Pokud se nepletu, tak dnes je to z české vyhlášky odstraněné, tj. mlhovky můžou svítit i při dálkových, jak praví Ivův známý. Samozřejmě z hlediska jízdy je to v podstatě nemožné, dálkové v mlze= stěna před vozem! Na druhou stranu, já si dálkovými u žigula v mlze kontroluji za tmy její hustotu, pokud je proměnlivá.

Elektroinstalace u mého Žigula naopak tu vyhlášku dodržuje až příliš, protože s dálkovými zhasíná i mlhovka vzadu, což je mi docela nepříjemné, když např. jedu v hustém dešti a ty dálkové potřebuji společně s mlhovkou. Jednoduché přepojení kabelu mlhovky na parkovačky jsem zavrhl, protože už tak větev parkovaček bez relé hodně zatěžuje spínač a hlavně už tak za(pře)tížené kontakty na spínací skřínce, na které je toto vše společně se stěrači a větrákem zapojeno.

Takhle jde mlhovka přes relé tlumených světel, ale s těmi se také i vypíná.
Opět, dobře to měl řešené Wartburg. Zadní mlhovky se daly zapnout i s parkovačkami a proud do světel nešel vůbec přes spínačku. Přední mlhovky také, ale ty se při zapnutí dálkových samozřejmě zhasly (s továrním zapojením).