Natlakované brzdy 2

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Magicman

Natlakované brzdy 2

Příspěvek od Magicman »

Ahoj všichni,
nedávno jsem zde řešil problém natlakovaných brz, které permanentně brzdily. Problém jsem, dle vašich rad, odstranil výměnou gumových brzdových hadiček. Vše bylo v pořádku, až do minulého víkendu, kdy se problém opakoval a to bohužel 150km od domova :-) Je to tedy problém HVB a mám ho raději vyměnit, nebo to může být jen bordel v brzdové kapalině a stačí to pořádně propláchnout a kdyžtak čím?
Díky
Marek

Příspěvek od Marek »

Kdypak jsi brzdovou kapalinu naposledy měnil??? Kápni božskou..............!!! :D

Hlavní válec určitě vyměň, je to investice nevelká (kolem tří stovek snad.....) a celý systém naplň novou kapalinou.

Výměnný interval pro brzdovou kapalinu je maximálně 2 roky (nejlépe vždy před STK).
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Sender

Re: Natlakované brzdy 2

Příspěvek od Sender »

Magicman píše:Ahoj všichni,
nedávno jsem zde řešil problém natlakovaných brz, které permanentně brzdily. Problém jsem, dle vašich rad, odstranil výměnou gumových brzdových hadiček. Vše bylo v pořádku, až do minulého víkendu, kdy se problém opakoval a to bohužel 150km od domova :-) Je to tedy problém HVB a mám ho raději vyměnit, nebo to může být jen bordel v brzdové kapalině a stačí to pořádně propláchnout a kdyžtak čím?
Díky
Tohle mi dělalo jeden čas u Lady s posilovačem.Problém jsem odstranil seřízením tyčky mezi brzdovým válcem a posilovačem brzd.(pokud pořád přibržďuje,měla by se ta tyčka zatočit (zkrátit) )
Stanley__001x

Příspěvek od Stanley__001x »

Marek píše:je to investice nevelká (kolem tří stovek snad.....
U Příplaty 520.-
Ale jak dlouho vydrží???
1 x 2104 rv 86
1x 2107 rv 90
4x trabi ( 2x s tp)
1x DKW Sonderklasse 1001
1x Tatra 57 sport
1x Zetor 50 Super
a 4x různé moto
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“