samonavijacie pasy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Michal Pokorný píše:No, myslím, že by se to dříve vyrvalo z toho originál uchycení, než by se cokoliv stalo s tou pásovinou. Ale ať si to každý udělá jak chce.
omlouvam se, ale to mi prijde jako trochu "blby kec". Ja sice rozhodne nebudu tvrdit, ze original udelani je super, ale predpokladam jistou zkusenost a profesionalitu kontstrukteru, kteri pravdepodobne nemalou snahou dosli k tomu, kam a jak uchytit pas. A nechci tvrdit, ze mezi nami/vami nemuze byt clovek stejne znaly, jako konstrukteri ve VAZu, ale tato sance je pomerne mala.

O tom, ze se na takovem pasu polame me nekdo blizky ani nemyslet. Ta moznost, ze kdyby byl pas uchyceny originalne, tak se to nemuselo stat, by mi asi dlouho nedala spat. Ale mozna jsem jen srab.

(sak robte jak chcete, jen si to prosim poradne promyslete a poradne to urobte)
VAZ 2104 1.3 1989
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

No, já nevím, ale tomu původnímu uchycení bych skutečně moc nevěřil u mojí první 21044 jsem to v těch místech měl vyhnilé až hrůza, přesto, že jinak to auto mělo vnější korozi skutečně minimální
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

:lol:
zas riesite hovadiny :roll:
original samonavijacie pasy su uchytene na kuse pasoviny, je to asi najpevnejsia cast tejto sustavy.

vo vnutornom prahu je privarena matka, do ktorej sa sroubuje ta pasovina(alebo samotny pas) a ta matka je v podstate vonkajsieho priemeru 19mm, pricom nedrzi v nicom inom ako v jednotke(1m hrubom) plechu. Pokial tam ta pasovina nie je, sedadlo sa neda posunut dostatocne dozadu.
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Se neporvěte :lol: . U žlutého jeden z předchozích majitelů osadil jiné západní navíjecí pásy, což by samo o sobě nevadilo, ale konec pásu neuchytil pod šroub navíječe, ale k sedačce respektive k držáčku v podlaze. Zjistil jsem to, až při rozborce v případě nehody by mě to asi uškrtilo v podstatě jsem se celou dobu poutal zbytečně :lol: . K těmto úpravám chce přistupovat s rozmyslem, pásovinou by jste to nastavit mohli, ale chtělo by ji raději uchytit na více místech, je to každopádně bezpečnostní riziko.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Marek89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek89 »

Majo píše:pricom nedrzi v nicom inom ako v jednotke(1m hrubom) plechu.
Nie náhodou v 10mm hrubom plechu ?
Lada 2105

Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

nie, ani nahodou, nepomylil som sa a prave o to ide...
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

10mm? Pancéřová Lada :lol: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Majo píše::lol:
zas riesite hovadiny :roll:
original samonavijacie pasy su uchytene na kuse pasoviny, je to asi najpevnejsia cast tejto sustavy.

vo vnutornom prahu je privarena matka, do ktorej sa sroubuje ta pasovina(alebo samotny pas) a ta matka je v podstate vonkajsieho priemeru 19mm, pricom nedrzi v nicom inom ako v jednotke(1m hrubom) plechu. Pokial tam ta pasovina nie je, sedadlo sa neda posunut dostatocne dozadu.
Ta pásovina co myslíš ty drží naviják pásu a je na výšku. Ale kolegové tu řeší přidání další pásoviny(která by šla vodorovně ke stávající), aby se naviják posunul dopředu a nevadil v prostoru zadních dveří.
A taky není nic snazšího než okolí zpevnit dalším plechem, ne? :D
rider

Příspěvek od rider »

no chlapi poviem vam tak, ze ja osobne sa tiez tej pasoviny trochu bojim. netvrdim, ze to je urcite zle, ale co sa tyka bezpecnosti v aute, ta je u mna na prvom mieste. takze ak tam budem davat tie samonavijaky, tak ich urcite uchytim klasicky priamo na pripraveny uchyt a nebudem skusat tuzing. nestoji mi to za to. a naviac aj tak vacsinou jazdim sam alebo s jednym spolujazdcom. a keby hned, tak ti ludia nevystupuju 20x za jazdu, takze to jedno nastupenie/vystupenie urcite znesu aj pri zmensenom otvore dveri a myslim si, ze ani ten "zmenseny" otvor nebude nic katastroficke
[2103 - 1974]
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

když jsme u té pásoviny, u nás na brigádě sedl mistr do Škody Roomster a pás mu zůstal v ruce. Navijáky vzadu docela dost vadí, taky se to chystám vyřešit nějakou úpravou.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Jinak jsem se díval a navijáky mám v autě ještě před prostředním sloupkem, takže do nástupního prostoru zadních dveří nezasahují ani milimetrem.
rider

Příspěvek od rider »

Yellow01 píše:Jinak jsem se díval a navijáky mám v autě ještě před prostředním sloupkem, takže do nástupního prostoru zadních dveří nezasahují ani milimetrem.
a nevies nahodou, co to mas za znacku tie pasy? alebo aspon z coho?
[2103 - 1974]
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Jsou to originál z 2107, ale mám ještě 21051 - vývozní model ze SRN a tam jsou stejný, navíc včetně zadních samonavijáků, který jsem si přendal do 2107. Takže si sežeň z 2105/07 a máš to bez problémů a nemusíš se babrat s nějakýma úpravama.
Maysner

Příspěvek od Maysner »

u hranatych nezasahujou. ale kulati maji tu diru v prahu vice vzadu a proto pri montazi samonavijaku budou vzadu zavazet
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

Pokud instalujete do kulaté pásy z 07 - Z předních je třeba sundat pásovinu a přidělat je rovnou ke kastli, jinak se bude blbě sklápět sedačka a celkově se budou okopávat. Pokud se nakloní tak, aby se neokopávaly, budou ve špatném úhlu a pás bude drhnout o naviják. Navíc je potřeba seřídit(vyhodit) kuličku nastavující sepnutí pásů při naklonění auta, protože v 07 jsou pásy pod jiným úhlem než v kulaté. Jde to i bez nastavování, ale často se to zadrhává.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“