Avtoindikator Elektronika AI-01

Moderátor: Moderátoři

Saša

Příspěvek od Saša »

Já mám na spodním dílu svorkovmici a ta je popsaná.
Ve Tvém případě je to trochu složitější. Elektronice asi nerozumíš páč se ptáš jak s těmi dráty.
Nejlepší bude to rozebrat (drží to pokupě jeden šroub)a dát sem kvalitní foto aby bylo vidět konektor s dráty a plošák se součástkama a cestičky k nim. Podle součástek a jejich polarit se to dá odvodit.
U toho mého jsou 3 , +12V , Kdstra , indukční cívka . Ty tam máš 4 bude to asi od světel(pohasnutí dyspleje) ...ASI..Pokud je ten káblík origo tak v elektronice se většinou zapojuje dle pravidla:červená + , modrá - , jenže tohle je ruské a věř tomu?
Tak jestli se neozve někdo kdo má doma přesně ten Tvůj tak dej to foto, ať si můžeš hrát!.
jiri nedela

ai-01

Příspěvek od jiri nedela »

Tak jsem to teda vyfotil.A při zapojení k baterii jsem zjistil:červený je +,modrý - a ukazuje to volty.Tím je rozluštěn kontakt č.1 a 4 na konektoru.Zbývá žlutozelený (kontakt č.2) a zelený(3).Kont.2 je levý dolní,3 je pravý horní.Tak co je k čemu?
Přílohy
S7000038.JPG
S7000037.JPG
Saša

Příspěvek od Saša »

Tak s tutěch fotek by měli i odborníci z NASA těžkou hlavu kde kam co vede . Telefon je k telefonování a né k pořizování fotek (kvalitních) jak jsem chtěl. No nic .
Když ses to odhodlal zapnout a neshořelo to tak dalším pokusem nejde nic skazit. Jinak Máš lepší model ten můj neměřil napětí.
Test 1 zapni to na + a - ,nech ať to měří napětí a dotkni se jedním nebo druhým drátem kostry (-) a potom to samé na + a koukej na dysplej jestli nepohasne měl by pohasnout při + a bude to drát ke světlům na noční ubrání jasu.Pokud pohasne vše další je jasné.
Test 2 přepni na měření otáček - na dyspleji by mělo svítit 0.0 (důležitá je ta tečka mezi nulama) pokud tam není měří to úhel ! a pak se co nejrychlej dotýkej střídavě drátem + a - na dyspleji by něly začít naskakovat čísla to je drát indukčky
Mnoho zdaru !
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“