě přidám jednu možnost. Přesně stejnou závadu jsme měli jednou na Sieřře. Nakonec jsme zjistili, že je vadný posilovač. Pedál brzdy se nevracel do přesně definované polohy a světla stále svítila. Zkus tedy brzdový pedál přitáhnout zpět nahoru (třeba jen nohou) a sleduj, jestli světla zhasnou.
- pohlo se nastavení brzdového spínače (pokud to lze???)
- vadný spínač - může spínat "náhodně"
- nějaký zkrat
- a ještě přidám jednu možnost. Přesně stejnou závadu jsme měli jednou na Sieřře. Nakonec jsme zjistili, že je vadný posilovač. Pedál brzdy se nevracel do přesně definované polohy a světla stále svítila. Zkus tedy brzdový pedál přitáhnout zpět nahoru (třeba jen nohou) a sleduj, jestli světla zhasnou.
Polusne hlasim ze to byl nejspis ten spinac pod nozni brzdou, trochu jsem si s tim pohral a ted to vypada ze je vse v poradku. Radsi si to jeste parkrat namatkove zkontroluju, neni nad zavadu ktera se necekane sem tam objevi a zase zmizi. Menil jsem omezovac brzdoveho tlaku tak jsem mel trochu obavy jestli to nema souvislost, nejsem zas takovy technik...
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,