Priateľ menom Žiguli.

Moderátor: Moderátoři

Juraj Juriga

Priateľ menom Žiguli.

Příspěvek od Juraj Juriga »

Ahojte priatelia, tak ma napadlo založiť tému. Napíšte niečo o svojich autíčkach kedy ste ich kúpili, prečo práve im sa venujete a vlastníte. Čo sa vám na nich páči, ako vám spríjemnili život.
Žiguli ide aj vtedy, keď nemá ísť.

vaz 2103 - ex
vaz 21044 1700i a opel astra caravan G
Juraj Juriga

Re: Priateľ menom Žiguli.

Veľa z vás už vlastní aj iné značky áut, ale predsa aj tak sa venujete starým dobrým Vazom. Napíšte niečo o tom ako ste sa k nim dostali a čo najviac vás na nich zaujalo. Mojim prvým autom bola biela 2103 r.v. 1974 nemal som peniaze a tak som sa rozhodoval medzi starou škodou alebo žiguli. A tak som išiel po ňom v predu štyri svetlá taký vážni pohľad, chromova mriežka, tá karoseria. Krásna pristrojovka, veľa miesta, spoľahlivý motor,brzdy ako oheň a.ešte veľa ďalšieho. Nedal by som dopustiť naň, i keď používam aj iní typ auta. Ale stále som verní, vlastním ešte 21044.

vaz 2103 - ex
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Řekl bych, že velkou skupinu tvoří lidi, kteří na to auto mají pěkné vzpomínky z dětství, z rodiny. To je třeba můj případ.
Měl jsem stále na očích VAZ 2101, VAZ 21011 a š120L. V dávné době ještě š100 a š1000MB, ale ty se mi nezapsaly nijak dobře.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

asi tak... Lada je už pre väčšinu ľudí hobby auto. mám pocit, že väčšina ľudí tu má Ladu už len ako záľubu aj keď nájdu sa aj taký, ktorí ju používaju ako hlavné vozidlo. mám teraz na mysli majiteľov Lád 2101-2107. pred pár rokmi tu bolo veľmi veľa ľudí, ktorí využívali ladu ako hlavné auto. ja som cca 7 rokov tak si už niečo pamätám :)
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

mayo456 píše:Lada je už pre väčšinu ľudí hobby auto. mám pocit, že väčšina ľudí tu má Ladu už len ako záľubu aj keď nájdu sa aj taký, ktorí ju používaju ako hlavné vozidlo. mám teraz na mysli majiteľov Lád 2101-2107. pred pár rokmi tu bolo veľmi veľa ľudí, ktorí využívali ladu ako hlavné auto. ja som cca 7 rokov tak si už niečo pamätám :)
Tak tak. ;) Jako bych to psal sám. :D
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Kopr

Příspěvek od Kopr »

Přesně tak , nechci aby shnil tak jezdit s ním přes zimu nepřipadá v ůvahu (i když Pípák zase napíše že všechno jednou shnije :mrgreen: ) , je to hobby auto a svezení je odpočinek a relax ,za nic bych ho ale nevyměnil mám ho rád , když jsem byl malý měli sousedi tmavěmodrého žigula 06 , zbožňoval jsem interiér tu vůni a ten zvuk motoru , byla to nádhera , měl jsem kupu škodovek ale stejně jsem chtěl žigula, jenže byl na mě moc drahý v té době, navíc moje bývalá nechtěla ani slyšet že by se měl koupit žigul , a když jsme se rozešli volba byla jasná :mrgreen:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
VrakKlub

Příspěvek od VrakKlub »

