PROSIM POMOC: zadni svetla sviti, jak barevna hudba (2101)

Moderátor: Moderátoři

Shemik

Příspěvek od Shemik »

Luděk Musil píše:Šemíku - tohle je jednoduchý a snadno opravitelný autíčko ..... žádnej elektronikou, hydraulikou a kdovíjakouještěikou :shock: :lol: nacpanej šaran .... :D :D
:oops: Sorry - ale nedalo mi to :oops: .
Jsem rád, že jsi se přidal do této bandy "ne zcela zdravých" človíčků. L.
Zdravim Ludku,
v poho, neomlouvej se. Vse ma sve klady i zapory. Je fakt ze obrazne receno, vymenit zarovku ve dvojkovym Sharanu je podobne slozity ukon jako generalka motoru v Lade :lol:
Ale neda se to samo pausalizovat. V Lade bych zase tezko objel Italii a Sicilii dolokla a jeste se v ni s rodinou luxusne vyspal, nebo v ni prestehoval lednicku se sedaci soupravou najednou a podobne. Sharan je nacpany vymozenostma, ktere bezvadne pomahaji, ale zase mohou porouchat. V Lade je to zase mene komfortu, ale take mene oprav a poruch. Jak rikam, kazde faro ma neco do sebe. Ale je fakt, ze u takovyho auta jako je Lada to bez srdecniho pristupu nejde, nebo aspon ja si to neumim predstavit. :lol: :lol:

Sqely na tech autech a potazmo na techto klubech je sqela parta lidi se stejnym zajmem. U nas na http://sag.vw-club.cz to funguje uplne stejne. Moderuji nasi sekci Sharanistu a mame tam stejne sqelou bandu nadsencu do stejnych aut a delame srazy akce a hospudky a pod. A vovovovovovo tom to je :lol: :lol: :lol:
.
[shadow=green]Shemik[/shadow] :lol:
.
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Shemik píše:... fakt ze obrazne receno, vymenit zarovku ve dvojkovym Sharanu je podobne slozity ukon jako generalka motoru v Lade ...
Ehm ... a tu kostru ... našel´s ? :D L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Nestiham, snad dneska. :lol:
.
.
Malda

Příspěvek od Malda »

Luděk Musil píše:
Shemik píše:... fakt ze obrazne receno, vymenit zarovku ve dvojkovym Sharanu je podobne slozity ukon jako generalka motoru v Lade ...
Ehm ... a tu kostru ... našel´s ? :D L.
:laughing3:
mimochodem, tak pekny auto a je tak zbastleny tou cernou maskou a hroznejma poklicema a ty blinkry, no skoda mluvit. fuj
Calling name Bastl One
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Kuci, tak jsem se dneska vrhnul na ty zadni svetla a nejaky vysledek sice je, ale uspokojivy neni. Asi budu potrebovat Vase dalsi rady. Veci se maji nasledovne.

Prolezl, ocistil a prostrikal jsem v vsechny kontakty a kostry kolem zadnich svetel, taktez pojistky. Vse se zda byt ok, ale i presto se zadni svetla chovaji jak na diskotece. Ze to neni kontaktaktama ve svetlech a objimkach vim, jednak jsem vse ocistil a poudrzoval a sem tam zasviti uplne vsechny svetla, akorat nektera v momente, kdy svitit nemaji. Takze...

- Prava strana je ok, svetlo sviti, blinkr blika, brzdove take sviti a prave svetelko pod SPZ take sviti a vsechna tato svetla na prave strane kdyz maji svitit, tak sviti a kdyz svitit nemaji, tak nesviti.

1) Za to na leve strane je to porad hokej, zadni svetlo, kdyz ma svitit, tak nesviti, ale kdyz spustim blinkr, tak blika zaroven s blinkrem a s nimi zaroven blika i leve svetelko pod SPZ. Dale kdyz brzdim, tak sviti brzdove, ale blinkr trvale s nim.

2) Dale je tady fakt, ze kdyz je auto studene, tak trvale sviti vsechny tri (2 predni a 1 zadni) opet leve blinkry a az kdyz auto kratce projedu a zahreju, tak leva strana blinkru zhasne a teprve pak blikaji, jen kdyz je zapnu.

