Poznatky - hadice, brzdová kapalina
Moderátor: Moderátoři
Poznatky - hadice, brzdová kapalina
Ahoj, chci vám jen napsat určité poznatky ohledně hadic na brzdovku. Užitečné pro případné zájemce o výměnu hadic z nádržky do válce. BENZÍNOVOU hadicy NIKDY NEBRAT a ani jiné na oleje a podobné kapaliny. Hadice dokonale do černa zbarví brzdovku a začnou prosakovat.
Po dlouhém bádání na internetu se jako nejvhodnější jeví EPDM hadice. Samozřejmě vnitřek z EPDM. Cena par Kč, použití v chem. průmyslu.
Takže až vás bude prodavač přesvědčovat, že benzínové hadici brzdovka nic neudělá, pošlete ho do háje.
Firma kde jsem kupoval ja - www.gms-most.cz a ještě jedna z Prahy - www.gumex.cz
Třeba se to někomu bude hodit.
Po dlouhém bádání na internetu se jako nejvhodnější jeví EPDM hadice. Samozřejmě vnitřek z EPDM. Cena par Kč, použití v chem. průmyslu.
Takže až vás bude prodavač přesvědčovat, že benzínové hadici brzdovka nic neudělá, pošlete ho do háje.
Firma kde jsem kupoval ja - www.gms-most.cz a ještě jedna z Prahy - www.gumex.cz
Třeba se to někomu bude hodit.
-
- Kontaktovat uživatele:
jen doplním, že Gumex je i v Brně-beru od nich hadice pro potravinářství a flexibilní. Maj dobré webovky, uvedené tam mají podrobnější info:)
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
No radsej tato nie?
http://www.gumex.cz/cz/hadice/HADICE-PR ... OBILU/1/18
Oltcit club 11R, 1984, červena, 05/08 rip , Žiguli 2101, 1200, 1976 zelena, LPG. 04/07 rip ,Lada 2105,1300, 1984 zlta, LPG 08/08 sell ,Daewoo Nubira1, 1998, 1600 DOHC. Zelena LPG
Podívej se na ten průměr..... Je to tlaková na 100 bar. Ta bude patřit mezi trubku a třmen. Popřípadě do zadu na zadní brzdy.Pisty píše:No radsej tato nie?
Vonkajsi priemer 10,2mm a vnutorny 3,2mm.
To je taka normalna brzdova hadicka a da sa tam natiahnut.
Ja som to vyrobil s hadice na pracovny spojkovy valec. Ziadny problem.
Samozrejne sa da pouzit aj ten epdm ale treba urcit aj druh - je ich tam asi 20
Oltcit club 11R, 1984, červena, 05/08 rip , Žiguli 2101, 1200, 1976 zelena, LPG. 04/07 rip ,Lada 2105,1300, 1984 zlta, LPG 08/08 sell ,Daewoo Nubira1, 1998, 1600 DOHC. Zelena LPG
No tuhle hadici mezi nádržku a válec nedáš. Je příliš úzká.(průměr té plastové trubičky na válci mám 7 mm nedovedu si představit jak to tam narvu) Věř mi, vím to. Stačí vybrat druh na co nejnižší tlak bez různých vylepšováků na odvod el. stat. náboje apod.Pisty píše:Vonkajsi priemer 10,2mm a vnutorny 3,2mm.
Naposledy upravil(a) popest dne pát čer 13, 2008 23:42, celkem upraveno 1 x.
- Aleš.Melichar
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, taky mám benzínovou, ale jen na spojce, kapalina černá je to je fakt- zčerná i po nějaké době provozu té hadice nová kapalina, ale zatím naštěstí nic neprolíná...
Fakt je ten, že se na dně nádržky začnou tvořit černé úsady, takže by se to asi řešit mělo a něco na tom rozhodně bude, ale zatím problémy tohoto rázu nechávám koňovi.
Fakt je ten, že se na dně nádržky začnou tvořit černé úsady, takže by se to asi řešit mělo a něco na tom rozhodně bude, ale zatím problémy tohoto rázu nechávám koňovi.
