Fábie.
Moderátor: Moderátoři
-
Veverka
1.6 55kw ve Felicii jede a dost,sice je to "tupý" motor,ale jedeš vždy za 7 litrů.
O té dodání 1,4 do touru si myslím že to je snaha snížit jeho základní cenu za každou tak aby odlákala lidi od 1.4 méganu/dáčie nebo 1.2 thálie.
Kupovat to nemusíš,kdo skoro nejezdí ale potřebuje málokdy auto nemusí přeplácet za dražší vymoženosti.
Nový VAZy jsou mě proto celkem sympatický-levný,prostorný,lehký ale s větším motorem.
O té dodání 1,4 do touru si myslím že to je snaha snížit jeho základní cenu za každou tak aby odlákala lidi od 1.4 méganu/dáčie nebo 1.2 thálie.
Kupovat to nemusíš,kdo skoro nejezdí ale potřebuje málokdy auto nemusí přeplácet za dražší vymoženosti.
Nový VAZy jsou mě proto celkem sympatický-levný,prostorný,lehký ale s větším motorem.
-
Jan Vaníček
Octavia Tour I se vyráběla až do přelomu listopadu/prosince - všude psali, že zkončila v létě, ale to nebyla pravda. Oni totiž nesměli dříve než na přelomu prosinec/leden stěhovat výrobu Roomstra z Kvasin do Vrchlabí (původně to mělo být již o dovolené) a aby tam nebyla díra dělali Tour I dál.
Jinak není to jen Renault kdo tlačí ceny. Za cenu Touru II jsem schopen koupit např. nové Berlingo/Partner. Sice to nemá image, ale užitné vlastnosti jsou jinde (přechod z Octávie mám za sebou).
Jinak ty možnosti dieselu jsou u současné Oct. celkem omezené. Očekával bych alespoň 3 možnosti výkonu a ne 1,6/77kW a 2,0/103 kW.
Jinak není to jen Renault kdo tlačí ceny. Za cenu Touru II jsem schopen koupit např. nové Berlingo/Partner. Sice to nemá image, ale užitné vlastnosti jsou jinde (přechod z Octávie mám za sebou).
Jinak ty možnosti dieselu jsou u současné Oct. celkem omezené. Očekával bych alespoň 3 možnosti výkonu a ne 1,6/77kW a 2,0/103 kW.
Tak za cenu Touru se dá (a vždycky dalo) sehnat ledasco. Třeba zrovna ten rencek generation, jako samozřejmě není to škodovka (
), ale zas to má aspoň centrál s DO, el okna, klimatizaci a je to novej model s použitelným motorem v základu. Byť "druhá jakost".
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
-
Veverka
Pod lampou je největší tmaŠtěpán píše:Tady to je zajmavý.![]()
Já pracuju ve škodovce ve vývojí a vím toho mnohem míň než vy.
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir/2106, r.v.1978 - Nikolaj/21061, r.v.1986 - Sergej/21044, r.v. 1999
/21044, r.v. 1997 Ivan/1119, r.v. 2009 Kalina/Jawa 20, rv. 1969/Š1203 rv. 1975 - Blaženka/Jawa 250/353 rv. 1957/Avia A21 Furgon/Zetor 25A/Trabant S601 Combi/ GAZ M24, r.v.1974 - Naděžda/2192, r.v. 2016 Kalina 2/Ostrowek K162
Tak tak!Maysner píše:at skodovka stoji kolik chce, cesi ji budou porad kupovat
Důkazem je i tohle vlákno. Tolik stránek popsaných jen o výtvorech Škodovky a skupiny Lidovůz obecně, jakoby neexistovalo nic jiného. Přitom je plno dalších a v mnoha ohledech třeba i lepších možností nákupu nového auta, ale většina stále není schopná, nebo ochotná, překročit vlastní stín.
Nemali nič iného a ani nič iného nepotrebujú. Sú verní svojej značke. Mať škodovku má jednu obrovskú výhodu pomaly vyvážiteľnú zlatom. Všade to vedia opraviť a všade je na to kvantum súčiastok.
