Vytekanie oleja
Moderátor: Moderátoři
Vytekanie oleja
Dnes pri kontrole oleja som na svojej 2101 s hrôzou zistil že motor,chladič a celý priestor okolo motora mám zaolejovaný. Keď som motor natočil a skúsil ho vytočiť aby som zistil kade ten olej tečie tak sa ukázalo že vyteká skoro prúdom z otvoru na čelnej strane bloku motora ktory sa tvári ako otvor pre nejaký šrob ale závit tam sa mi zdá že v ňom nie je. Ten otvor alebo dierka je ako som už uviedol na čelnej strane motora v pravo hore kúsok pod vekom ventilov a kúsok od rozdeľovača. Dosť ťažko sa mi to takto vysvetluje ale dúfam že fachmani na tomto fore mi budu vedieť pomôcť problém vyriešiť. Zatiaľ dík.
tam patri sroub co drzi treti listu retezu. tu listu drzi dva. jeden tam asi mas a druhej mas vypadenej. je to spatne. sundal bych viko ventilu a zjistil v jakym stavu ta lista vubec je. pokud dobra primontovat pokud ne koupit jinou a vymenit
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Asi to tak skutečně vypadá - jedná se o šroub M6, který drží tlumicí lištu vibrací pro řetěz. Jsou dva, takže jeden se asi ztratil.
Mám podobné podezření jako Maysner - lišta je zničená a utrhla se ze šroubů, následně spadla do motoru (což se stává poměrně často) a v důsledku toho se šrouby uvolnily a jeden vypadl úplně.
Není to žádná tragedie. Sundej víko ventilů a podívej se, zda tam ta tlumicí lišta je. Pokud není, kup novou (ale dá se jezdit i bez ní - já tak jezdil pět let). Důležité ovšem je ucpat tu díru - takže buď namontovat novou lištu a přichytit ji oběma šrouby nebo tam dát jen šrouby a zevnitř matičky.
Zároveň, pokud bude stará lišta utržená, se podívej na řetěz dovnitř (do prostoru vloženého rozvodového kola), zda na něm zbytek té lišty neleží. Často se totiž stává, že nepropadne až dolů do vany, ale zůstane ležet právě v tomto místě. Dá se lehce vyndat třeba ohnutým drátem a zahodit do kopru.
Mám podobné podezření jako Maysner - lišta je zničená a utrhla se ze šroubů, následně spadla do motoru (což se stává poměrně často) a v důsledku toho se šrouby uvolnily a jeden vypadl úplně.
Není to žádná tragedie. Sundej víko ventilů a podívej se, zda tam ta tlumicí lišta je. Pokud není, kup novou (ale dá se jezdit i bez ní - já tak jezdil pět let). Důležité ovšem je ucpat tu díru - takže buď namontovat novou lištu a přichytit ji oběma šrouby nebo tam dát jen šrouby a zevnitř matičky.
Zároveň, pokud bude stará lišta utržená, se podívej na řetěz dovnitř (do prostoru vloženého rozvodového kola), zda na něm zbytek té lišty neleží. Často se totiž stává, že nepropadne až dolů do vany, ale zůstane ležet právě v tomto místě. Dá se lehce vyndat třeba ohnutým drátem a zahodit do kopru.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RE:
Práve som to bol pozrieť, žiadna lišta tam už nie je, do diery som dal šrób ale keď som spátky dával veko tak som asi poškodil tesnenie a teraz mi ten olej tečie popod veko. Možno som to veko aj nerovnomerne a silno dotiahol. Ináč dík za radu,dúfam že na žigula ešte nejaké súčiastky predávajú aby som to tesnenie mohol vymeniť.
RE
To je fajn,lebo ja som do tej mojej nemusel nič kupovať zo 4 roky okrem benzínu a oleja pri výmene. Naposledy som do tohto vďačného auta kúpil ten voňavý stromček na gumičke. Už by som ju aj poslal do dôchodku ale ešte tento rok mám platnú STK tak to chcem využiť. Mimochodom minulý rok som na Laďuši navláčil okrem iných nákladov cca 10m dreva, ak zvládne aspoň toľko aj tento rok budem spokojný. Toto je moja tretia Lada a myslím že už asi aj posledná ale ja budem mať na tieto autá vždy len tie najlepšie spomienky,okrem raz zadrenej vodnej pumpy ma tento voz nikdy nikde nenechal.
Re: RE
Tak přesně takhle na Ladu hledím já. Měl jsem dvě (21061 a 2103) a za celkem 12 let jsem nepoznal jediný problém na silnici. Když se mi objevila nějaká závada, bylo to vždycky mojí vinou (někde jsem něco udělal špatně nebo neudělal tak jak by se mělo). Ale jinak nevím, co je problém.johny píše: Toto je moja tretia Lada a myslím že už asi aj posledná ale ja budem mať na tieto autá vždy len tie najlepšie spomienky,okrem raz zadrenej vodnej pumpy ma tento voz nikdy nikde nenechal.
Jsou to zlatá auta a i když už rok Ladu nemám, je to pro mě krásný životní příběh a myslím, že v srdíčku zůstane navěky.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
- Křečík Barbuška