klepání

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jakke
Kontaktovat uživatele:

klepání

Příspěvek od jakke »

nedávno sme koupili poloosu namontovali jí tam a od tý doby to ze zadu při větší rychlostí klepe nebo takový tření kov o kov nevim jak to popsat co to může být?
rosta

Příspěvek od rosta »

může dřít konec lanovodu od ruční brzdy o náboj-poloosu
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
jakke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakke »

to fakt ne to sem kotroloval mě napadlo vadný ložisko ale nejsem si jist :(
Puhi

Příspěvek od Puhi »

minule mne niečo tiež "klepalo" a ja ako idiot som vymenil celú nápravu a aj tak klepalo furt. :roll: Nakoniec to boli šruby na koleso, pritiahol som ich viac ako trebalo a zatisli tie "kopčeky" na disku, takže klepali do rozpery čeľustí :lol: skús dať iný disk a pritiahni s citom
jakke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakke »

to už sem měl bohužel disky nemam tak sem tam dal aspon podložky :oops: ale kola držej todle je jiné bouchání :|
VilciD

Příspěvek od VilciD »

Zdravím Vás. Mám podobný problém. Niečo mi stále klepe od zadnej nápravy. Odskúšal som všetko čo som tu na celom fóre našiel aj nenašiel.
Ja som ale nič nemenil.
Zvuk je ako keď sa točí koleso a v najvyššom bode od stredu o niečo klepe. Klepot začína tak od 15-20km/h. Rýchlosťou sa zvyšuje a naopak. Pokiaľ idem rovno, klepot je mierny. Ak doprava, klepot je minimálny, ale ak zatočím doľava je dosť citeľný a najvýraznejší. Auto som dal na zdvihák a točil kolesami, naraz aj po jednom a nič. Bolo ticho. Takto som to odskúšal aj pri naštartovanom motore a radil som všetky rýchlosti. A opäť ticho. Klepe len ak je auto na zemi a ide. A to aj pri neutrály. Už som fakt v koncoch. Auto je Lada 2105-1300ccm. A keď som vymenil kardanové kríže, klepot sa zvýraznil. Cítiť to aj v podlahe. Kardan som rozobral aj zložil ako bol, aj som ho tak pripevnil na spojku k prevodovke a k diferencialu. Označil som si to. Ďakujem za aké koľvek rady.
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“