Já se k Ladám dostal - tak, že první auto, ve kterém mě vozili rodiče, byla krémová 21061 z r. 1986. Už jako malému se mi líbil zvuk toho motoru a taky jsem si v autě dost hrál (třeba jsem se přehraboval v nářadí v kufru, tenkrát jsem se tam ještě vešel). Pak si pamatuji, že jsem mačkal pružné pupínky na předních blatnících - krátce před tím, než v roce 2000 táta Ladu prodal, praskly a objevila se rez.
Teď se mi čtyřoká Lada líbí, kromě výše zmíněného, potože:
1. Je to podle mě nejhezčí auto všech dob (je i pár dalších, co se mi dost líbí, ale Lada je jen jedna)
2. Všude projede, má vysoký podvozek
3. Dá se opravit doma a je dost spolehlivá
4. Je to nejpohodlnější auto, ve kterém jsem seděl (měkké sedačky, pohodlné pérování) - a také je v ní dost místa
5. Dobře jede - i na dnešní poměry je motor 1600 docela silný - a má příjemné řízení (akorát parkování je těžší, což je daň za větší cit v řízení bez posilovače)
EDIT: málem bych zapomněl, výborné je, že uvnitř nic nesmrdí - v nových autech jsou skoro vždy cítit snad měkčené plasty, nebo něco takového - a dělá se mi v nich špatně.

mínus je pro mne zatím jen jeden - koroze :D
Obě jsem koupil loni v srpnu, a od té doby jsem už zažil 3 projížďky a jednu bezmotorovou jízdu.
Příhoda s jízdou do lesa v děravém "vraku" s prdícím výfukem, plašícím při každém přišlápnutí plynu důchodce na procházce hlasitým "vzyyyyym", je nezapomenutelná :D
Trabant 601 de Luxe 1989 - provádím GO Lada 2106 1978 - vnitřní hniloba Lada 21061 1986? - vnější hniloba
Kopr

Příspěvek od Kopr »

V nových autech smrdí tvrdé plasty né měkčené :mrgreen:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Mě v Mondeu teda nic nesmrdí... Teda kromě mě :-D
Každopádně jsem se k žigulu dostal tak, že naši měli 2101 a děda měl 2103. Strašně se mi líbila, ale byla nám ukradena a po nějakém čase ji nalezli, ovšem v hrozném stavu, tak jsme ji měli ještě tak rok a prodala se. Potom jsem v 16ti chtěl už nějaký auto (vesnice :-D ) a tak jsem sehnal 2103 o pár domů vedle, ovšem se shnilými blatníky. Tak jsem ji dával do 18ti dohromady, vyměnil blatníky, vyčistil, přihlásil na sebe a jezdil, asi do 22 let. Pak jsem na nějaký čas od žigulů odešel, potom jsem opět sehnal 2103, ta ale u mě dlouho nevydržela, no nakonec jsem sehnal 2106 (před 4mi roky) a tu mám do teď. A tu neprodám, je to mazel. Jízda je v tom odreagující, je to parádní stroj, na svůj věk (1978) je v perfektním stavu a včera jsem si jízdu vyloženě užíval. Až na upadlej vejfuk. Každopádně to je detail, kterej doladím a bude to zas krása pohledět. Díky kumpánovi Koprovi, kterej se nastěhoval ke mě na zahradu, se k těm autům opět víc dostanu a je fakt, že ve dvou se líp dělá, je to takový příjemnější, je to sranda, bezva relax. O víkend musíme nažhavit grill a lahváče ;)
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

ja by som si dovolil poopraviť ten cit v riadení. skús urobiť slalom trebars medzi dvoma jamami na ceste keď ti bude treba rýchlo zmeniť smer jazdy z jednej strany na druhú a uvidíš koľko sa nakrútiš volantom.
Inak ja som si Ladu kupoval ako záľubu nakoľko v rodine s Ladami máme viac ako 30 ročné skúsenosti (strýko okrem iných aut Lady dlhé roky servisoval) bola to samozrejme aj citová otázka a ďalší fakt, ktorý hrá v prospech Lady je nízka nadobúdacia cena a aj nízke ceny náhradných dielov, odolnosť, výdrž, priestrannosť ( mám skoro dva metre preto nemôžem mať malé auto) a na svoju dobu slušné dielenské zpracovanie :) na bežné jazdenie mám iné auto
patriť,
Luky

Příspěvek od Luky »