Ja takisto. Mám svoju značku Lada a stačí mi to. Pre mňa je to najlepšie auto a nezaujíma ma nič iné. Obzriem si aj iné staré autá, ale Lada je Lada.
Niektorí ľudia zmýšľajú takto.
Ja takisto. Mám svoju značku Lada a stačí mi to. Pre mňa je to najlepšie auto a nezaujíma ma nič iné. Obzriem si aj iné staré autá, ale Lada je Lada.
Niektorí ľudia zmýšľajú takto.
Dneska už ti ale všude škodovku opraví naprosto stejně jako Opela, Peugeota, VW a podobně. Jako taková výhoda mi to dnes už nepřijde.
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir/2106, r.v.1978 - Nikolaj/21061, r.v.1986 - Sergej/21044, r.v. 1999
/21044, r.v. 1997 Ivan/1119, r.v. 2009 Kalina/Jawa 20, rv. 1969/Š1203 rv. 1975 - Blaženka/Jawa 250/353 rv. 1957/Avia A21 Furgon/Zetor 25A/Trabant S601 Combi/ GAZ M24, r.v.1974 - Naděžda/2192, r.v. 2016 Kalina 2/Ostrowek K162
1,6 16v 74 kWVeverka píše:Vždyt oktavie má 3 možnosti(+125kw 2.0tdi)
Jenže ten rencek je jen auto,tour kombi je echt škodovka,i s htp to klidně poslouží na stavbu baráku nebo jako pojízdné stavebniny.A rencek má taky v základu 1.4 ne?
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
dneska v každem servisu maji skoro diagnostiku na Škoda, VW, Seat, Audi ! Je to skoro zakladMarťas píše:Dneska už ti ale všude škodovku opraví naprosto stejně jako Opela, Peugeota, VW a podobně. Jako taková výhoda mi to dnes už nepřijde
Chatka 12 forever
. Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
jenze ono nejde o diagnostiku. jde o to, ze mechanici to auto osobne znaji. ne o to, ze umi provest na tom aute diagnosti, umi na nej sehnat dily, ale pri vymene volantu rozeberou motor, protoze vlastne nevi, jak presne se ten volant meni.Tommel píše:dneska v každem servisu maji skoro diagnostiku na Škoda, VW, Seat, Audi ! Je to skoro zakladMarťas píše:Dneska už ti ale všude škodovku opraví naprosto stejně jako Opela, Peugeota, VW a podobně. Jako taková výhoda mi to dnes už nepřijde
a na to, aby se vymenily rozvody, vodni pumpa, chladic, altik, spravily se brzdy, vymenily filtry atd. diagnostiku netreba a u skodovek tohle umi 90% "garazniku", takze treba lidi z dediny nemusi vozit auto do autorizovanych servisu, ale soupnou to sousedovi.
nic si nenamlouvejme, tohle jsou velke vyhody. k cemu mi je levny renault, kdyz na vymenu zarovky musim radeji do servisu, kde me servou, ze co sem si to dovolil, menit si zarovku v levem prednim svetle sam a ze jestli sem tam neco ohnul, tak si zaplatim cele svetlo a bla bla bla, kdyz muzu mit skodovkou, kterou strcim frantovi do stodoly, franta uz vymenil tech zarovek mrte, vi jak na to, vymeni, sbali 100 Kc primo do kapsy a je hotovo.
kdybych nemel dikly ladaklubu (drobkovi), tak rychly prisutp k rozlicnym dilu a pomocnym rukam, asi bych z VAZu byl ponekud mene nadsen. spolehlivost auta dela i rychlost a dostupnost servisu. nevadi ze se obcas neco priposere, ale musim mit moznost to rychle a pokud mozno levne resit.
VAZ 2104 1.3 1989
A myslíš, že i u nás neexistují neoficiální servisy co se specializujou třeba na francouzský auta? Ono navíc je to vždycky jenom auto a Frantovi z údržby je jedno jestli to má na kapotě <> nebo okřídlenou slepici, prostě se v tom pohrabe a je to
Samozřejmě produkty MB a potažmo díky tomu celýho VW sou tu zažitý víc, to je jasný, ale zase bych z toho hned nedělal kovbojku, že rencek je technika z jiný planety, to je tu teď bohužel spíš Lada.