koupil jsem 2110 - poraďte nováčkovi- vady, LPG atd.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Nejspíš jo, nějakej záludnej zkrat :) divný, že svítí obrysovky a zbytek co je na tý pojistce ne, no zřejmě to bude chtít oběhnout s multimetrem a tak...
Laďuša píše:shoří jenom pojistka, obráceně by tě taky mohlo shořet auto
A díky tomu mám v autě novou pojistkovou skříňku a vypínač osvětlení, v důsledku nahrazení 5A pojistky 30A se obojí rozteklo :)
Laďuša píše:Krotitel želv
No tak ono to jako není sranda, zrovna onehdá jim du dát nažrat, otevřu výběh, no a než sem stihnul zavřít, ták frrrnk a želvy v čoudu Obrázek :P
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
r520

Příspěvek od r520 »

no ráno to celý zkoukunu. návod k obsluze mám orïgo, tak dám zítra vědět. díky za pomoc.
Rudá Střela, jarní spotřeba mezi 6,0-7,0 L/100km
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

zelvotron píše:Nejspíš jo, nějakej záludnej zkrat divný, že svítí obrysovky a zbytek co je na tý pojistce ne, no zřejmě to bude chtít oběhnout s multimetrem a tak...
Určitě to chce oměřit, kam napětí jde a kam nikoliv. V elektrice desítky se sice vůbec nevyznám, ale už z principu bude někde poškozená elektroinstalace. Nejdřív šel celý okruh do zkratu a potom zůstala část spotřebičů bez napájení. Takže to vidím na poškození v kabeláži. Nejdřív se třeba na drátu vedoucím dozadu předřela izolace a nakonec se přerušil úplně. Ale to už spekuluju. Takže to chce vzít měřák do ruky a zjistit co funguje a co ne. Potom můžeme postupovat dál. :wink:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
plavec

Příspěvek od plavec »

Počkat počkat, to si vzpomínám, že ze začátku kariéry s tímhle povozem jsem měl taky něco s elektrikou.Nešly blinkry, vylítávaly pojistky, blbě to dobíjelo apodobný brutality.
Víte čím to bylo?Měl jsem to u eletrikáře a ten nadával jak špaček, protože byly prodřený kabely pod přístrojovkou někde v místech nad rádiem, nebo u ovládání topení, ale uděla to jen tak nějak aby to mohlo jezdit, prý by to chtělo vykopaat palubovku a podívat se i tam kam nebylo vidět, jenže kdybych měl dělat palubovku, tak to mám nejmíň na týden a hlavně v garáži je zima.Jemu se do toho evidentně nechce, hlavně když neví kde jsou jaký šrouby apod.u Feldy by se do toho snad pustil.
Noo, tak nepřeji Ti abys měl prodřený dráty pod tou přístrojovkou na nějakých temných místech, kam se ani prstama nedostaneš. :|
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
r520

Příspěvek od r520 »

to plavec: všechno vnější osvětlení jde až na spz. nesvítí jen interiér. pojistky jsou ok.

no nic dám to do servisu. aspoň jsem vyměnil pojistku zadních mlhovek a zas svítí
Cory

Příspěvek od Cory »

110ku nepoznam, ale pochybujem, aby rozborka a zborka palubky trvala tyzden. Na passate som ju rozobral a zlozil v priebehu dna a popri tom som popijal kavu a pivo :D Ja by som poradil, ak uz chce mat r520 dušu na pokoji, aby skontroloval aj kabelaž pod palubovkou-predsa len istota je istota a z nicoho nic poistky nehoria.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
plavec

Příspěvek od plavec »

Cory, když chodíš od rána do večera do práce a jsou i jiný starosti než auto a není teplo v garáži, tak se mi do toho ani nechce a taky by ten výsledek podle toho vypadal, radši to dám elektrikáři, který i ví kde má co měřit, kolik má naměřit a tak.
r520, prsimtě nedávej to k Meškanovi, ten tomu nerozumí. :wink: Ideální je mít kamaráda který to má jako koníčka a má spoustu času.
r520 píše:nesvítí jen interiér
do tý lampičky jsi se díval, jestli nepraskla žárovička a nebo tam nedolíhají ty kontakty, zkoušel jsi přepínat(vypínat) tou krytkou?

EDIT: Vlastně Ty asi myslíš interier jako podsvícení palubky, vypínačů a tak., no to a co vyměnit potenciometr je shodný s 2101 a najdeš ho pod volantem myslím že vlevo, vpravo je imobilizér a já tam mám místo něj ten vypínač sahary.
Naposledy upravil(a) plavec dne úte lis 04, 2008 16:34, celkem upraveno 1 x.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Cory

Příspěvek od Cory »

tak to mas pravdu, to je ina vec :roll:
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
r520

Příspěvek od r520 »

to plavec: no nesvítí nic uvnitř kromě střešních lamp. tachometr, topení, hodiny, stahování oken... + osvětlení SPZ, resp. funguje kontrolka dálkových světel, ruční brzdy, blinkry, olej atd...

potenciometr... sakra to jsou slova :-)

nedám to meškanovi. mám dobrýho známýho kterej dělá auta celej život. dám mu to. když nebude vědět, řekne mi to na férovku a nebude to celý roze...

při tý příležitosti bych mohl dát udělat to stahování oken na pravý straně...

btw. podle mých propočtů se mi přestavba lpg vyplatí po skoro 50000 km... takže zůstanu asi u benálu... co v autě není to nezlobí...
plavec

Příspěvek od plavec »

r520 píše:to plavec: no nesvítí nic uvnitř kromě střešních lamp. tachometr, topení, hodiny, stahování oken... + osvětlení SPZ, resp. funguje kontrolka dálkových světel, ruční brzdy, blinkry, olej atd...

potenciometr... sakra to jsou slova :-)

nedám to meškanovi. mám dobrýho známýho kterej dělá auta celej život. dám mu to. když nebude vědět, řekne mi to na férovku a nebude to celý roze...

při tý příležitosti bych mohl dát udělat to stahování oken na pravý straně...

btw. podle mých propočtů se mi přestavba lpg vyplatí po skoro 50000 km... takže zůstanu asi u benálu... co v autě není to nezlobí...
Jo, nech si tam benzín, až bude zase v létě stát přes 32 kč/ litr tak Ti popřeju upřímnou soustrast. :lol: Já tam mám polskej plyn elpigaz a za ten rok a dva měsíce co to mám, tak bez problémů.Je to i o pohodlí, většinou to čepuje obsluha, tak se ani neumažu.Benzín za tu dobu co už na plyn jezdím (asi 3 roky) jsem už pomalu zapoměl jak se ten benzín čepuje. :roll: JInak v druhým autě (fáčko) Tartariny, taky žádný problém, jen zpočátku vyšší otáčky.Byl špatně seřízenej karburátor, tak jsme ho museli ještě poladit.
r520

Příspěvek od r520 »

to plavec: měl jsem LPG favorita... tuhle laděnu budu mít tak rok, možná rok a půl... takže pro mě to smysl nemá, ale jinak souhlas...

jinak taky jsem docela zpruzenej že musím čerpat sám a vždy se umažu...
plavec

Příspěvek od plavec »

r520 píše:to plavec: měl jsem LPG favorita... tuhle laděnu budu mít tak rok, možná rok a půl... takže pro mě to smysl nemá, ale jinak souhlas...

jinak taky jsem docela zpruzenej že musím čerpat sám a vždy se umažu...
Tak to pak jo, na rok to asi nemá cenu, hlavně když neplánuješ cestu kolem světa.Pročpak budeš mít laděnu jen tak krátce?
Nojo s tím čepováním je to fakt.Když jedu pro plyn a zrovna má směnu zrovna ta jedna pěkná pumpařka na nejmenovaný benzíně,kterou mám v oblibě, tak aspoň klábosíme o kravinách.A na jedný lpg pumpě v Táboře je dokonce ukecanej chlap, že mu řeknu že chvátám, ať mi to dá doplna, že musím jet a on hned: "No to víte, já byl támhle a támhle a to vám musím povědět.A dneska to máme drahý, jeďte radši naproti a tak." No ale radši to tu nebudu rozvádět, nejsme v poklábosíme :oops:
r520

Příspěvek od r520 »

to plavec: čekám na služebák....

no ten favorit už nebyl k tomu, pořád blba elektrika, pořád se něco sypalo. tak jsem hledal něco překlenovacího a našel jsem 110, takže celkem náhoda...

pak asi nechám auto tátovi, na táhání věcí a ten zas chce max kufr a místo rezervy se mi to dávat nechce....

jinak nebejt tohohle fóra, tak se asi učím rusky, abych něco zjistil....
plavec

Příspěvek od plavec »

r520 píše:to plavec: čekám na služebák....

no ten favorit už nebyl k tomu, pořád blba elektrika, pořád se něco sypalo. tak jsem hledal něco překlenovacího a našel jsem 110, takže celkem náhoda...

pak asi nechám auto tátovi, na táhání věcí a ten zas chce max kufr a místo rezervy se mi to dávat nechce....

jinak nebejt tohohle fóra, tak se asi učím rusky, abych něco zjistil....
U fáčka Ti blbla elektrika?To snad ani nejni možný, takový spolehlivý auto.Mě jednou blbla teda taky a bylo to pojistkovou skříňkou, eletrikář ji přeletoval a od té doby klid. Akorát co je blbý tak že až moc rezne, ale pořád lepší než mechanický závady,plechy vždycky někdo opraví. :wink: Přeji Ti hodně štěstí ať ten služebák vyjde.
No s tím plynem ve 110ce: taky je možnost vyhodit zadní sedačky a dát tam válec, místo toroidu. :wink: Třeba já mám skoro pořád zadní sedačky sklopený, a mám ve 111 letiště za zády, stejně vzadu nikoho nevozím.Max. tak 1x za dva měsíce, děcka když jedou na návštěvu.

Ukážeš se taky na sraze?
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Klucí, nechci vam ubírat na sebevědomí, ale v životě se mi nestalo, abych se při tankování umazal :!: Ani tehdy ne, jak jsem v Bolesławiecu 10 minut soupeřil s moc utáhnutým víčkem...
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“