Elektromobily
Moderátor: Moderátoři
Re: Elektromobily
Ono zrovna sa presunúť z jedného konca Bratislavy na druhý nieje žiaden problém. Po Bratislave som sa MHDčkou nachodil dosť. V Prahe metrom to bolo ešte lepšie. Vlakmi som sa nachodil dosť a to je asi najspoľahlivejší spôsob dopravy. Auto nieje niekedy tiež žiadna výhra a môžeš sa omeškať. Niekde na ceste sa stane nehoda,alebo sa v kopci skríži kamión, čo je u nás bežné a už je dojazdené.
U nás je dnes problém dostať sa z dediny do mesta, hlavne do práce, lebo sa zrušilo veľa spojov, tak tam veľakrát nezostáva nič iné ako to auto. Ale keď tam chcem ísť, tak si nieaký nájdem, lebo všetky nezrušili. Dnes som takto bol v Cígli. Stálo ma to 90 centov. Z karty by to bolo 72. Niečo nad 10 kilometrov. Autom by som to tak lacno nespravil.
A ide aj o tom, že hudba budúcnosti má byť podľa niektorých hlasov práve hromadná doprava, kvôli tomu, že prepraví väčšie množstvo ľudí a tak bude menej áut, nebudú sa robiť zápchy a taký trolejbus je elektromobil, ktorý je reálny a má význam. A takto som to myslel. Nezaplavovať mestá ďaľšími autami, ale zlepšovať mhd a trebárs v tom smere sa orientovať na elektropohony, trebárs aj batériové.
U nás je dnes problém dostať sa z dediny do mesta, hlavne do práce, lebo sa zrušilo veľa spojov, tak tam veľakrát nezostáva nič iné ako to auto. Ale keď tam chcem ísť, tak si nieaký nájdem, lebo všetky nezrušili. Dnes som takto bol v Cígli. Stálo ma to 90 centov. Z karty by to bolo 72. Niečo nad 10 kilometrov. Autom by som to tak lacno nespravil.
A ide aj o tom, že hudba budúcnosti má byť podľa niektorých hlasov práve hromadná doprava, kvôli tomu, že prepraví väčšie množstvo ľudí a tak bude menej áut, nebudú sa robiť zápchy a taký trolejbus je elektromobil, ktorý je reálny a má význam. A takto som to myslel. Nezaplavovať mestá ďaľšími autami, ale zlepšovať mhd a trebárs v tom smere sa orientovať na elektropohony, trebárs aj batériové.
No, neviem v ktorych lokalitach Bratislavy si sa pohyboval, ja sa pohybujem da sa povedat po celej bratislave...Skus sa dostať z Vlčieho hrdla do Rače, k Rendézu. 1hod 10min a to je cez obed, ked nie u zapchy. Inak sa to da stihnut aj za 1hod 40min. Električky? Neviem ako v Košiciach, ale v Bratislave je to šialene pomalý dopravný prostriedok, ktory sa pohybuje 40km rychlostou, na kazdej zakrute ci vyhybke 10-15km rychlostou. Ta ista trasa sa da zvladnut autobusmi s dvoma prestupmi rychlejsie ako elektrickou, napr. Dúbravka => Račianske mýto. Prístavný most? Od 16:00 do 18:30 tragédia. Vsetky linky, ktore po nom prechadzaju stoja v zapchach, aj ked je most Apollo o par metrov dalej prazdny. Prečo? No lebo vodiči maju pokyn jazdiť cez Prístavny most a nesmu svojvolne menit trasu, aj ked obsluzia tie iste zastavky v tom istom poradi a dokonca mozno bez meskania. Metro? V Bratislave utópia. V Petržalke je rozostavane depo z 88. roku a vykopane koridory v trase metra. Existuje aj nejaky prieskumny tunel popod Dunaj. No a mame aj jednu zastavku metra na Mlynskych nivach Len tak este ziadne metro nedorazilo. Aspon tie trolejbusy su dobre, aj ked stare, az na ten hluk su v pohode, ale zasa je tu slaba siet. Vuzivam iich tak v 5-10%pripadoch. Elektricka detto. Byvam tu 4. rok a niečo o doprave v BA viem. Jasne, že pre mna nema význam jadit po BA autom, lebo mam električenku (3 mesiace = 33eur) a domov jazdim vlakom. Tam to uz zacina byt diskutabilne - jedna cesta vlakom ma vyjde 21,14eur a jedna cesta mojim zigulom 32 eur (ked natankujem UA benzín). Ked by som este niekoho zobral, tak to mam za 16. A to je uz rozdiel 21,14 a 16 eur. A k tomu si do auta mozem zobrat co chcem a necestujem 10 hodin. Ak by som mal byvat a pracovat v BA a cesta do prace by mi trvala MHD viac ako 20 minut, tak by som urcite kazdy druhy den, mozno kazdy treti jazdil autom. Ono treba niekedy aj nieco vybavit, či spravit nakup a popri praci sa to tou MHD jednoducho nestiha!
Tak to som dal riadne OT.
Tak to som dal riadne OT.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
No to jste to teda opravdu chlapci pěkně rozhrábli
Ale to nevadí. Ono, jak je vidět, problematika elektromobilů, přestože třeba "jen" pro městský provoz, je poněkud obsáhlejší a to i z pohledu logistiky.
Rozšířit stávající elektrickou síť ve městech a více využívat trolejbusy a tramvaje (električky) - ano je to možnost, ovšem současně s ní by mělo nastoupit omezení automobilní dopravy.
Ale to je debata na trošku jiné téma. L.
