Ahojte, tak som sa so šťastím vrátil živý a zdravý.
V skratke:
Tallinn - nádherné stredoveké mesto, najkrajšia zastávka z celej cesty, veľa cudzincov, veľa mladých, veľa zábavy, prívetiví ľudia.. Veľa pekných rusiek.

Ceny v obchodoch podobné ako na Slovensku, reštaurácie a kaviarne sú lacnejšie, kvalitou minimálne na našej úrovni aj lepšie. V Kunde som nebol - šiel som totiž s dvoma kamoškami a kamošky neriešim. Či ako znela otázka?

Každopádne sem sa ešte raz vrátim..
Riga - novšie mesto, zaujímavé no plné nevrlých a neprívetivých ľudí. Lotyši majú rusov z celého pobaltia v láske asi najmenej - radšej anglicky ako rusky. Výnimka bol päťdesiatročný spolubývajúci v hosteli - sám od sebaochotný baviť sa po rusky. V Rige majú kvas !!! Najlepší zo všetkých testovaných je "Senču kvasa".
Helsinki - pre stredoeurópana šokujúco čisté ulice, nie že špak, ani len škvrna nebola na zemi.. Všetko brutálne drahé (pivo 7,5€ - pepsi 4,3€ - bageta 7€ - ...). Aj šedivé babičky vedia plynule anglicky, fíni sú všeobecne veľmi poriadni, pomocichtiví atď, ale inak sú hanbliví a nekomunikatívni - takže nič moc. Fínky sú škaredé ako noc, odporúčam cestovať s frajerkou alebo použiteľnou kamarátkou.
Fotogaléria tu:
http://pokec.azet.sk/djwodka/fotoalbumy ... sko-finsko
Plus pridávam jednu fotku špeciálne zdelanú pre Lada Klub CS

- Lada Kalina
Vesta SW Cross 1.6, r.v. 2019 (2022 - na večné časy a nikdy inak)
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2012 LUX (2024 - veterán)
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.