U těchto dieselů je problém, při kterém si vždycky říkám, že nafta patří do kamen a zlatý Žigulík. Motor by člověk nakopl do pr... pokud se touží rozjet bez týrání spojky, ten krám totiž nechce a musí se čekat, než se roztočí turbo. V městském provozu je to zvláště moc špatné a já už také kolikrát na to kašlu a dám si víc plynu- jen to chce zase to tolik nepřehánět. Ale rozjíždět se "na citovku" do křižovatek, jako s benzíňákem nejde. Nepamatuji auto, na které bych tolikrát řval "jeď, jeď ty svině" s pedálem zatlačeným do podlahy (jsem zvědavý, kdy rupne plastový mezikus), zatímco se na mě "něco" řítí a potřebuji vypadnout. Potom se chytne turbo a to, co jsem ztratil na začátku, je v mžiku dohnáno, ale stejně tuhle vlastnost motoru nesnáším!

No a někdo tohle řeší právě velkým zvýšením otáček, pak taková prodleva nenastane, ale když je to několikrát denně, dostává zase hodně zabrat právě spojka.

- - - - - - -
Teď by mne ještě zajímala jedna věc, Štěpán by to mohl vědět, když to teď měnil. Originál vzduchový filtr na TDi do Peugeota vím, že je docela velký "objekt", který zcela vyplní filtrbox, papírové lamely mají tím velkou plochu a filtr zřejmě déle vydrží.
V servisu, kam dávám auto, mi tam pokaždé dají takový malý filtříček, který má výšku lamel zhruba jako žigulácký filtr.
Poslední se dával před necelými 7 tisíci a už mám zase pocit, že to nejede, tak jak by mělo.

Štěpáne, jaký filtr jsi dával do svého auta Ty?