Niva vs UAZ
Moderátor: Moderátoři
Niva vs UAZ
Premyslim ze bych si koncem roku poridil nejake auto na vyblbnuti se do terenu, zatim mam vybrane jako kandidaty bud NIVU nebo stary armadni UAZ. Chtel bych se zeptat jake mate nazory na jednotliva auta a co bude "lepsi". Cenove by to bylo zruba tak stejne, u UAZe bych mel celkem levny prisun ND. Dik za vase nazory
Naposledy upravil(a) utia dne stř říj 14, 2009 07:05, celkem upraveno 2 x.
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Jednoznačně UAZ 469. Tady jsem zastáncem této značky (kéž by byly cash) má oproti Nivě velikou výhodu - nemá samonosnou kastli, ale rám, tak se v terénu tolik nekroutí, je větší a hezčí, má výkonější motora vůbec - Ale zas má nevýhou v tom, že nemá pevnou střechu, i když ta se dá pořídit, ale když jí to nemá, tak bych v tom nechtěl válet sudy...
Taky se klonim spis na stranu UAZe ale to je jen z duvodu ze jsem mel tu cest se s nim parkrat projet terenem (jako spolujezdec) a jeho jizdni vlastnosti me nadchly! Ale neni to vyvazeny pohled, s Nivou nemam zadne zkusenosti proto ta diskuse...
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
UAZ vetsi vaha!!!!!!, vetsi spotreba!!!!!. horsi jizdni komfort, esli vubec nejakej. horsi ovladani.
Je hnusnej !!!!!
o jeho robusnosti se da dosti polemizovat, hlavne jeho zadni poloosicky jsou nejake slabsi...
Bez uprav se neda mluvit o nejakem krizeni
Jako esli UAZe tak jedine s dieselem pod kapotou a dodelat servo a mimimalne uzaverka na zadek....
Jako jedinou vyhodu vidim v tom,,,, ze snese vetsi kola nez Niva, tak potom projede hlubsi kolej.....
Niva je lehka a obratna. dá to o cem uaz sni......
(((((a ted do me ))))))
Je hnusnej !!!!!
o jeho robusnosti se da dosti polemizovat, hlavne jeho zadni poloosicky jsou nejake slabsi...
Bez uprav se neda mluvit o nejakem krizeni
Jako esli UAZe tak jedine s dieselem pod kapotou a dodelat servo a mimimalne uzaverka na zadek....
Jako jedinou vyhodu vidim v tom,,,, ze snese vetsi kola nez Niva, tak potom projede hlubsi kolej.....
Niva je lehka a obratna. dá to o cem uaz sni......
(((((a ted do me ))))))
LR Def 110 300Tdi
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
nehospodárnej, nekomfortní, něco těžce předimenzované, něco vzaté u držky, dobrej tak do muzea,prostě sráč jako každé ruské auto, nic víc, toť můj pohled
tel : 608048480
http://www.oleje-klatovy.cz
http://www.oleje-klatovy.cz
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Kup si Patrola Niva i UAZ ma své pro a proti, je otazka kde chceš hlavně jezdit a jak se chceš k autu chovat
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
patrol je tazka kokotina a este to ani ruske neni. to znamena ze je to uplne ....
v madarsku na akcii bola jedna lada 2105 na napravach z uaza a zlomila tam na vyjazde zadny dif. celkom som cumel
v madarsku na akcii bola jedna lada 2105 na napravach z uaza a zlomila tam na vyjazde zadny dif. celkom som cumel
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Re: Niva vs UAZ
No já jsem sice jen majitel 2111, ale po té, co jsem při jízdě po polní cestě pomačkal přední nárazník, spodní ochranný plech motoru a hlavně ohobloval převodovku (první řidičské zkušenosti mám z traktoru, takže od té doby mám asi nějaký zkreslený odhad ), tak trošku sním o něčem terénním (a možná z nostalgie - ruské výroby), co by mohlo sloužit i jako zimní "kalamitní" vozidlo.
Mně se líbí UAZ 31519 - 037, pevná střecha, motor 2.9, "dorožnyj prosvět 30 cm - vojenské redukční mosty", dokonce ho v ČR jako nový prodávají na uazland.cz, ale za nekřesťanskou cenu vzhledem k tomu, že bude problém s legalizací provozu, "žravostí" a asi i s dostupností některých náhradních dílů. A navíc to určitě není na žádné normální ježdění.
Na http://www.di-mart.com/index.php?page=t ... ake_id=163 je popsána zkušební jízda.
Mně se líbí UAZ 31519 - 037, pevná střecha, motor 2.9, "dorožnyj prosvět 30 cm - vojenské redukční mosty", dokonce ho v ČR jako nový prodávají na uazland.cz, ale za nekřesťanskou cenu vzhledem k tomu, že bude problém s legalizací provozu, "žravostí" a asi i s dostupností některých náhradních dílů. A navíc to určitě není na žádné normální ježdění.
Na http://www.di-mart.com/index.php?page=t ... ake_id=163 je popsána zkušební jízda.
-
pokud to nechceš upravovat tak asi vol NIVU ,rozhodně je "konfortnější" pokud by ses v to chtěl šťourat tak Uaz se dá víc upravit http://www.youtube.com/watch?v=Cj8505fNNzU ,navíc se do toho dá kvuli spotřebě celkem snadno nabastlit motor s Avie . . .