Jeden titul druhej titul, jen se ke mně milá přitul!
Jelen píše:Ještě naštěstí jsou dobře placená místa pro středoškoláky
Ano, třeba v DP Praha.
V podstatě má Jelen ve všem pravdu, chtěl jsem to napsat podobně, což teď už není potřeba.
Ještě k těm vysokoškolákům. Maloměšťácký názor je, že kdokoliv s titulem je člověk automaticky -velevážený-. Já tady už poněkolikáté připomenu obligátní autobusovou linku 177, která projíždí kolem kolejí na Jižním městě. Nemáte představy, jak se tito budoucí "inžinýři, chémici apod.." chovají. Například k řidiči. Toho berou za úplné bahno a zažil jsem to i já, naštěstí vím, co mám sám ve své hlavě a nad těmito pokusy jsem se v duchu útrpně smál. Na druhou stranu, já se stejně tak můžu smát, až uvidím dotyčné pobíhat v pátek po autobusáku s krosnou, případně někde cestou v MHD. Řeknu si, já mám práci, vlastní auto, doma si dám sprchu a co vy? Bydlíte na kolejích jako v kurníku a musíte se tlačit v MHD a já vás můžu ještě vyhodit!

Případně pokud někoho z nich uvidím, jak parkuje, nebo jede. Většinou se budu také smát, že tam, kde se třesoucí rukou snaží vyhnout zaparkovaným autům, tím samým místem projedu já s busem 40 km/h. No, to je pohled na vysokoškoláka z druhé strany...
Prostě je to o tom, co člověk v životě chce dělat. Pokud chci být svými tituly užitečný, pak se s nimi zcela určitě nechvástám. Vím, že mám něco v hlavě, že můžu být někomu užitečný a jsem sám se sebou spokojený.
Pokud má někdo tituly jen na ozdobu, pak se také rád předvádí, ale svou skutečnou práci a povinnosti s těmi tituly většinou nezvládá tak, jak by se očekávalo. (viz. zmrzačení pacienti, spadlé domy, křivé mosty, vyhořelá lanovka, vykolejený vlak, miliardové manko apod.)
Jinak uznávám, že pokud chce mít člověk v dnešní době relativně klid, měl by mít alespoň tu maturitu. Může s ní dělat metaře, ale má i šanci začít dělat kariéru, až ho to přestane bavit. Něco jiného je pozdější uplatňování se, ale to se také poddá, když to není příliš pozdě.
P.S. Abych se přiznal, i mně začíná být pomalu v tématu, klubu, fóru "ouzko Rakousko" když si uvědomím, že v začínající převaze VŠ vzdělaných zde na fóru, budeme my maturovaní pouze chudými příbuznými, co se týče možných vztahů...