Mesiac ubehol ako voda,takže sa pustím prvý do hodnotenia jetteru s tempomatom

.Najazdil som odvtedy cca 3200km.
Čo sa týka jettera-paráda.S tým autom sa jazdí o poznanie lepšie.Zistil som aj jednu vec.Pred tým som sa tu sťažoval,že my otáčky idú dolu akosi pomaly pri preraďovaní,čiže ak som preraďoval,tak som musel chvíľku počkať,lebo potom som spojku púšťal do roztočeného motora

.Tento efekt bol značný len keď som to točil na 4000ot.a viac.Po namontovaní jettera a jazde v režime dynamik,je tento nežiadúci efekt značne lepší.V režime clasik(komfort) kvázi akože s vypatým jetterom sa už jazdiť snáď ani nedá.To auto je hnilé ako voš

a vracia sa naspäť jav s pomalým vracaním otáčok.
Tempomat je super hlavne na dialnici.Pravá noha si fakt neskutočne oddýchne

.Využívam ho všade kde to dopravná situácia povoluje a neľutujem,že som do toho išiel.Nemám nejakú dlhšiu skúsenosť s tempomatmy u iných áut,ale pri tomto my troška vadí,že keď ide do kopca,tak spomalý o 3-4 km/h pokiaľ zareaguje a potom tak isto,keď zistí že ide dolu kopcom,tak prebehne nastavenú rýchlosť tiež asi o toľko.Bavíme sa o dialničnom tempe,keď som ho mal nastavený na 136km/h.Ale možno to robia aj tempomaty u iných áut.
No a teraz spotreba.Pred montážou jettera som mal dlhodobý priemer 6,9 litra.Pri montáži som mal odpojenú baterku,čiže sa mi vynuloval palubák.Teraz tam mám priemer po tých 3200km 7,0 litra.A to som mal v posledných dňoch "inšpekčný deň" po slovenských dialniciach,čiže žiadna pomalá jazda.Takže zatiaľ to vychádza tak,že jetter zásadný vplyv na spotrebu nemá

.
A ešte čo sa týka dialnici a výkonu motora...na D1 či v stúpaní okolo Sverepca alebo okolo Tatier či na R1 pri Hronskom Beňadiku bol tempomat nastavený na 135-136km/h a bezproblémov udržoval rýchlosť zo štvorčlennou posádkou nabalenou na dovolenku.Hluk pri tejto rýchlosti ešte primeraný,skôr by som povedal,že už by sa na crosske zišla 6-ka.Pri 130 točí 3700ot.Ak by to 6-kou pokleslo na 3200,tak by bolo auto o niečo ekonomickejšie.
Čo sa týka výkonu a krútiaceho momentu crossky,tak pripravujem reportáž

.Získal som určité protokoly z valcovej skúšobne a sú tam dosť prekvapujúce údaje

.
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)