Ozvučení auta Vaz

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Pool

Příspěvek od Pool »

xcerno12 píše:Tak to chtelo asi napsat uF...pro nas dementy :D
No jo... stane se no... I ve slušnějších rodinách... :P
Uživatelský avatar
VaSek
Příspěvky: 227
Registrován: pát čer 04, 2004 11:53
Bydliště: Dvůr Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VaSek »

Pool píše:Měl jsem na mysli micro :wink: To víš, nějak už z té školy zapomínám... Mimochodem kondík 1F/6V jsem viděl na vlastné okuláry. Jeden chlap ho používal na jízdním kole.
Vsak jo, ja netvrdim ze nejsou, delaji se tzv. powercapy relativne male s kapacitou kolem 1F, maji vsak omezeny odber (typicka aplikace - zaloha pameti, osvetleni led) v radu mA. Pak se delaji velke (prum cca 8cm vyska 15cm pro 1F) pro ucely Huc-Tuc (maji na sobe LED-voltmetr, aby tam mohli svitit cisilka :), ktere maji v prvni rade vytahnout co nejvic prachu z tuneru. Jsou to kondezatory 1F-5F 16V v cenach 2-10tis ktere se zapojuji pred zesilovac huc-tuc a maji za ukol pokryt spickove odbery huc-tuc aparatury, tak aby nedochazelo k ubytkum napeti na privodnich vodicich.
S pozdravem
VaSek (ex Vaz 2107,ex Fiat Bravo GT, Fiat 124 Spider, Fiat Coupé 2.0 16VT, Subaru Outback 3.0 H6)
Pool

Příspěvek od Pool »

Ještě bych se vrátil k tomu ozvučení... Jak to máte vyřešené u kombi? Majo, Drobku, Hurikáne atd. ?? Už se tu psalo o využití prostoru v blatnících u nohou. Tam se však nevejdou moc výkonné repro. Já to nevidím jinak, než že dozadu hodím pořádnou reprobednu :?
Pool

Příspěvek od Pool »

Rozhodl jsem se něco udělat se shit ozvučením mojí 2102 :x Vybrakoval jsem ven rádio, které mělo výstupní výkon ztěží 5W. Potom jsem zrušil dvě 3W taiwanské repro.. Takový chrastítko se už nedalo poslouchat :roll: Asi to udělám po vzoru Tomáše. CD-ROM! :evil: :twisted: Signál poženu přes 3 pásmovej eqalizer + volume level (vybrakovanej z kazeťáku) a koncovej modul 10W. Bednu mám od starého gramofonu :lol: ovšem kvalitní poctivá TESLA + nové širokopásmové repro 25W. Basuje skvěle! Obrázky bohužel nemám :oops:
Myslím že to bude dost kvalitní sound za téměř 0 kč! Nehrající auto - mrtvý auto.. doufám že to pomůže Ladu trochu zviditelnit!
Go Lada Go!
BARTEK
Příspěvky: 47
Registrován: sob úno 26, 2005 22:51
Bydliště: hnojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BARTEK »

Udělej si nove zadni plato.Nosne ližiny na na boky a nani z pevnyho dřeva ,když tak hovystužiž.Pak tam narveš repraky jake chceš a nakonec ji třeba přetahneš koženkou,to je na tobě.
Problem je akorat vtom že přijdeš o využitelnou hodnotu kufru.
Takže je to na tobě .
hodim sem fotku jak to mam ja-
Uživatelský avatar
dmatej
Příspěvky: 2845
Registrován: pon bře 14, 2005 20:44
Bydliště: Přehýšov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Tesly jsou snad každýmu známý ;-) . Můj brácha tyhle báječný bedýnky zrušil do zkur*ený felicie! Další z jeho hříchů, za který shnije v pekle :evil:

(Teda feldě nechci nadávat, odpracovala si za 9 let svoje a skoro se divim, že ještě vůbec jezdí...)
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Pool

Příspěvek od Pool »

BARTEK:

Ty to tak vážně máš? :o To jsme si s kámošem dělali jenom srandu, že bych to tak mohl udělat..
BARTEK
Příspěvky: 47
Registrován: sob úno 26, 2005 22:51
Bydliště: hnojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BARTEK »

ted nevim co přesně maš na mysli ale mam vzadu plato se třemi repro o rozměru 1x 15 palcu a 2x 8 palcu.Cele obtahle do koženky stejně jako tapecirung.
Jinak v autě mam celkem 13 repro.2x zesik ,changer .
ale jak jsem už psal kufr je pryč,takže když potřebuji převest něco jinyho tak bud vytahnu plato nebo todam na zadni sedačky a nebo se nato vše vyseru a odvezuto JUMPREM.
Pool

Příspěvek od Pool »

