opakujem uz po 100x, tam kde sa neuvadza profilove cislo tak sa pocita s plnym profilom pneumatiky, co sa rovna 80.takye 165R13=165/80/13Rafan píše:Aha.... to jsem netusil... jakto ?Myso píše:ak si myslis ze to znamena ze mozes dat ake chces profilove cislo tak sa mylis, 165/13 = 165/80/13Rafan píše:Ja tam mam jen 165/13 takze co se "balonovitosti" tyce mam na vyber...
gumy+rozměry!?!?
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
80-90% charakteristiky je uvedeno na plášti samotném (rychlostní a nosnostní charakteristiky, to zda je to desén letní či zimní).Pája píše:Co se rozumí pod pojmem "charakteristika"?
Obecný pokec o tom, že je to guma do bla bla bla (nemyslím bláta) je jen třešničkou na dortu, důležité je zkusit gumu v provozu. A i pouhé dloubnutí nehtem do některé botky desénu mnohé napoví.
Bílý LADA a okřídlená spol.
No spis jsem chtel vedet co je pravdy na tom co se tu padlo jen tak mimodek, ze je to pneu ktery se "nesmi" pouzivat pri teplote vyssi jak +5 stupnu nad nulou, rychlostni limit je max 100km (uznavam ze tohle jsem si mohl precist na plasti ), jak je to s pirpravou na hrebiky, zda je to stale ten samy typ co pouzivaji na Sumava rally... Jakou ma (odhadem) zivotnost (roky/km) atd.. atd...
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Koukám po internetu a opravdu je OR32 nějaký oříšek - speciální zimní guma, která by se měla provozovat jen do +5°C a nesmí se s ní jezdit rychleji než 100km/h.Rafan píše:No spis jsem chtel vedet co je pravdy na tom co se tu padlo jen tak mimodek, ze je to pneu ktery se "nesmi" pouzivat pri teplote vyssi jak +5 stupnu nad nulou, rychlostni limit je max 100km (uznavam ze tohle jsem si mohl precist na plasti ), jak je to s pirpravou na hrebiky, zda je to stale ten samy typ co pouzivaji na Sumava rally... Jakou ma (odhadem) zivotnost (roky/km) atd.. atd...
Tak to nevím co s tím. A co se zeptat v pneuservisu?
Ta teplota provozu, při vyšší teplotě se velmi pravděpodobně jen rychleji opotřebuje, nechci opomenout běhounovou separaci a podobné vylomeniny, takže ruku do ohně za to slovo "JEN" nedám.
A ta rychlostní kategorie by měla být na plášti vyznačena.
Bílý LADA a okřídlená spol.
no keby si pracoval s pneumatikami ako ja, tak by si bol ineho nazoru, velmi mala zivotnost pneumatik Debica je znama kazdemu zainteresovanemu cloveku, inac pomer kvalita - cena je presne vystihnuta.Little Red Riding Hood píše:na figa sem taky slišel jen chválu..Radek píše:Souhlas s Myšem, Debica Frigo jsou dobrý a levný řešení, 165/70 jsou v hypru za nějakejch cca 700/ks (taky jak kde, liší se to).
pravdepodobne to mal byt rozmer disku 6.5x13Little Red Riding Hood píše:jo a ještě sem se chtěl zeptat: mam v techničáku hroznej kec- u rozměru gum mam 6,15-13,, tu 13 chápu jako průměr kola ale co je to 6,15??????
ať nekoupim nějakej blbej rozměr gum.. respektivě je potřebuju na technickou (takže to bude muset sedět..), protože v létě tam budu mít 14", takže ty zimáky budou jako na technickou..
s pneu Sava robime velkoobchod + MO, skutocne vynikajuce pneu za dobru cenu. Vyrabaju sa v Polsku a Slovinsku, tuto znacku kupila korporacia Dunlop, takze je tam poznat aj kvalitnejsiu technologiu, predavame ich uz 3 roky, zatial bez reklamacie + same dobre referencie. Bez problemov mozem povedat, ze su kvalitativne lepsie ako Matador, maju kvalitnejsiu kostru, teda nestane sa vam ako to byva bezne na Matadore, ze po 2-3 rokoch vam vybehne pukel na bocnici. SAVA vrelo doporucujem.Little Red Riding Hood píše:a co říkáte na pneu značky sáva??. .. máte někdo skušenost??.
www.roduxpneu.sk
-
- Kontaktovat uživatele:
viděl si někdy takovejhle disk??.. klasická 13" disk je tak 4,5" max5".. na tohle bys mohl nacpat pekný bačkory.. k těm debicam.. opravdu sem slišel jen pozitivní ohlasy.. jediný co jsem slišel proti bylo v jednom pneuservise, kde prodávali nějaký drahý šmejdy a to mi typek řekl: že mu připadá že ty debici dělaj snad ze starejch puků (tim měl na mysli že sou moc tvrdý).. já osobně sem ve finále koupil ty kormorány.. (jo mluvim o zimnich gumách jo.. )slavoj píše:rozmer disku 6.5x13