Dvojka jde občas přes zuby
Moderátor: Moderátoři
Dvojka jde občas přes zuby
což se mi většinou stává při podřazování ze trojky, spojku mám až na podlaze a většinou se tak stává v kopcích a zatáčkách. Ale možná je to subjektivní, frekvence asi jednou za 100-200km, nicméně trhá to srdce.Stává se to ještě někomu? Připadá mi, že intervaly se zkracují.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....
Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Dostal ste Bludišťáka!
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokial sa jedna o 5q tak si ztoho nic nerob tie prevodovky nedasahuju ani zdaleka takych kvalit ako 4q. Pokial ti to ide cez zuby tak to moze byt synchron alebo vidlicka. Tak isto zalezi ze ako je natom synchronizacna spojka. Proste treba to vidiet. Oprava si ale vyzaduje rozhadzanie celej prevodovky lebo inak sa ktomu kolecku nedostanes 

530i
Chatka 12 4ever
Expedicia Eesti 2010
Chatka 12 4ever

Expedicia Eesti 2010
- Křečík Barbuška
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Dělá mi úplně to samé i 4. kvaltová převodovka. Právě tak jednou za 100- 200 km při řazení z jedničky na dvojku, nebo ze trojky na čtyřku. Buď to jen tak cvakne, nebo se spočítají zuby a srdce mi to rve taky.
Připadá mi, jako by v ten moment vynechala synchronizace, nebo spíše její blokování a rychlost tam zapadla dříve, než je to možné.
Když člověk nechce absolvovat dle mého názoru zbytečné sundavání a rozebírání jinak dobře fungující převodovky, pomoc je jediná- pomaleji řadit a při průchodu páky neutrální polohou povolit tah/tlak na ní, ať se o těch pár milimetrů vůle vrátí zpět a potom v řazení pokračovat. Tedy řadit jakoby na 2 tahy, ne na jeden.
Jo, přichází se tím o možnost řadit "sportovně" díky krátkým drahám a přesnosti řazení, ale zase se přitom nepočítají zuby.
Samozřejmě je možnost řadit i s dvojím vyšlápnutím spojky.
Ale to u žigula dělám nerad, obětuji raději trvanlivé synchronizační kroužky, než pomlouvané spojkové válce Fenox. 

Připadá mi, jako by v ten moment vynechala synchronizace, nebo spíše její blokování a rychlost tam zapadla dříve, než je to možné.
Když člověk nechce absolvovat dle mého názoru zbytečné sundavání a rozebírání jinak dobře fungující převodovky, pomoc je jediná- pomaleji řadit a při průchodu páky neutrální polohou povolit tah/tlak na ní, ať se o těch pár milimetrů vůle vrátí zpět a potom v řazení pokračovat. Tedy řadit jakoby na 2 tahy, ne na jeden.
Jo, přichází se tím o možnost řadit "sportovně" díky krátkým drahám a přesnosti řazení, ale zase se přitom nepočítají zuby.

Samozřejmě je možnost řadit i s dvojím vyšlápnutím spojky.

Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
no, já jsem zvyklej z 1203 řadit pomalu a plynule, dávám tomu čas. asi to nechám dorazit a za pár let se poohlídnu po nějaké tišší převodovce. Stejně chci přes zimu poskládat jiný motor.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
- Křečík Barbuška
Zajímavé u mě teorie pozvolnosti nefunguje, pokud chci zařadit z 5 na 4, musím švihem a pokud možno úhlopříčně, jinak se pětka brání a lze poněkud obtížně vyřazovat, nicméněž nic mě nedonutí pod to vlézt, pokud to bude aspoň trošku chodit.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
-
- Kontaktovat uživatele:
uf to som rad, uz som si myslel ze 5ku treba vytrhavat iba na mojich prevodovkach 
ja som naposledy ked som skladal prevodovku neveril novym synchronom a vybral som stare zo 4kvaltu a sa mi to vypomstilo, synchron na 4ke ako keby ani nebol
no co uz... sak ozubenych koliesok je na svete dostatok...az sa to vyvali tak to vymenim, a rovno aj prevodovku, tato prekvapivo tecie ako cednik 

ja som naposledy ked som skladal prevodovku neveril novym synchronom a vybral som stare zo 4kvaltu a sa mi to vypomstilo, synchron na 4ke ako keby ani nebol

Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever

- Stanley__001x