![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderátor: Moderátoři
Taky u mě probíhá rekonstrukce karoserie a každý mi tvrdí něco jiného, čili zatím to nechávám ve foréze a tak se to i vaří na auto.Trabantolog píše:Nové díly také dávám pískovat
Hanz píše:za takhle kratkou dobu to nemuze byt dobry, uz jenom z hlediska laku, ktery se neda uspechat nicim...proste to nejde, ale jinak verim, ze to udelaj poradne to auto
Patrac píše:jestliže máte kabelovku a program Discovery, doporučuju podívat se na program Hot Rod americká žihadla. sice je to dle mého názoru prznění krásných aut ale zrovna včera tam ukazovali předělávku chevroletu impala. přivezli odstrojili až na holou kostru, pak vše opískovat okartáčovat obrousit ( postupně) a nejdéle do 2 hodin po obroušení lakují speciální epoxidový základ. Zpevňuje podklad a výborně drží a chrání kov. pak to rozřezali postupně upravili a sváry ihned po zavaření prousí kartáčují a zalakují základem. Pak jde auto po dokončení plechařiny na přebrus, plnič barvu a lak. I když je to takový ve zkratce dá se z toho načerpat spousty vědomostí a perfektních vychytávek. jen si říkám kde berou jistotu že se auto nerozpade. Dělají vše bez plánků, výpočtů a do auta, kde byl motor 1,8l klidně narvou 6litr... Navíc teda celá předělávka auta za 6 týdnů to mi přijde jako strašně rychle. Prostě horkou jehlou i když na druhou stranu mají vybavení dělají na autě celý den a v několika lidech..Jak to je pak s nějakou homologizací na silnice to by mne teda zajímalo i když na druhou stranu Amerika a rusko země neomezených možností.... Občas jim závidím.
Hmm,. vyzerá to dobre. Už si to aj skúšal? Takéto ferby sa asi nedjú dostať niekde v drogérii alebo vo farby-lakystav píše:Připojuji se do diskuze k ošetřování plechařiny, jen jsem povyskočil když jsem se dočetl o základu Progoprimer, dle mého názru je to ,,obarvené ředidlo,, Testoval jsem různé věci ale jako jedničky vyšly tyto: Na nezkorodovaný podklad barvu základní ER 20-00, to je základní epoxidova se zinkofosfátem, dvousložková, tužená tužidlem. Na starší ručně čistěné korodující povrchy barvu ACP 10-00, to je reaktivní jednosložková barva. Konzultoval jsem s techniky firmy použití a aplikaci , a nemá to chybu, již na první pohled jsou vidět rozdíly oproti barvam z drogerie. Mínusem se může zdát, že je trochu složitější příprava, nutnost dodržování předepsané technologie, ale výsledek stojí za to. Nebojte se ani ceny, není to žádné drama, produkty vám zašlou i v malém množství a nestydí se poradit při obtížích. Tyto barvy z kategorie průmyslových mají garantované vlastnosti a reference o použití barev hovoří samy za sebe. Tady je kontakt http://www.industrycoats.cz/