Ale to nevadí. Ono, jak je vidět, problematika elektromobilů, přestože třeba "jen" pro městský provoz, je poněkud obsáhlejší a to i z pohledu logistiky.
Rozšířit stávající elektrickou síť ve městech a více využívat trolejbusy a tramvaje (električky) - ano je to možnost, ovšem současně s ní by mělo nastoupit omezení automobilní dopravy.
Ale to je debata na trošku jiné téma. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Tuta Sidovo teorie o MHD a tak se mi celkem líbí. Mít víc aut na různý příležitosti mi taky příde ujetý. A cestování veřejnou dopravou je fajn. Zrovna MHD je super, aspoň teda v Plzni a i jinde, kde jsem zatim měl tu čest, mi nijak nepobuřovalo. Projíždět autem města mi na celým automobilismu štve nejvíc. Železnice je co do spolehlivosti největší jistota, linkový autobusy už jsou o něco horší. Když někde potřebuju bejt přesně, prostě kouknu do jízdního řádu, zvolim vhodnej spoj a jedu tam
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Jako ano i ne. Když to jde (nepřevážím nějaké krámy), tak soukromě jezdím po štatlu taky docela dost šalinou. Zejména jedu-li do centra něco vyřizovat. Ale pokud mám jet někam mimo město, tak volím auto. Než bych někde našel patřičný spoj, potom než bych našel nádraží, nebo snad přímo dotyčný spoj, tak su autem už dávno na místě. Občas teda taky jedu někam dál vlakem nebo busem. Ale to je opravdu výjimka potvrzující pravidlo a vždy je to spojeno s menším dobrodružstvím, jestli su fakt ve správném vlaku, jestli dojede, jestli opravdu zastaví tam, kde potřebuju, jestli .... A když to nakonec všechno vyjde, tak z toho mám fakt radost.
- Křečík Barbuška
A kdy konečně pojede Tajfunek vlakem do Středobodu? To by ti mohlo přivodit více než menší dobrodružství, třeba i infarkt .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
No právě! Vzhledem k tomu, že pubertu (pokud vůbec nějaká byla) už mám dávno za sebou, tak již velmi dobře vím, že nemusím být u všeho.
Jó, to až pojede do Středobodu Pendolíno nebo aspoň ÉCéčko, budou mít v nádražce jehněčí kolínko na víně s listovým špenátem a česnekovou polentou, nebo zauzeného norského lososa s limetkovým creme-fraiche, případně terrine foie gras de canard s medovými jablky, nebo v nejhorším případě krabí ragů, tak o tom budu uvažovat.
Jó, to až pojede do Středobodu Pendolíno nebo aspoň ÉCéčko, budou mít v nádražce jehněčí kolínko na víně s listovým špenátem a česnekovou polentou, nebo zauzeného norského lososa s limetkovým creme-fraiche, případně terrine foie gras de canard s medovými jablky, nebo v nejhorším případě krabí ragů, tak o tom budu uvažovat.
- Křečík Barbuška
Si zase nevymýšlej, ÉCéčko Tě poveze nějakých 70 procent cesty a třeba taková játýrka dělá šéfová podniku výtečná. A celou cestu tě potáhnou elektrické mašinky, takže to bude i ukrutně ekologické .
Keď som sa díval na paštikárov(Bratislavčania ) , ako sa s tými autami drbú po tých zápchach z roboty, všimol som si, že v 9 prípadoch z 10 sedel v aute len jeden človek. To sú totálne sprostí ľudia. Nieže by sa dali dokopy traja-štyria a išli spolu. Bolo by tým menej áut a aj by ušetrili. Veď tý musia prešustrovať aj gate.
DObry postreh, to som si vsimol aj ja...nuž, bohuzial je to tak...ak vidim plne obsadene auto, tak je to auto s robotnikmi
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Ja mám kamaráta baníka a oni niekedy chodia do roboty autom. Každý týždeň jazdí autom niekto iný a idú tak štyria. Tým pádom ich to výde na rozumný peniaz.
Vlak je extrémně nespolehlivý dopravní prostředek, přestože má absolutní přednost v jízdě před jinými vozidly. Alespoň na trase Beroun - Praha. Vytrestal mě mnohokrát. Naposledy v pondělí. Nejprve výpravčí ohlásil příjezd vlaku ke druhé koleji. Uvěřil jsem mu a označil si jízdenku. To jsem ale neměl dělat. Když ohlášená doba zpoždění narostla na 60 až 90 minut (trasa 23km, doba jízdy 26minut), ztratil jsem trpělivost a vrátil se pro auto. Prodělal jsem 46 Kč za jízdenku, prošel se v mrazu a do práce dorazil pozdě, přestože jsem vstával brzy.Laďuša píše:Železnice je co do spolehlivosti největší jistota, linkový autobusy už jsou o něco horší. Když někde potřebuju bejt přesně, prostě kouknu do jízdního řádu, zvolim vhodnej spoj a jedu tam
Lada Niva 1,7MPi+LPG r.v. 2009 (01/2010 - 3/2014);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
- Křečík Barbuška
Veselá historka , nehlásili co bylo příčinou onoho zpoždění?
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Vyber si:Koko Loko píše:...nehlásili co bylo příčinou onoho zpoždění?
- zdechla lokomotiva
- vypnuli proud
- zlomená kolej
- zasněžená kolej
- indiáni vytrhali koleje
- velká zima
- velký teplo
- někomu se už nechtělo žít
...
Myslím si, že železnice už dávno není ta jistota co bývala . L.
A ZASE JSME ODBOČILI OD PŮVODNÍHO TÉMATU - TAKŽE ŠUPŠUP ZPĚT!
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?