Mnóó.. myslím že se zatím spokojím s reprobednou... :) To by byl pro mě hodně velkej skok - od 3W taiwan repro - na 100W hrnce :wink: To už je pro náročné.. Kufr se občas hodí.
Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 432
Registrován: stř led 05, 2005 17:32
Bydliště: Brno - Starý Bronx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Bacha na ty reproduktory Tesla...né že by nebyly dobrý...ale mají malou citlivost v db. a tak byych řel že do auta nejsou příliš vhodné...a pokud nemaj 4ohmy tak už určitě ne
Pool

Příspěvek od Pool »

Pozor - od Tesly mám jenom reprobednu. Repráky jsem vybrakoval a koupil nové - TVM acustic (ale to je vlastně bývalá tesla... :) ) Jinak mají myslím celkem solidní citlivost 89dB - jsou to širokopásmové. A odpor (impedance - mezi námi akademiky :) ) je potřeba zvolit podle koncového zesilovače! Většinou 4 Ohm ale 8 Ohm budou hrát stejně dobře - pokud je použit správnej koncovej stupeň. Já mám 2 x 8 Ohm paralelně, koncovej stupeň 4 Ohm. Je to taková zvláštní bedna... (škoda že nemám digital :oops: )
Pool

Příspěvek od Pool »

Tomáš píše:nebudu ti dělat buliky občas to přeskakuje..hlavně na kolejích šalina výmolech pak taky až jedeš rychleji než 100km/h...jinak to de občas to udělá pěknej Remix..já mám 8x má odskoušený že nej cd sou origo a pak pálený nejlíp 4x max 8x..ale říkám de to ,,,musí se taky udělat stabilizator napětí pro 5 a 12V
Mám CD-ROM 48x s gumovým odpružením uvnitř a ještě mi to nepřeskočilo! Tramvajovej pás - panely 60 km/h, dlažební kostky 70 km/h a v pohodě! 8) I menší výmoly a zatím nic...
capodrak
Příspěvky: 224
Registrován: pon pro 20, 2004 23:14
Bydliště: Boskovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capodrak »

Tomáš píše:Bacha na ty reproduktory Tesla...né že by nebyly dobrý...ale mají malou citlivost v db. a tak byych řel že do auta nejsou příliš vhodné...a pokud nemaj 4ohmy tak už určitě ne
No tome nevím mam doma originál Tesla basák pruměr 30cm a jeho kvality sou poravdu pobrovský ma sice jen 120W ale poctivejch ne korejskech jen mě mrzdí že ho nemám v autě

Jank co se tíče ozvučení 17ky co teď opravuju tak je tam autoradio Paoneer vykon 2x25w a 4x15w a v palubce sou 2 třípásmoví repráčky o vykonu 60w(max vykon) ................rad bych do zadního plata zabudoval ovály a do kufru pak přihodil ten basákček myslím že by to mělo uspěch ale to vše by chtělo skombinovat s autorádiem na MP3 a WMA případně nějakym zesilovačem a moch bych říct že bych byl po týhle stránce spokojenej :wink:
BOPE
Příspěvky: 5
Registrován: úte črc 19, 2005 08:54
Bydliště: Bohdíkov
Kontaktovat uživatele:

Přichycení autorádia

Příspěvek od BOPE »

Ahoj, tak od minulého týdne mám 2104 a nemám s tímto autem žádné skušenosti. Chtěl jsem tam přidělat nový autorádio s CD přehrávačem. K mému překvapení to staré autorádio tam je jinak přichycený - za ladící knoflíky. :roll: Potřeboval by jsem poradit jak dostat nové místo toho starého. Ale rady dát ho vedle se mi nejeví jako vhodné. Díky.
Uživatelský avatar
Patrac
Příspěvky: 3740
Registrován: stř srp 04, 2004 12:15
Bydliště: Brno - King field
Kontaktovat uživatele:

Re: Přichycení autorádia

Příspěvek od Patrac »

BOPE píše:Ahoj, tak od minulého týdne mám 2104 a nemám s tímto autem žádné skušenosti. Chtěl jsem tam přidělat nový autorádio s CD přehrávačem. K mému překvapení to staré autorádio tam je jinak přichycený - za ladící knoflíky. :roll: Potřeboval by jsem poradit jak dostat nové místo toho starého. Ale rady dát ho vedle se mi nejeví jako vhodné. Díky.
Normálně to starý musíš vymontovat. Nevím jak neznám typ ale když ho vyděláš tak pak se vyřízne otvor ve středovém panelu podle rádia a do něj osadíš ty kovový sáňky do kterých se autorádio zasouvá. Jednoduchý.
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Odpovědět

Zpět na „Zajímavé úpravy a vylepšení“