ladalover píše:Omlouvám se za za vytrženou větu z jiného příspěvku, ale nedalo mi to. Cituji: "Z důvodu čím dál častějších služebek musím pořídit něco reprezentativnějšího..."
neberte to nikdo nijak - je zde jen bohužel vidět tlak společnosti Tomu se neubráníme nikdo..... Tedy pokud nechceme zůstat na určité úrovni. A proto: Laďme Lady, ať jsou to miláčci veteráni, za kterými se všichni otočí a REPREZENTUJÍ NÁS!!
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
No jo, nebylo těžký vědět z kterýho příspěvku to je. Holt to chce Mondeo nebo Bavora v naftě.
Když jsem koupil Sierru, byl jsem nadšenej. Vydrželo mi to pár let, ale po čase dost možná jako já dojdeš k tomu, že Tě 20letej krám prostě nereprezentuje dostatečně. Sám píšeš "Tedy pokud nechceme zůstat na určité úrovni". Vymizí problémy s tím, že by se Ti na silnici schválně lepil na prdel kde kdo, vymizí to, že předjížděn neucítíš myšlenku "žigula si prostě musím vychutnat", ale prostě za nějaký čas Ti dojde, že je to auto JEN za pár tisíc a možná, že zjistíš, že když už si Tě nějakej Fábkař dá, že mu prostě s takovou lodí nestačíš. (propíral se tu výkon). Moje Sierra má 100koní, poprvé mi její výkon nestačil asi po 2 letech, když jsem po předjetí chtěl držet krok s nějakou Fábií a ono to stačilo jen na to držení kroku, na nárazník bych si ho prostě nedal. Dneska při běžné cestě využívám tak třetinu až polovinu potenciálu toho auta, když mu začnu šlapat do přezek, je ten výkon na "okresky za Prahou" až až.
Ale nedá se svítit, pod slovem reprezentace si nepředstavím Ford Sierra 2.0i OHC EFi, z roku 1989 a 180 000km na kontě, spotřebou 11-12l/100km a takovýmhle crashtestem:
http://www.youtube.com/watch?v=-uGGvJjR5jw A to ta naše rozhodně nevypadá jako vrak. Dneska se na silnici běžně pohybují auta s hodnotou od cca 70-80tisíc výše, auta nižší hodnoty vnímám jako auta rodinná, pořízená s ohledem na jejich cenu, pro někoho jsou tudíž zcela účelová a nereprezentativní. Mám tu pod okny P+R, teď tam stojí 61 aut, z toho cca 11 odhaduji do těch 70-80 tisíc (7xFelicie, 2xSeat Cordoba, 1xOpel Corsa, 1x Renault Megane).
Ano, souhlasím, cokoli co pochází ze "západních" zemí je tolerováno a považováno za reprezentivnější více než "šlupky" načichlé RVHP, ale vítr z plachet Ti (jako mně) vezme závěr o něco lépe situovaného okolí, že ani SuperB dneska není nic extra, protože skutečněj pracháč si koupí něco lepšího než nějakej SuperB.
Zdá se mi lepší to slovo REPREZENTATIVNÍ nahradit slovem LÉPE TOLEROVATELNÉ, nebo VÍCE TOLEROVANÉ.
A nebo jak říkáš, být blázen, a vozit se v naleštěné LADĚ a doufat, že všichni pochopí, že jsi Der Feinschmecker.
Užívej Citrouše, věřím, že to musí být super svezení a moje poznatky si uchovej tak, abys věděl jak tomuto nepříjemnému poznání předejít. Zkazit Ti radost, nebylo mým primitivním úmyslem.
Bílý LADA a okřídlená spol.