termostat - typy

Moderátor: Moderátoři

minosk

Příspěvek od minosk »

Michal Pokorný píše:
minosk píše:No mne sa chova ten bazmek presne rovnako, pride na rozhranie biela-zelena, tam zostane a nepohne sa kym nevypnem motor.
mám už druhou 21044 a u obou to bylo takto
Dik za info, dam vediet ci sa nieco zmenilo po vymene termostatu.
21044i, 1999-2010 :(
Tom007

Příspěvek od Tom007 »

Honza 2106 má ode mne knižku na žiguli ,tam je kreslen štelovaci termostat.dole je matička a na pro tikusu zařez,takže malej klíček, hcyttnout matku udelat si nejakou nahražku šroubovaku a přištelovat o čtvrtku otačky a laborovat.pokud ma někdo v pořadku čidlo,tak by mělo občas sepnout.Pokud nespina nebo jem v trop.vedrech 1,2 krat za rok,tak tojezdi podchlazené.Teoreticky,by mela to čidlo sepnout,jeste o nejaky stupeń dřiv,aby pak stačila ochladit kapalinu.Tak ta teplota ,tesně před sepnutim,by mela byt akorat.Kamarad při odchodu od vozu,vždy slyšel,jak se zapla vrtule.Pak jednou vyměnil rosici termostat-tesneničko,jelikož je rovnou na termostatu ,tak ho vyměnil.Od te doby zkusil ješte 2.Dlouho ohřívá ,malo topí,jezdi o 2 litry navrch renault 21.Do dneška lituje.Ten termostat dela moc,u vysokych obsahů je to už i o prachách.U Š105 jsem dal nejteplejši termostat a plna spokojenost.Ale ,kyž neni z čeho vybrat,tak je to těžký.
Tom
popest

Příspěvek od popest »

Taky jsem asi tak pred 2 mesici resil problem s termostatem a na strankach Skoda fanousku jsem se docel, ze Motorad nebrat, pry jsou to smejdy. Ja tam mel Motorad 8 let a fungoval do te doby nez jsem musel vypustit chlad. kapalinu.

Po opetovnem napusteni, uz neotviral. Ten co tam mam ted, byl zadarmo asi z 01, tak tedka se rucka drzi tak 2mm pred zelenym polem, s cimz nejsem prilis spokojen. Je pravda, ze novy stoji kolem 1000,- Nekde na netu jsem nasel vyrobce a mel tam i 83 stupnu C.
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

Popest: pokud to dáš do šáde a vyvře, tak za to nemůže výrobce termostatu ale výrobce auta. Tyhle řeči neber vážně...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
popest

Příspěvek od popest »

On nevyvrel ani nic podobneho, ale spis tak kazdy 3 nefungoval spravne. Bud otviral prilis brzy nebo vubec, ostatne i tady na foru je nekde zminka o tom, ze motorad nestoji za nic. Ale at si tam kazdy da co chce, ono zase rozdil 600,- neni malo.... a treba bude fungovat dobre.
Tom007

Příspěvek od Tom007 »

ty teploměry,taky ukazujou všelicos.Možná by stalo za to ,zapojit na zkoušku vyzkoušený teploměr se stupnici.Pak si na svém oznacit 9o stupńů.já si na ty bez stupńů nemůžu zvyknout.Vsaloně lada Jarov mi ukazoval termostat ze Samary a ten vypadal,že je štelovaci,ale ma jinej obal,vývody.Tvrdil,že i později otvirá,to jsem si neověroval.
Tom
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

rosta píše:ja jsem koupil termostat zn. WEGO a je bezproblémový otevírá při 80 stupních. budík vyleze na 90 a v zimě se ohřeje tak po 5 km
Také jsem právě včera koupil termostat WEGO do 2101 http://www.wego.cz/wego-int/cz/katalog-termostaty.php (280,- Kč) tak jsem zvědavý jak dlouho vydrží.
Ten původní mi po výměně fridexu začal kapat uprostřed v tom spoji - třeba se mi ho ještě podaří nějak zaletovat, nebo tak něco :P
Tom007

Příspěvek od Tom007 »

ten natu Tavrii mA ZAJIMAVE HODNOTY nevim jesttli je shodny s žigem.Ty škodovky s mot vzadu,tam jsem vyměnil 1otiletej rozbitej termostat za novej a delalo to neplechu.Pak mi nekdo poradil,jak ma byt natočen tou dirkou,je to dlouho,myslim,že kolmo nahoru a měl jsem klid.
Tom
rosta

Příspěvek od rosta »

Michal Pokorný píše:
rosta píše:ja jsem koupil termostat zn. WEGO a je bezproblémový otevírá při 80 stupních. budík vyleze na 90 a v zimě se ohřeje tak po 5 km
Také jsem právě včera koupil termostat WEGO do 2101 http://www.wego.cz/wego-int/cz/katalog-termostaty.php (280,- Kč) tak jsem zvědavý jak dlouho vydrží.
Ten původní mi po výměně fridexu začal kapat uprostřed v tom spoji - třeba se mi ho ještě podaří nějak zaletovat, nebo tak něco :P
wego je dobrá značka mám spojkový ložisko a termostat a zatím no problem termostat už mám skoro 2 roky
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“