U nás měl nejdříve děda bílou 01, tu pak dal mému otci a sám si pořídil š120 nebo podobnou hrůzu. Otci už dojezdili obě š1202, takže za VAZ byl moc rád :) . Ten s ním jezdil a jezdil, jezdila v něm moje sestra i já když jsme se narodili. Zhruba rok před tím, než jsem šel na základku ho otecko prodal a pořídil fungl nové toledo (rok cca 96 nebo tak nějak), což musel být skok jako blázen :D . Já jsem už od 15 pokukoval po nějakym pekáči, co nebude oplastovanej, ale nejdřív to vypadalo na Cortinu nebo tisícovku a pod. Pak jsem pokukoval i po žigulech a moskalech a dolomil mě kumpán ze zahraďáku a pořidil jsem si 07. VAZ 2101 jsem pořídil z čiré nostalgie, ale ihned jsem se zamiloval 8) Ani jeden z mých vozů není ve stavu veterána, o kterého bych se bál i při kyselém děšti, takže s oběma, teď teda hlavně s 01 jezdím prakticky denně. Až nechám naskenovat, tak sem hodím fotku naší 01 z léta 87 :wink:
VAZ 2106 - Marina r.1979
http://dean2107.rajce.idnes.cz/

Dva PoJeBy ze Skašova

„Duše se milují od pasu nahoru, těla od pasu dolů."
Gabriel García Márquez
Juraj Juriga

Veľmi pekne ste popísali. Radosť čítať.
Skoro sa ozvem, ešte je čo písať.
Zatiaľ sa majte.

vaz 2103 - ex
Juraj Juriga

Pekný večer vospolok, často čítam články o ruskej automobilke Avtovaz, 04 05 a 07 sa stále vyrábajú a dokonca aj verzie s karburatormi. A stále budú pretože rusi o ne majú záujem, nemajú s tým žiadne problémy, oprava na kolene je u nich bežná vec. A to, čo sa deje na západe ich vôbec nezaujíma asi väčšinou tých chudobnejších. A západ chrlí stále nové a nové autá ako teplé rožky a potom zháňaj súčiastky až ťa bolí hlava s toho.
Práve som odišiel s jednej nemenovanej automobilky, každú minútu zišlo s linky hotové auto.
Ja mám o aute takú predstavu že keď si ho už kúpim tak nech mi slúži dlho. Človek si ho musí obľúbiť a potom je ako člen rodiny.
Ja vám pravdu poviem ja by som tú 04 alebo 07 aj kúpil, lenže nové sa k nám asi ťažko dostanú. O 21044 i ročníku 1999 som u nás už počul. Neviete o tom niekto viac povedať?

vaz 2103 - ex
Crocodile
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crocodile »

Juraj Juriga píše:Ja vám pravdu poviem ja by som tú 04 alebo 07 aj kúpil, lenže nové sa k nám asi ťažko dostanú.
Jenom malá odbočka od tématu, s tím bych mohl já poradit, jak sem dostat novej vaz. Druhá věc jsou ale papíry
2101 (1976)
21044 (1999)
2101 (1975)
21044 (1996)
vozík domácí výroby (1984)
MAZ-8114 přívěs (1986)
ЗиЛ-131 (1977)
УАЗ-3151 (1986)

Bylo: 2203 Latvija, 21044, 2107, 2102 , 21044, Skif M1, 21093
Historie: Avtoexport
Vozy: Lada a UAZ
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

nejde tak ani o papiere skôr ako o kvalitu výroby terajších 04,05,07 a tých zpred 25 rokov. tá kvalita je v mnohom horšia anavyše sklamem ťa, ale aj 04,05,07 vyrobené teraz majú viac bodové vstrekovanie bosch, katalyzátor.. (viac o tom bdue vedieť povedať cory) a už to nie su tie karburátorove Lady ktoré si vieš urobíš na kolene. Ak nové auto tak skôr iné ako ladu. nechcem sa o tom rozpisovať nakoľko sovje dôvody som už rozobral v niekoľkých iných témach ale Ladu už iba ako veterán. :)
patriť,
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“