Natlakované brzdy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Magicman

Natlakované brzdy

Příspěvek od Magicman »

Ahoj,
to že mi pravá strana brzdí trochu víc než levá jsem si už zvykl. Teď mám ale po zmáčknutí brzd pravé kolo zcela zablokované. Brzda nejde skoro zmáčknout a prasátka jdou od sebe jen když upustím brzdovku pomocí odvzuchovacího čudlíku na prasátku.
Ještě než se pustím do výměny brzdového válce, chci se zeptat, jestli problém nemůže být ještě někde jinde.

Díky
LADA 2107
Marek

Příspěvek od Marek »

Máš někde něco ucpaného.

Až se Ti to zase stane, zkus tlak odfouknout povolením příslušné trubky na hlavním válci brzd.

Pokud neodtlakuje, máš jistě ucpanou trubku nebo hadičku. Pokud odtlakuje, je jednoznačně závada v hlavním válci.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Krwel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krwel »

Dělalo mi to taky. Nakonec to byla hadička k přednímu kolu. Na pohled jak nová, ale uvnitř roztřepená, takže pustila tlak do brzdiče, ale už ne zpátky.
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

presne jak pise Krwel, dela to hadicka.Budes se divit jak muze uvnitr vypadat, chvili trvalo nez sem zjistil ze to je zrovna ona(na oko fakt jak nova)...A jak pise Marek, zkus odtlakovat na valci nebo rovnou u hadicky, pak ju rovnou oddelas a vymenis...
Marek

Re: Natlakované brzdy

Příspěvek od Marek »

Magicman píše: to že mi pravá strana brzdí trochu víc než levá jsem si už zvykl.

To asi není správně............!
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Stanley__001x

Příspěvek od Stanley__001x »

hadička nebo někde zaskřiplá trubička, nebo nějaká sračka z hadičky v prasátku
1 x 2104 rv 86
1x 2107 rv 90
4x trabi ( 2x s tp)
1x DKW Sonderklasse 1001
1x Tatra 57 sport
1x Zetor 50 Super
a 4x různé moto
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

a nebo si prostě zvyknoukt...... jakmile brzdim normálně, tak pohoda, teprve jak se kola blokujou, tak je to horší......
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

tohle sme řešili po cestě na sraz, bylo to hlavním brzdovým válcem.. takže máš dvě varianty.. bud HVB a nebo trubky či hadičky na cestě k onomu kolu..
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

přesně tak, napřed padlo podezření na hadičku u LP kola, protože to bylo zabržděné permanentně, pak se hadička vyměnila, vše se pročistilo, ale dělalo to zase, bylo to HBV, jenže LP kolo bylo vždycky to první, u kterého nás napadlo to zkusit:)
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Slavek

Příspěvek od Slavek »

Pánové, už je fakt pozdě ale mám pro vás jeden rébus.Co se stane když se začnete domnívat že máte velkou vůli brzdového pedálu?Tím myslím mrtvý chod než začne tyčka spojená s pedálem pohybovat pístkem v HBV a vy to začnete řešit dotahováním brzdového spínače?A nebo taky proto že chcete aby brzdová světla svítila sotva se pedálu dotknete?Pište jsem zvědav.A zapomente na hadičky ! :salute:
LADA 2107 LPG
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Mno, tak, toto dotahováním brzdového spínače nevyřešíš, nejspíš praskne :-). K dostavení mrtvého chodu pedálu tam jsou jiné věcičky ... Maximálně docílíš toho, že se ti brzdové světla rozsvítí naopak později. Tudíž to vystihuje i odpověd na druhou otázku :-)
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Slavek

Příspěvek od Slavek »

Druhou část jsem myslel jinak, ale k té první,proč a co by praskalo?A ty jiné věcičky jsou u pedálu spojky! :idea:
LADA 2107 LPG
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“