topení

Moderátor: Moderátoři

Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Plácl jsem to spíše jako otázku do publika, protože mě to samotného zajímá, ale nikdy jsem to neměl rozebrané a nevím, jak to tam vypadá, ani co se do čeho strká. :( Jestli je tam princip jako u vodovodní baterie, tak to asi opravdu nejde, ale jak říkám, tahle část auta je pro mě dosud neprobádaná divočina, tak hádám...
S těmi o-kroužky jsem měl spíše napsat NAD sebe, ale tak jako tak je to v tomhle případě u mě jen hádanka.
Honza
Osa Praha - Brno
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

Oni to nejsou rovné O kroužky, jsou do konusu , stejně jako jejich osazení v trubičce.
Ale to je mi nějaké podezřelé, že zrovna tuto část Lady nemáš prozkoumanou, to musí mít prozkoumáno každý kdo má Ladu déle než půl roku :P
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Dík za vysvětlení. To bude asi tím, že mi zatím za celou dobu nic kolem topení nezlobilo. :P (ale co se stane teď, když jsem to napsal? Jak známo, mám se zakřikáváním věcí bohaté zkušenosti.. :roll: )
Každopádně mám dojem, že už se u mě jednou kohout měnil. Nějaký zásah tam určitě bude, protože neumožňuje posuv nadoraz a zdvih páčky tak končí na obou stranách tak centimetr od konce dráhy, což znamená, abych s tím manipuloval opatrně, nesnažil se dojet na doraz a něco nestrhl...
Honza
Osa Praha - Brno
Saša

Příspěvek od Saša »

Honza 21061 píše:ale jak říkám, tahle část auta je pro mě dosud neprobádaná divočina, tak hádám...
Michal Pokorný píše:to musí mít prozkoumáno každý kdo má Ladu déle než půl roku
JJ Má "starý" poctivy kus i já o něm v 02 nevěděl u 04 za 11let 3 a to jeden tam vydržel MĚSÍC !!!
PS: Po GO 043 tam tenhle typ ventilu nebude.
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

No, já když jsem v 18-ti dostal od dědy jeho 2101 tak tam byl napasovaný normální teplovodní ventil, ale ovládal se tak, že člověk musel zaštrachat rukou pod palubku, ale netekl :wink:
FOMA

Příspěvek od FOMA »

No auto máme 22 roků a ventil topení jsem měnil teprve tedˇ,tak doufám,že tam zase nějakých těch 20let vydrží :D ,z některých případů mi běhá až mráz po zádech a mít osobně takové zkušenosti s Ladou,tak do ní asi nikdy v životě nesednu resp.ji bych doma nechtěl ani vidět :twisted:
Jo a tu poličku jak psal JmJ si tam dám v so,bo nemám fčil čas :lol:
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“