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
Podle mne, by se to mělo řešit okamžitě když se projeví zbarvení brzdové kapaliny. Zbarvení znamená, že je v ní něco rozpuštěné a to něco tam rozhodně NEPATŘÍ! Těžko se pak lze spoléhat na zaručené vlastnosti kapaliny.
Pak se vám začne tvořit to bláto jak tu někdo psal a zakládáte si akorát na to, že se vám to někde ucpe.
Pak se vám začne tvořit to bláto jak tu někdo psal a zakládáte si akorát na to, že se vám to někde ucpe.
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Zase to tak nehoří, alespoň rozhodně ne v případě spojky. Zatím se mi ještě nic neucpalo a hadičku mám dělanou přes 2 roky, v dobách Wartburga jsem měl od nových hadiček mezi nádržkou a válcem ušpiněnou i brzdovku a nikdy jsem ani od na slovo vzatých mechaniků neslyšel, že to nečemu vadí... Je to spíše kosmetického a psychologického rázu tím stylem, že "se to tam zkrátka nesedí, když to má být čiré a je to černé".
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
som velmi rad, tomuto prispevku,
aj ked som predtym dost na nete hladal,konecne asi prava pricina mojich trapeni VAZ 2101.
/uz som zacal podozrievat aj brzdove kvapaliny,aj tesnenia,ved predsa nie je mozne,na starych autach,co som mal Fiat 850 25 rocne problemy neboli a tu kazdy rok menit tesnenia a to ked si pomyslim ze mimo domova /
Menil som asi pred rokom a pol najprv hadicku za gumenu palivovu /skodovacka/ medzi spojk.nadrzkou a valcom,potom zrazu odisiel hlavny spojk.valec.doslova v kabine som pocul ako strieka dole kvapalina,/pred startom doma/
potom asi po mesiaci zacal prepustat horny valec spojky,aj ten som menil za novy,a po roku opat horny valec ,este som ho nepozrel,len je vybraty ale dal som stary od byvaleho majitela,a s novymi gumkami .
A hadicku som dal plastovu z baumaxu,...
a este predtym mi raz ta benzinova hadicka zlomila plast. naustok na valci,je strasne tvrda,a to ma v obchode presviedcali,ze kazdy dava take.
A na fiate 126 mam od r.88,este je kvapalina v nadrzke zlta,....ta ma plast. hadicky odnova,aj na benzin,
a myslim,ak by som menil hadicku za lepsiu,kupil som aj s hrubsou stenou,netreba ani odvzdusnit,lebo bublinky si samy vyjdu hore,alebo postiskat trochu hadicku.
aj ked som predtym dost na nete hladal,konecne asi prava pricina mojich trapeni VAZ 2101.
/uz som zacal podozrievat aj brzdove kvapaliny,aj tesnenia,ved predsa nie je mozne,na starych autach,co som mal Fiat 850 25 rocne problemy neboli a tu kazdy rok menit tesnenia a to ked si pomyslim ze mimo domova /
Menil som asi pred rokom a pol najprv hadicku za gumenu palivovu /skodovacka/ medzi spojk.nadrzkou a valcom,potom zrazu odisiel hlavny spojk.valec.doslova v kabine som pocul ako strieka dole kvapalina,/pred startom doma/
potom asi po mesiaci zacal prepustat horny valec spojky,aj ten som menil za novy,a po roku opat horny valec ,este som ho nepozrel,len je vybraty ale dal som stary od byvaleho majitela,a s novymi gumkami .
A hadicku som dal plastovu z baumaxu,...
a este predtym mi raz ta benzinova hadicka zlomila plast. naustok na valci,je strasne tvrda,a to ma v obchode presviedcali,ze kazdy dava take.
A na fiate 126 mam od r.88,este je kvapalina v nadrzke zlta,....ta ma plast. hadicky odnova,aj na benzin,
a myslim,ak by som menil hadicku za lepsiu,kupil som aj s hrubsou stenou,netreba ani odvzdusnit,lebo bublinky si samy vyjdu hore,alebo postiskat trochu hadicku.
Jaro