Kulaté duo ve Slupi
Moderátor: Moderátoři
Kulaté duo ve Slupi
Společně s Hurikánem jsme v sobotu vyrazili k vodnímu mlýnu do Slupi u Znojma, na tzv. Slavnosti chleba. Akci pořádalo Technické muzeum Brno, a mimo jiné (jako lidový folklor) tady byla malá přehlídka veteránů ... takže jsme nelenili, a postavili své kulatáky vedle ostatních Bylo tady pár vozů, ale úplně to stačilo. Hlavně byla naprostá pohoda. Jinak návštěvu vodního mlýna můžu doporučit, moc pěkná památka a názorná ukázka, jak to ve mlýně fungovalo. Co mě zaujalo, byla stará Škoda Sentinel, parní nákladák, kterým dojeli z Brna do Slupi po vlastní ose, za cca 12 hodin A taky Karosa ŠM-11, u které máme pár foteček o) Zpátky jsme to vzali přes Novomlýnský nádrže a za tmy dorazili domů. Fakt pohodička ...
Naposledy upravil(a) Martin dne pon zář 29, 2008 21:47, celkem upraveno 1 x.
Martin se již velmi pěkně rozepsal o všech hlavních bodech programu a o celé naší cestě.
Já jen dodám, že šlo o opravdu velmi podařenou akci. Perfektní organizace a hlavně celkový velmi klidně laděný program byl balzámem na duši v dnešní až příliš uspěchané době.
Zájemci si mohli zakoupit i čerstvě upečený chléb z repliky středověké pece, nebo z vojenské mobilní pekárny. Program byl také zpestřen vystoupením několika hudebních a folklórních souborů. Atmosféru návratu do minulosti podtrhovala účast několika dam v dobovém oblečení s nezbytnými elegantními kloboučky. Na pořádek dohlíželi prvorepublikoví četníci.
Úplnou dokonalost dotvořilo naprosto skvělé počasí, které již ani lépe vyjít nemohlo. Přes poledne jsme šli schladit do vnitřních prostor mlýna, kde se nachází pěkná funkční expozice mapující historii mlynářství. Bohužel tento krásný den, jako jiné podobné, velmi rychle utekl.
Martin sice již dodal všechny hlavní fotografie, ale aby se neřeklo, tak jich pár také přidám: (hlavní várka zatím čeká na vyvolání filmu)
PS: schválně, kdo z vás pozorných diváků najde na jedné Martinově fotce lehkou nesrovnalost?
Já jen dodám, že šlo o opravdu velmi podařenou akci. Perfektní organizace a hlavně celkový velmi klidně laděný program byl balzámem na duši v dnešní až příliš uspěchané době.
Zájemci si mohli zakoupit i čerstvě upečený chléb z repliky středověké pece, nebo z vojenské mobilní pekárny. Program byl také zpestřen vystoupením několika hudebních a folklórních souborů. Atmosféru návratu do minulosti podtrhovala účast několika dam v dobovém oblečení s nezbytnými elegantními kloboučky. Na pořádek dohlíželi prvorepublikoví četníci.
Úplnou dokonalost dotvořilo naprosto skvělé počasí, které již ani lépe vyjít nemohlo. Přes poledne jsme šli schladit do vnitřních prostor mlýna, kde se nachází pěkná funkční expozice mapující historii mlynářství. Bohužel tento krásný den, jako jiné podobné, velmi rychle utekl.
Martin sice již dodal všechny hlavní fotografie, ale aby se neřeklo, tak jich pár také přidám: (hlavní várka zatím čeká na vyvolání filmu)
PS: schválně, kdo z vás pozorných diváků najde na jedné Martinově fotce lehkou nesrovnalost?
Naposledy upravil(a) Hurikán dne úte zář 09, 2008 21:55, celkem upraveno 1 x.
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš osazení pózujících řidičů u strojů na 3. fotce?Hurikán píše:PS: schválně, kdo z vás pozorných diváků najde na jedné Martinově fotce lehkou nesrovnalost?
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- Křečík Barbuška
To nemá cenu, já si toho všiml už včera . Já chci taky tu první cenu!
[ Komentář přidal: Luděk Musil: st září 10, 2008 07:19 ]
Mě včera taky bylo divný, proč Albert stojí ve dveřích Martinovýho .....
Jinak: ty Vaše SPZ jdou číselně skoro k sobě . L.
[ Komentář přidal: Luděk Musil: st září 10, 2008 07:19 ]
Mě včera taky bylo divný, proč Albert stojí ve dveřích Martinovýho .....
Jinak: ty Vaše SPZ jdou číselně skoro k sobě . L.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Nestresuj, já takyKoko Loko píše:To nemá cenu, já si toho všiml už včera
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás