Michal Pokorný píše:Já mám také nový poznatek. A to , jak jinak, z roudnického nádraží. Patrně už jim došlo, že při rekonstrukci 2.nástupiště udělali někde chybu - a to v osvětlení.
Přesto že již při začátku prací bylo toto kritizováno, že je tam toho moc , aby se to stáhlo na polovinu, tak se to udělalo podle projektu.
A to tak, že původně druhé nástupiště osvětlovalo 9 ks výbojek, dnes je zde 54 ks zářivkových těles. Tudíž světla jako v Las Vegas a na prd. A patrně už přišli na to, že takovéto osvětlení poněkud leze do peněz.
Zrovna začátkem týdne jsem se zdržel v restauraci až do zavíračky a pozoroval jsem jak později večer funguje osvětlení 2. nástupiště. Odpoledne až večer to svítí normálně, ale jak večer pokročí v začínající noc tak to zhasínají. Každou hodinu jezdí v cca ve tři čtvrtě rychlík a v cca celou osobák. V půl byla na nástupišti ještě tma, něco mezi půl a tři čtvtě se rozsvítilo a svítilo to až do celé. Po odjezdu osobáku to opět zhaslo. A za hodinu to samé.
Stále svítí pouze nápisy "Roudnice nad Labem"

V Řevnicích, kde je: nádražní budova, první kolej bez elektriky po které se vyjímečně posunuje, pak úzké nástupiště+el.kolej, další úzké nástupitě+el.kolej, pak el.kolej širokánské kryté 2. nástupiště a zadní el.kolej. Budova nádraží je opravena, krytí 2. nástupiště také. Vlaky jezdí ve špičce 3 za hodinu, každý druhý ve stanici obrací. Prostor stanice je po REKO dobře osvětlen, druhé nástupiště taky.
http://trat171.ic.cz/index.php?pg=usek09&useky=1
http://trat171.ic.cz/foto09_04.jpg
Jenže, žába dojede k úzkému 1. nástupišti, zastaví čumákem zhruba v polovině délky výpravní budovy (aby výpravčí mohl běhat ke druhému nástupišti). A lidi musí ven. Protože žába křižuje dráty tak dojede se staženými smetáky=svítí uvnitř zažloutlé žárovky. Nástupiště je opravdu úzké, dva lidi se tam vyhnou jen tak tak, když neseš zavazadlo, musí se uhýbat, nebo šoupat ramenem vlak.
A protože 1/3 lidí jde na konec vlaku a 2/3 na začátek vlaku, tak na úzkém nástupišti nastane kličkování v úplné tmě, protože jen předek vlaku je pod světly ze stanice. A do toho kličkování se musí vystoupit z vlaku...
Staniční stožáry, kterých jsem napočítal ve stanici 10 svítí trvale jen dva, a dva se občas rozsvítí, aby zase za minutu zhasli. (celkem jich bude daleko víc, ale těch 10 by ovlivnilo osvícení nástupišť), ten na snímku vpravo zrovna myslím svítí, ale předek žáby někdy zůstává před vstupem do kolejiště na fotce vlevo, takže tam možná zrovna stojí

!
Kdo má na starosti údržbu staničního osvětlení a není náhodou něco špatně, že se z panťáku leze do tmy? Není nějaký předpis o technickém stavu prostoru pro cestující nebo tak něco?
Nechci domýšlet, jak se tam vystupuje babce s taškou jablek a francouzskou holí a už vůbec bych jí tam v té tmě nechtěl potkat...
Bílý LADA a okřídlená spol.