Výsledek je zde:
Kulové plochy seřizovacích šroubů jsem brusnou pastou zabrousil přímo do dosedacích ploch vahadel, vahadla i šrouby očísloval aby nedošlo k záměně a namontoval. Plochy jsou však zacementované, takže asi brusná pasta moc extra velký význam neměla. Ovšem zabroušení (pomocí vlastnoručně vyrobeného přípravku na vrtačku) bylo okem postřehnutelné.
Rovněž jsem při seřizování seřídil ventily bez měrky - uchem a to na ...ehm...řekl bych..brutálně malou vůli. Ale je tam.
Po tomto všem je motor již velice tichý. Ovšem stále to není ono, zcela to nelahodí mému sluchu. Z motoru (od ventilů) jde slyšet takové lehké tikání Švýcarských hodinek

Měl bych jednu otázečku: Při zahřátí motoru se vůle mezi vahadlem a vačkou z důvodu roztažení dosedacích ploch ventilů zvětší, že. Opotřebovávním těchto dosedacích ploch se ventil "zaklepává" do hlavy a vůle mezi vahadlem a vačkou se tak změnšuje, že.
V případě, že jsem vůle našteloval dle ucha (citu v prstech) velmi malé, po jaké době ventily kontrolovat? Auto pojede v létě velkou cestu "napříč" Ruskem, tudíž najede celkem hafo kilometrů.
Není tedy lepší koupit nové vahadla a seřizovací šrouby a vůle nastavit na oných studených 0,15?