3) Dalsi drobnost je, ze nesviti couvacka, ktera ale nesvitila uz od koupe auta. I v ni jsem prosel a ocistil vsechny kontakty a vymenil zarovku a porad nic. Ta me ale netrapi tolik, jako to zadni leve svetlo a levy blinkr.

4) Posledni vec je ze klakson troubi jen nekdy, naprosto nahodne, nekdy jo a nekdy ne, i na nem jsem prosel kontakty a nepomohlo to.

To jsou sice vsechny zavady na mem ziguldovi, jine tam nemam, ale uz fakt nevim co s tim. Jak to vidite Vy, napada Vas, kde jeste hledat mozne priciny mych disko-zadnich svetel :?: :?: :(
Naposledy upravil(a) Shemik dne pát bře 21, 2008 09:04, celkem upraveno 1 x.
.
.
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Ta levá strana a hokej ...... nemohlo by to být třeba tím, že máš přeházený konektory? Nebo by také mohla být "po cestě" prodřená izolace.
Na druhou otázku: teda momentálně mě nic nenapadá
Nesvítí couvačka: také by mohl být vypadený konektot u převodovky. Hledej ho na zadním čele převodovky vpravo po směru jízdy
Klakson: předpokládám, že jsi prošel kontakty přímo na klaksonu a na relé k němu. Měl jsi také sejmutý volant ?
Zatím čau. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Ahoj Ludku,

1) Barevna hudba: Prodrena izolace asi mozna je, uplne vsude jsem ty kabely nevidel, ale prehazene konektory urcite nejsou, kdyz jsem auto pred cca 2 mes. koupil tak to tohle nedelalo a od te doby az do vcera s konektory nikdo nic nedelal a ta barevna hudba je tam uz vice nez 14 dni.

2) Trvale svitici leve blinkry: ???

3) Couvacka: Konekror na zadnim cele prevodovky, ja ani nevim kde v tom aute je prevodovka a jak vypada, ale zkusim se popidit. Ten konektor bude nekde zespoda, ze? Slo by to misto, kde je ten konektor popsat presneji, prip. nemel by nekdo foto toho mista nebo spodku auta, na kterem by to slo oznacit? Diky.

4) Klakson: Prosel jsem kontakty jen na klaksonu, na rele ne, tak to jeste udelam, pripadne, holt ten volat.

Parada Ludku dik, zkusim zapokracovat dle Tvych rad. Kdyby oststni jeste neco napadlo, tak prosim piste, diky vsem. :lol:
.
.
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

ad 3) převodovku hledej pod řadicí pákou :D
Toto je tedy zrovna převodovka z Fiata, ale je zcela stejná jako u Lady. Zkoušel jsem to zakroužkovat, ale asi to není moc vidět
Přílohy
schema.jpg
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Hele jen taková "zákeřná" otázka: a jak je to dlouho, co do Tebe naboural ten .... s pochcávkou či co to bylo za vrak? Nedělá to náhodou vod tý doby?
Snažím se tím naznačit souvislost s mlhovými světly a jejich zapojením ... . L.
PS: all - nekomentujte to "výtvarné dílo" - z výtvarné výchovy jsem měl z milosti za tři.
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Ludku, diky moc za nazornou prezentaci, je to tam videt dobre, podle toho to myslim nebude problem najit. :lol: A jen upresneni, to co na tomto miste hledam, je nejaky spinac, nebo jak by to melo vypadat :?:

Ten polibek od Oktavky jsem dostal pred cca 3 tydny a ta barevna hudba zacala pred necelyma 2 tydny (10-12 dni). Jinak rampu jsem sundal a normalne odpojil privod k ni na konektorech, takze by tam nemel zbyt nejaky dotykovy binec po rampe, nebo tak neco (pokud jsi mel na mysli tohle). 8)
.
.
Malda

Příspěvek od Malda »

Shemik píše:A jen upresneni, to co na tomto miste hledam, je nejaky spinac, nebo jak by to melo vypadat :?:
Takhle. Je to zasroubovany do prevodovky a sou k tomu pripojeny dva fastony.
Přílohy
431-839031.jpg
mimochodem, tak pekny auto a je tak zbastleny tou cernou maskou a hroznejma poklicema a ty blinkry, no skoda mluvit. fuj
Calling name Bastl One
Shemik

Příspěvek od Shemik »

Parada Laduso, diky moc. Kuci ja Vas nemit, tak nevim :lol:
.
.
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“